Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Gert II skrev 2017-07-25 16:24:39 följande:
    Nä men vilken överraskning. Samma gamla tjafs ser jag. Så fort sosseregeringen gör någon skandal försvaras dom av sin fanklubb här på forumet. Visst är även förra regeringen skyldig till IT-skandalen. Det enda parti som är oskyldig är SD i vanlig ordning, men ändå får dom ta all skit. Fortsätt er sandlådenivå. Tomte
    Ser man på! Välkommen tillbaka Gert.
  • Digestive
    anaxo skrev 2017-07-25 20:11:15 följande:

    redan 2012 när delar av Transportstyrelsen skulle läggas ut på entreprenad så protesterade S men tydligen så sopades detta under mattan, det är likadant med Apotekets data som de blev tvungna att dela med nya aktörerna trots protester.
    Det offentliga Sverige behöver säkerhets utbildas. De första kursdeltagarna bör vara Alliansen och deras allierande som la ut IT på entreprenad, men även Stefan Löfven och hans statsråd bör få utbildning eftersom de ej stoppade detta när de tillträdde hösten 2014.


    Hur skevt det än må vara med outsourcing av sådana här uppdrag så är ändå den största blundern att inte säkerhetskontrollera uppdragstagarna. Det är den primära anledningen till att vi får betrakta känsliga uppgifter som röjda.

    Alliansen gjorde i min mening ett dåligt beslut medan nuvarande regering och ansvariga, lyckades göra situationen värre^2.
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-07-25 22:51:20 följande:
    Säpo skyddsklassar inte utländsk personal för den typ av konfidentiella uppgifter som hanteras av Transportstyrelsen och Transportstyrelsen beskrivning av säkerhetskraven i upphandlingen var under all kritik (inte ens Transportstyrelsen själv hade kontroll på den typ av säkerhetsklassad information som myndigheten hanterade).

    Säpo, försvarsmakten och Transportstyrelsen (efter bytet av GD) har under ca 1 1/2 år arbetat för att minska skadorna från haveriet (ända sedan Säpo fick nys om skandalen).

    Visst förtjänar regeringen kritik för dålig intern kommunikation och utebliven information till övriga riksdagspartier men jag har inte sett exempel på att regeringens hantering har resulterat i försenad eller utebliven hantering från ansvariga myndigheters sida (Säpo, försvarsmakten och transportmyndigheten). Har du det?

    När det gäller själva grundproblemet att transportstyrelsen valde att bryta mot ett antal lagar under outsourcingprocessen och att myndigheten röjde information av betydelse för rikets säkerhet så är det något som transportstyrelsen och inte regeringen ska klandras för.
    Hmm, ok. Tack.

    Hela den här fadäsen kommer troligen att spela Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet i händerna.
  • Digestive
    Ettae skrev 2017-07-25 23:40:39 följande:

    Jag tror att alla partier i riksdagen har något ansvar. Att tjata om hur mycket ens fel någon bär låter motsägelsefullt. 


    Det politiska spelet är tyvärr varken vackrare eller mognare.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2017-08-18 18:35:45 följande:
    Hon gör det hon är bäst på. Gräver ned sig i detaljer (gärna kring företagskonstruktioner) och avslöjar missförhållanden. Företrädesvis på myndigheter, facket och inom politiska partier.

    Hon tvingar AF att skriva ett svar som inte ens motsäger hennes berättelse utan bara är en vinkling av det hon skriver.

    Och då är också hennes huvudsakliga poäng att sekretessreglerna måste förändras så att det blir enklare att utreda denna typ av kriminalitet.

    Hennes orginalpost om bedrägerierna mot AF:
    uvell.se/2017/08/16/bedrageri-formedlingen/

    Hennes svar på "klargörandet" från AF:
    uvell.se/2017/08/18/intervjumaterial-med-polisbefalet-ang-arbetsformedlingen/
    Att Sveriges myndigheter inte har parerat konsekvenserna av ett EU-medlemskap i sina verksamheter är fantastiskt - efter 22 år.

    I övrigt så är det direkt nedbrytande när det uppenbarligen är så mycket viktigare att putsa upp siffror än att bekämpa organiserad kriminalitet. Medborgarna är ingenting värt jämte de ansvarigas karriärer.

    Det är dock tydligt att en del väljer att problematisera visselblåsare som stör den så kallade, eh, ordningen, istället för att uppmärksamma de högst reella problemen. Och har man inte en karriär att sätta i första rum så har man en politisk identitet istället - och absolut sist på agendan kommer problem och rannsakan.

    Mitt i allt så hyllar människor systemen som de själva sätter käppar för.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-08-19 09:08:50 följande:
    KillBill skrev 2017-08-19 14:00:11 följande:

    Några kommentarer angående källans uppgifter?
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2017-08-19 14:43:35 följande:
    I längden undergräver denna typ av missförhållanden, vi kan nog kalla dem så, förtroendet för samhället. Det gagnar ingen. Det som borde vara är total transparens mellan myndigheter. För att underlätta att avslöja den här typen av fusk.

    På trådens tema har jag inga som helst förhoppningar om att nuvarande regering kommer att styra åt det hållet.
    Digestive skrev 2017-08-19 13:55:09 följande:
    Det är dock tydligt att en del väljer att problematisera visselblåsare som stör den så kallade, eh, ordningen, istället för att uppmärksamma de högst reella problemen. Och har man inte en karriär att sätta i första rum så har man en politisk identitet istället - och absolut sist på agendan kommer problem och rannsakan.


    Det du ser är de styrandes försök att hålla kvar vid makten. 

    Den tekniska utvecklingen och internet har berövat dem deras sk problemformuleringsprivilegium.

    De styr inte längre över vad som kommer ut till kännedom.

    Nu kan folk gräva och hitta och sedan sprida. För 30 år sedan kunde folk också gräva - men inte sprida.

    Försvararna av den gamla ordningen får då ta till smutskastning som metod för att "underminera" de som lyfter fram missförhållanden.


    Det ordas högt om transparens när det passar och klär. I praktiken ser det dock annorlunda ut redan vid myndigheter sinsemellan.

    Jag tror tyvärr att det spelar en mindre roll vilka som sitter i regeringen. I slutändan har vi gjort det politiska ämbetet alldeles för ädelt - det finns så mycket personlig vinst i dessa samhällspositioner att risker är det sista som någon vill befatta sig med överhuvudtaget och det får kosta vad det kostar vill. Sådant och ideologisk dogmatism är mycket av grundproblemen vi dras med.

    Man behöver inte gå långt för att se denna smutskastning i praktik. Name-calling och tomma påståenden haglar tätt här.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-08-19 14:53:03 följande:
    Jag tror att det finns en sådan några inlägg längre upp, ett inlägg där Arbetsförmedlingens kommentarer till påståendena finns med.
    Inlägg #7020 berör inte källans uppgifter. Här följer ett axplock ur källans uppgifter;

    "Polismannen vittnade om att det genomsnittliga bedrägeriet ligger på 7- 8 miljoner kronor per bolag."

    Personligen ser jag problem redan vid myndigheter som gör granskande journalistisk och polisiära uppdrag omöjliga. Då har någonting gått väldigt snett och behöver rättas till, vilket även är poängen som både medlaren och källan vill förmedla.
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-08-20 10:20:08 följande:
    Det är inte makten som anser att Katerina Janouch har tappat greppet utan många av dem som använder exempelvis Twitter eller Facebook och som möter Katerinas hat och högerextrema propaganda.
    Går det att få prov på detta hat och högerextrema propaganda?

    Tomma påståenden är intimt förenat med smutskastning.
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-08-20 11:34:12 följande:

    Har du inte hängt med i media? Katrerina Janouch blev under vecka polisanmäld för ett Twitterinlägg och sparkades av Viking Line, Har du verkligen missat detta?

    Googlar du så finner du mycket information om detta. 


    Det var ett konstigt exempel på hat och högerextrem propaganda.

    Hennes utspel i tjeckisk TV känns exempelvis mer relevanta om än inte hatiska.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?