Har du förtroende för regeringen?
Det är för mig ytterst märkligt att kritisera sossar för att vara höger/kapitalister och samtidigt rösta på SD.
Det är för mig ytterst märkligt att kritisera sossar för att vara höger/kapitalister och samtidigt rösta på SD.
Känner att jag är helt lost när det kommer till valet i september. Jag har ingen aning om vad jag ska rösta på alls.
Är student, snart klar och har son på förskola, snart skola. Vill att den ska fungera, vill själv ha ett jobb... det är väl de två största grejerna i mitt liv just nu.
Som undersköterska kan jag bara konstatera att de löften som SD kommer med för vården på intet sätt är nya. De är precis samma krav som våra fackliga organisationer redan kämpar för: bibehållen lön under utbildning till specialistsjuksköterska, legitimation för undersköterskor, administrativ avlastning, slopad karensdag. Så vi kan konstatera att det inte är fel på löftena i sig.
Det som gör löftena så ohederliga är att SD inte alls fört denna politik när de har kunnat. Partiet har konstant bekämpat förslag som skulle ge arbetstagare större rättigheter och ökad trygghet. De har röstat mot en höjning av A-kassan, mot en nollvision mot dödsolyckor, mot bättre företagshälsovård och mot begränsning av visstidsanställningar. Partiet har kontinuerligt fört en politik för en försämring av arbetsvillkoren för vårdens anställda.
Partiet lovar åtta miljarder kronor till sjukvården, trots att man sa nej till regeringens tio miljarder kronor till bättre välfärd.
Jag påstår inte på något sätt att vi inte har problem inom vården och omsorgen. Det behövs ytterligare resurser och det ser sittande regering till att den får. Sverigedemokraterna vill ju att Moderaterna ska leda regeringen och då skulle det knappast bli mer pengar till vården. Sänkta skatter ger inte fler läkare, barnmorskor eller undersköterskor.
Sex gånger om året har direktionen ett så kallat penningpolitiskt möte. Då beslutar ledamöterna om reporäntan. Hur de resonerat och röstat vid mötet offentliggörs i ett protokoll ungefär två veckor efter mötet. Beslutet om räntan är ett majoritetsbeslut med utslagsröst för riksbankschefen. Om någon av ledamöterna haft en annan uppfattning så framgår det i protokollet.
Två gånger om året lämnar direktionen en skriftlig redogörelse för penningpolitiken till riksdagens finansutskott."
Finanspolitiken verkar på den samlade efterfrågan via den offentliga sektorns utgifter och inkomster. Genom att justera skatter och avgifter eller offentliga transfereringar och investeringar, påverkas den totala efterfrågan på varor och tjänster och därmed exempelvis sysselsättningen och priser."