Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Tom Araya skrev 2018-07-03 19:48:16 följande:

    Det är för mig ytterst märkligt att kritisera sossar för att vara höger/kapitalister och samtidigt rösta på SD.


    Som jag känner en del skribenter så är varje inlägg en isolerad ö. Koherens mellan olika inlägg är inget krav alla gånger.
  • Padirac
    Ooof skrev 2018-07-06 13:20:53 följande:

    Känner att jag är helt lost när det kommer till valet i september. Jag har ingen aning om vad jag ska rösta på alls.


    Är student, snart klar och har son på förskola, snart skola. Vill att den ska fungera, vill själv ha ett jobb... det är väl de två största grejerna i mitt liv just nu.


    Välj parti med omsorg - det är inte alltid de menar vad de säger.

    nwt.se/bengtsfors/dal-insandare/2017/09/05/sd-stod-bland-arbetare-oroar

    " Det rasistiska partiet med de nazistiska rötterna har alltså slagit blå dunster i en stor grupp hederliga människor och fått dem att tro att partiet skulle vara bra för alla oss undersköterskor, byggjobbare, målare och förskolelärare m fl. Inget kunde vara mer fel. Hade partiet haft ett verkligt intresse för dessa frågor borde det ha visat sig tydligare i hur de fört sin politik under den tid de suttit i riksdagen.

    Som undersköterska kan jag bara konstatera att de löften som SD kommer med för vården på intet sätt är nya. De är precis samma krav som våra fackliga organisationer redan kämpar för: bibehållen lön under utbildning till specialistsjuksköterska, legitimation för undersköterskor, administrativ avlastning, slopad karensdag. Så vi kan konstatera att det inte är fel på löftena i sig.


    Det som gör löftena så ohederliga är att SD inte alls fört denna politik när de har kunnat. Partiet har konstant bekämpat förslag som skulle ge arbetstagare större rättigheter och ökad trygghet. De har röstat mot en höjning av A-kassan, mot en nollvision mot dödsolyckor, mot bättre företagshälsovård och mot begränsning av visstidsanställningar. Partiet har kontinuerligt fört en politik för en försämring av arbetsvillkoren för vårdens anställda.


    Partiet lovar åtta miljarder kronor till sjukvården, trots att man sa nej till regeringens tio miljarder kronor till bättre välfärd.


    Jag påstår inte på något sätt att vi inte har problem inom vården och omsorgen. Det behövs ytterligare resurser och det ser sittande regering till att den får. Sverigedemokraterna vill ju att Moderaterna ska leda regeringen och då skulle det knappast bli mer pengar till vården. Sänkta skatter ger inte fler läkare, barnmorskor eller undersköterskor.


    "
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-07-07 00:11:30 följande:
    Du har inte bevisat ett skit. Att man blir politisk vilde är ju snarare ett bevis på att man inte delar partiets värderingar.

    För övrigt kan ju vem som helst gå med i vilket parti som helst. Vem minns för övrigt inte Sven-Olle Olsson i Sjöbo?

    Kan lova dig att det runt om i landet sitter massor av företrädare i kommunfullmäktige för samtliga riksdagspartier som tycker saker och ting om invandringen som inte alls står i linje med partiboken.
    Ja, vem som helst kan gå med . men för att få hamna på valbar plats så hoppas man att andra partier gör det bättre än SD som tidigare haft öppna listor och bättre än KD gjorde med den tidigare SD-aren i Sumpan.
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-07-07 00:44:29 följande:
    SD har haft växtvärk ja.
    Jovisst.. nu är nazisterna i SD växtvärk alltsåKräks
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-07-07 09:07:44 följande:
    Vilka är nazisterna i SD? De som hyser nazistiska åsikter, men inte förstått att SD är något nazistiskt parti?
    De som hyser nazistiska åsikter i SD är naturligtvis nazisterna i SD. 

    SD är ett rasistiskt parti  med rötter i nazism och ett principprogram som hämtat ur nazistisk idétraditionKräks 
  • Padirac
    gabi1969 skrev 2018-07-07 12:40:42 följande:
    Jag håller med dig. Den regering vi nu har är den sämsta Sverige har haft. 70-talens regeringskriser kan jag inte påstå att jag kan relatera till eftersom jag var barn/ungdom. Har ifs kollat på nätet för att få perspektiv som vuxen men jag vidhåller ändå regeringen vi har nu är den absolut sämsta vi har haft.

    Kriserna som kommer och går är ofta pga politikers beslut. Jag kan inte förstå att inte fler inser detta. Helt obegripligt tycker jag. Positivt är att allt fler börjar förstå hur illa det är och kan komma att bli om inget radikalt görs.
    Tur i alla fall att samhällets ekonomi, företagen och privatpersonerna har det bättre än någonsin trots att det är så illaSolig 

    Sverige har fått goda vitsord för sin väl skötta och fungerande ekonomi.

    www.di.se/nyheter/moodys-sverige-haller-varldsklass/

    Skrikhögerns svartmålning av Sveriges befolkning är beklämmande - de gör inte mycket för att vi ska få det bättre. Tvärt om är de ute after att skapa splittring och oro,blåsa upp enskilda händelser och få egna privata upplevelser att framstå som generella sanningar. 
  • Padirac
    gabi1969 skrev 2018-07-07 13:45:28 följande:
    Sverige har aldrig haft fler sysselsatta än idag?

    En typisk floskel. Lite sant ifs om man räknar antalet istället för procent. Som sysselsatt räknas även utbildning och några timmars praktik.

    Vad hjälper det att satsa mer resurser om behovet hela tiden ökar pga en felaktig politik.

    Aldrig tidigare har svenska hushåll varit mer skuldsatta än idag.

    Så, nä mitt förtroende är lågt för regeringen.

    Socialdemokraterna som påstår att de är ett arbetarparti pratar inte numera om arbetarens situation på arbetsplatserna. Inga reformer utlovas som tex 6-veckors semester kortare arbetstid. Det gjorde sosssrna förr i tiden. Nu babblas det bara om praide feminism och kvotering.
    Utbildning och praktik är två vägar som finns in i arbetslivet - det kan inte vara så dåligt.

    Floskler om att satsa på vanligt folk kommer idag från SD och skrikhögern där det allt som oftast pratas om att vanligt folk skulle få det bättre av minskad antällningstrygget, sänkta ersättningar från arbets- och sjukförsäkringar, skattemedel som försvinner in i vinstdrivade välfärdsföretag som lever på bidrag från befolkningen.

    Själv sitter SDs floskelmaskin vid köttgrytan och plockar ut statliga ersättning i form av ersättningar för politiskt arbete som de ändå inte gör något av.. Det är smaklöst som någon sa tidigareSolig

     
  • Padirac
    gabi1969 skrev 2018-07-07 15:48:49 följande:
    Det fanns en tid då arbetslösheten passerade 3% då ylade sossarna om hur hemskt det var. Idag bekämpar man inflation istället. Arbetslösheten är en regulator mot inflation. Priset är arbetslöshet.

    Man kan trixa med siffror sänka målsättningen plötsligt har man lyckats. Det är ett spel floskler och ljugande hela tiden. Jag tror inte på det som påstås
    Det finns välkända samband mellan ränta, arbetslöshet och inflation.

    Riksbanken driver självständigt penningpolitiken för att den politiska makten inte ska utnyttja läget för att frisera sina egna framgångssiffror.

    I okunskap är det lätt att vara misstänksam. Lite studiematerial från Stockholms Universitet rätar kanske ut frågetecken.

    kurser.math.su.se/pluginfile.php/3750/mod_resource/content/1/Aktuarie8-1.pdf

    "Riksbankens oberoende är en garant mot (eller ett mildrande av) politisk opportunism. Regeringen kan inte längre använda finans- och penningpolitik för att med manipulativa ekonomiska aktiviteter motivera det egna styrets framgång"
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-07-07 21:00:08 följande:
    Nej, SD är inget nazistiskt parti. Ta bara begreppet öppen svenskhet, där vem som helst som anammat det svenska språket, de svenska traditionerna, svenska normer och värderingar osv är att betrakta som svensk om det finns svenskt medborgarskap. Det står till och med i deras partiprogram. Tror du en renlärlig nazist skulle ställa upp på det?
    Då skriver jag det igen:
    Padirac skrev 2018-07-07 09:54:13 följande:
    De som hyser nazistiska åsikter i SD är naturligtvis nazisterna i SD. 

    SD är ett rasistiskt parti  med rötter i nazism och ett principprogram som hämtat ur nazistisk idétraditionKräks 
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-07-07 21:11:46 följande:
    Finns fler variabler och självklart hämmar stor import av lågkvalificerad billig arbetskraft inflationstendenser. Räntan måste hållas onaturligt låg för att boosta konjunkturen och pressa ned arbetslösheten. Ska bli intressant att se vad som händer vid nästa lågkonjunktur när vi har minusränta i högkonjunktur.

    Att Riksbanken är helt självständig är en sanning med stor modifikation. Riksbanken samarbetar med finansdepartementet, samt andra statliga myndigheter såsom Riksgälden, Finansinspektionen och Konjunkturinstitutet. Ibland genomför man gemensamma insatser och projekt.
    Men, menar inte du att alla importerade billiga arbetskrafter inte arbetar, de är ju bara en kostnad har du sagt.

    Hur kan de ha lågavlönade jobb om de inte bidrar till sin egen försörjning utan ligger samhället till last Drömmer 

    Eller är det för att de inte har ok löner de inte bidrar - det har väl Sandro Scocco pratat om som skälet till kostnaderSolig

    Appropå att hålla isär saker - vem sa att regeringen var ansvarig för räntenivån? och vilken nivå på arbetslöshet hade vi nuDrömmer
    gabi1969 skrev 2018-07-07 15:48:49 följande:
    Det fanns en tid då arbetslösheten passerade 3% då ylade sossarna om hur hemskt det var. Idag bekämpar man inflation istället. Arbetslösheten är en regulator mot inflation. Priset är arbetslöshet. 

    Man kan trixa med siffror sänka målsättningen plötsligt har man lyckats. Det är ett spel floskler och ljugande hela tiden. Jag tror inte på det som påstås
    sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_riksbanks_oberoende

    "Riksbankens oberoende är en sammanfattande beteckning på Sveriges riksbanks långtgående oberoende gentemot riksdagen, vars innebörd är en separering av beslutsfattanet så att riksdagen sköter finanspolitiken och att en politiskt oberoende riksbanken sköter penningpolitiken. Ett huvudmotiv för denna ordning är att penningpolitiken behöver skötas av en separat och oberoende organisation för att öka den penningpolitiska trovärdigheten och minimera risken för inflation. Centralbankers oberoende gentemot det parlamentariska systemet kan ses som en gradfråga, men det formella beslutet att Sveriges riksbank skall ha en självständig ställning gentemot riksdag och regering trädde i kraft den 1 januari 1999. Regeringen motiverade beslutet med att det skulle ge "penningpolitiken en långsiktighet som skulle förbättra trovärdigheten för politikens prisstabilitetsmål". [1] De mest grundläggande om Riksbanken, till exempel att inga andra myndigheter har beslutanderätt över Riksbanken i penningpolitiska frågor, har lagts i regeringsformen och är således grundlag. I EU-fördraget, som är bindande för Sverige, stadgas också att Riksbanken (och övriga centralbanker i medlemsländerna) skall vara självständiga och finansiellt oberoende. Medlemsländernas regeringar förbinder sig genom fördraget att respektera instruktionsförbudet och självständigheten i stort."

    www.riksbank.se/sv/om-riksbanken/organisation/direktionen/

    "Direktionen beslutar om räntan

    Sex gånger om året har direktionen ett så kallat penningpolitiskt möte. Då beslutar ledamöterna om reporäntan. Hur de resonerat och röstat vid mötet offentliggörs i ett protokoll ungefär två veckor efter mötet. Beslutet om räntan är ett majoritetsbeslut med utslagsröst för riksbankschefen. Om någon av ledamöterna haft en annan uppfattning så framgår det i protokollet.


    Två gånger om året lämnar direktionen en skriftlig redogörelse för penningpolitiken till riksdagens finansutskott."


    sv.wikipedia.org/wiki/Penningpolitik

    "Penningpolitik, även monetär politik, är en av de två delar som den ekonomiska politiken generellt sett brukar delas upp i. Den andra delen kallas för finanspolitik. Penningpolitik handlar om hur mycket pengar som ska finnas i ekonomin och hur hög räntan ska vara. Penningpolitiken kan styras av landets regering eller av landets riksbank. I Sverige och övriga Europa bedrivs penningpolitiken av en mer eller mindre självständig centralbank, i Sverige kallad Riksbanken. I de flesta länder är penningpolitikens roll att försöka se till att ekonomin växer i en stadig takt och att inflationen hålls nere. I Sverige är penningpolitikens mål att hålla en låg och stabil inflationstakt."

    sv.wikipedia.org/wiki/Finanspolitik

    "Finanspolitik är en av de två delar i vilken den makroekonomiska stabiliseringspolitiken (även kallad ekonomisk politik) vanligen indelas; den andra delen är penningpolitik.

    Finanspolitiken verkar på den samlade efterfrågan via den offentliga sektorns utgifter och inkomster. Genom att justera skatter och avgifter eller offentliga transfereringar och investeringar, påverkas den totala efterfrågan på varor och tjänster och därmed exempelvis sysselsättningen och priser."

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?