Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    XDFDG skrev 2020-06-23 00:18:57 följande:
    Det är inte bara på äldreboenden i Stockholm som äldre fått sätta livet till. Bara en mindre del av de 5000 döda är äldreboende i Stockholm. Denna del råkar vara ditt enda halmstrå för att skylla regeringens misslyckade strategi på de borgerliga.

    Orsaken till att äldre dött i Stockholm är såklart inte hur äldrevården är organiserad. Orsaken är Corona och regeringens misslyckade hantering.

    Det har visat sig att antalet som dött på äldreboenden i Sverige har varit mycket högre än i andra länder och självklart är en viktig förklaring till detta hur äldrevården i Sverige är organiserad. För detta har de borgerliga partierna ett stort ansvar. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2020-09-15 08:45:21 följande:

    Sossarna är ju verkligen sämst - men deras självbild är grandios:

    2017:
    www.svt.se/nyheter/inrikes/stefan-lofven-nu-satter-vi-de-sociala-fragorna-i-fokus

    Nu ska vi sossar exportera svenska sociala reformer till EU. Alla ska lära sig av oss.Och ni som varnar för att EU kommer att tvinga Sverige till någonting - ni har inte fattat ett dugg!

    2020:
    www.aftonbladet.se/debatt/a/7Kllow/hjalp-oss-stoppa-lag-om-minimiloner-i-eu

    Vi sossar krävare att EU inte ska kunna tvinga på Sverige lagstiftning om minimilöner! Hjälp oss stoppa detta övergrepp!

    Oppositionen:
    www.expressen.se/debatt/lofvens-misstag-hotar-den-svenska-valfarden/

    Told you so ...


    Vart vill du komma? Ursula von der Leyen, EU-kommissionens ordförande gav ju så sent som igår Socialdemokraterna rätt. Det är ju oppositionen som var fel ute, 

    www.dn.se/debatt/eu-kommer-inte-att-tvinga-sverige-att-infora-minimiloner/



     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2020-09-15 13:16:42 följande:
    Det mest socialdemokratiska av allt är att ständigt byta åsikt, som det passar för stunden. Allt för att kunna behålla makten.

    Finns ingen ideologisk kärna kvar i det partiet. Bara anpassning.
    Men Moderaterna tycker du att vi ska lita på?

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2020-09-17 07:42:13 följande:

    Socialdemokratisk argumentationsteknik:

    twitter.com/TeodorKoistinen/status/1305949136911560705

    "Den här konversationen är som ett konstverk. Billström skriver om regeringens misslyckade energipolitik, Strandhäll svarar med att SD har en risig företrädare i Haninge kommun (utanför Stockholm). När det inte flyger hittar hon på ett personangrepp (finns inget). Ren magi."

    "Den här taktiken har tjänat vänstern väl sedan 70-talet. Men någonting har hänt, de är inte bara för få, de är nakna i sina skamlösa maktambitioner. I takt med att färre lyssnar på dem kommer tonläget höjas. Med lite tur har det i opposition efter nästa val nått hundvisseltoner."

    Arbetsuppgift för medarbetare inom den socialdemokratiska trollfabriken

    - Bevaka din tilldelade del av internet. Twitterkonton, Facebooksidor, forum ...

    - Svara på alla inlägg om Partiet - helst inom minuter. Låt inget om Partiet stå obesvarat.

    - Svara aldrig på själva sakfrågan. Gå inte in i en faktisk och saklig diskussion. Förflytta fokus. Få helst in något om SD istället.

     - Övrig tid: skriv om SD. Negativt förstås. Fake News är inte bara acceptabelt utan till och med önskvärt.

    Ni känner igen mönstret när ni ser det.

    .


    Nu är det ju lika taffligt att Billström felaktigt påstår att energibristen är kopplad till kärnkraften när det handlar om kapacitetsbrist i näten (som håller på att byggas ut). När det gäller kärnkraften så vilar den nuvarande kärnkraftspolitiken på beslut som Moderaterna har varit med och beslutat om och den nuvarande regeringen inte begränsat möjligheten att driva kärnkraft.


    Det är ägarna vattenfall, sydkraft och OKG som av könsamhetsskäl skäl bestämt sig för att avveckla reaktorer som saknar långsiktig lönsamhet.


    När jag ändå har dig på tråden, vad anser du om att det var KD som har en klanmedlem i riksdagen med koppling till ett kriminellt nätverk?  Hur tycker du att regeringen ska agera i detta läge?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2020-09-17 09:49:26 följande:
    Vad tror du händer i ett elnät med begränsad kapacitet, när flera stora produktionsenheter försvinner?

    Det är politiker som fattar beslut som påverkar lönsamhet, vad tror du händer när regeringen placerar aktivister i ledningen för sina statliga företag?

    Nu saknar ju socialister i allmänhet förmågan att förstå skillnaden mellan energi och effekt, så jag begär nog för mycket

    Regeringen styr inte OKG som kommit fram till att det inte är lönsamt med kärnkraftsel eftersom el från vindkraft är billigare att producera (även utan subventioner).

    Under förra mandatperioden var Regeringen med och slopade den s.k. kärnkraftsskatten och Regeringen avser nu att slopa subvention av vindkraft (som Alliansen varit med och infört ) under nästa år. För övrigt prognostiserar Statens energimyndighet att den svenska exporten av energi kommer att öka de närmaste åren.


     


    Det är självklart bättre att bygga ut elnätet än att subventionera ett energislag som marknaden inte längre anser är lönsamt.  Jag vet att moderaterna anser att kärnkraften borde subventioneras med skattemedel med det är väl inget som du som libertarian håller med om, eller?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Padirac skrev 2020-09-17 11:40:19 följande:
    Mycket tyck och tryck ser jag - istället kan man konsultera de som tillför fakta

    energiforsk.se/program/karnkraft-omvarld-och-teknik/nyheter/marknadsutveckling/hur-mycket-kostar-ny-karnkraft/

    "

    För att kunna nå de låga kostnader som reaktorbyggena i Asien visar upp behöver de direkta och indirekta byggkostnaderna såväl som finansieringskostnaderna hållas låga. En del komponenter i byggkostnaderna, till exempel kostnaden för arbete, kommer inte att kunna nå lika lågt i Europa och USA som i Asien, men det finns trots det mycket att göra för att begränsa kostnaderna och projektriskerna. När projektriskerna minskar ökar förtroendet för projekten. Då minskar kraven på avkastning från projektets finansiärer och finansieringskostnaderna sjunker.


    Den brittiska studien konstaterar att det viktigaste för att sänka kostnaderna för reaktorer som byggs i USA och i Europa är att säkerställa en effektiv leverantörskedja, att ta kontroll över kostnaderna för arbete och att projektledningen är erfaren. Studien visar att de europeiska och amerikanska projekten har potential att åstadkomma kostnadsminskningar om minst 35 %, i förhållande till de högkostnadsprojekt man studerat ? Olkiluoto 3, Flamanville 3 och Vogtle 3 & 4. Vid sju procent årlig avkastning till finansiärerna ? vilket är en vanlig nivå ? kommer elen från de här reaktorerna att kosta kring 115 öre per kWh. Den kostnaden bedömer rapportförfattarna i ett första steg skulle kunna minska till 75 öre per kWh för nya projekt i väst. Det som krävs är att man tar kontroll över de kostnadsdrivande faktorerna. De asiatiska reaktorerna byggs med samma antagande om kalkylräntan (7 % per år) för mellan 45 och 55 öre/kWh.


    När man jämför kostnadsuppgifter för olika reaktorer är det viktigt att hålla reda på vad som är byggkostnader och vad som ingår i dem. Vägar, kylvattenkanaler, simulatoranläggningar, kontorsbyggnader, kraftnätsanslutningar och liknande kan utgöra en betydande del av den totala budgeten, men det är inte alltid de räknas in de siffror som anges. Det är inte heller alltid man kan bedöma kostnaden för avfall och rivning med någon precision i den siffra man anger för elkostnaden, vilket ökar osäkerheten i siffran. Det är mycket viktigt att veta vilken kalkylränta för projektet man räknar med då ränta-på-ränta-effekten under byggtiden får stor effekt vid höga kalkylräntor.


    När projektriskerna minskar och investeringar i nya reaktorer börjar upplevas som mer säkra sjunker finansiärernas avkastningskrav, kalkylräntan. På samma gång leder minskade risker till en kortare faktisk byggtid. När man slipper överraskningar kan man bygga enligt sin plan och slipper förseningar. Båda de här faktorerna sänker finansieringskostnaderna och därmed totalkostnaden."


    analys.se/wp-content/uploads/2016/06/kostnaden-for-nya-reaktorer.pdf

    "Rapporten diskuterar möjligheten att bygga en 1100 MW-reaktor i Sverige idag för samma kostnad som Oskarshamn 3 byggdes för. En av slutsatserna är att det inte har tillkommit några nya säkerhetskrav som är kraftigt kostnadsdrivande."

    Intressant. Så inte ens i Asien lyckas man bygga nya kärnkraftsreaktorer som klarar att producerar el lika billigt som vi producerar vindkraft för i Sverige.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2020-09-17 12:06:38 följande:

    Nu inför idiotregimen ännu högre fordonsskatter för att behaga sina knähundar i MP.

    carup.se/klart-i-dag-ny-stor-skattehojning-pa-bensin-och-dieselbilar/amp/

    Något som kommer att drabba bl.a hantverkare hårt. 2000/månad bara i fordonsskatt för en normal lätt lastbil.

    "Men välj en elbil då" kommer intelligentian att skriva...

    Hint- det finns inga eldrivna lätta lastfordon på marknaden.

    Nu drabbas jag inte själv av idiotin då jag nästan uteslutande kör med skattebefriade fordon, men för de som har tummen mitt i näven, eller saknar förmågan att fixa lite själva blir det dyrt att förflytta sig.


    Hur många av Sveriges hantverkare kör egentligen lastbil? Min erfarenhet är många hantverkare kör transportfordon typ Renault Kango och där finns el varianter att välja mellan. Andra kör pick-ups och där lanseras under nästa år många miljösmarta alternativ (även eldrivna).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2020-09-17 12:20:43 följande:
    Inte ens i Asien lyckas de övertala vindkraftverken att producera svängmassa som är nödvändigt för ett stabilt elnät.

    Lästips för socialistisk grönvänster:

    Svängmassa

    Frekvensstabilitet
    Elmarknaden global och det finns som sagt var inte någon brist på el  i Sverige. Sverige är en nettoexportör av el (även efter planerade stängningar av ett antal reaktorer). Vid de tillfällen som det uppstår brist köper vi el från våra grannar. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2020-09-17 17:03:24 följande:
    Givet då att våra grannländer har ett överskott och att det finns tillräckligt med överföringskapacitet vid den tidpunkt när vi behöver ett tillskott.

    Om våra grannländer bestämmer sig för en liknande strategi och viftar bort alla invändningar med "det är bara köpa el från våra grannar" så riskerar vi att ställas inför en riktigt intressant situation.

    Att det finns ett elöverskott den 20 januari spelar ingen roll om nätet, på grund av ett elunderskott, släcks ner den 21 och den 22 januari. Då får hantverkarna vända sig till den lokala raggarklubben och hyra in en Cadillac -59:a medan deras elkängurus står och väntar på el.

    Det finns ett generellt överskott av el i Norden t.ex. i Sverige Danmark och Norge. När Finska Olkiluoto 3 är i drift har man säkert också ett överskott i Finland. Elmarknaden är global och alla länder importerar och exporterar energi och det sker ofta samtidigt (en landsända exporterar och en annan importerar). Jag har inte sett att det finns risk för att energin inte kommer räcka till. Om det blir brist på energi beror det på brister i infrastrukturen. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2020-09-18 07:16:31 följande:
    Du kanske inte vet att pickuper räknas till lätta lastbilar?
    Jo och de pick ups som skäpps nästa år kommer klara av mycket längre körsträckor än 20 mil. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?