Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    LSDW skrev 2020-05-10 12:39:15 följande:

    Håller du med om att Corona-hanteringen inom äldrevården är en katastrof?


    Ja. I synnerhet i moderatledda Stockholm. Som du säkert känner till så är äldrevården en kommunalt ansvar.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2020-05-10 12:55:29 följande:

    Bra med en synsk källa.


    Synsk? Det är en professor i smittskydd som uttalar sig och han har förstås olika typer av belägg för att det troligen landa i en sådan situation.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    LSDW skrev 2020-05-10 14:00:15 följande:
    Nåväl, Löfvén och S verkar inte ha något emot att ta åt sig äran över framgångarna. Är det M i Stockholm som borde ha denna ära?

    Jag tror att du är rätt ensam om att se framgångar inom den åldringsvård som KD, L, C, MP samt moderaterna ansvarar för. 

    Stockholm har mest timvikarier i landet och sedan det kristdemokratiska äldreborgarrådet Erik Slottner tillträdde har han gjort det ännu lättare verksamheten att
     ta in timvikarier i äldrevården i Stockholm. Om du inte känner till det så misstänker man att en hög andel timvikarier kan ha bidragit till smittspridning av Covid-19..


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2020-05-10 13:49:20 följande:
    Nu frågade inte reportern vad han hade för belägg för det utan endast vad han tror.

    Professor Albert får naturligtvis gärna presentera vad han grundar sin uppfattning på. Det ger ju mer tyngd åt påståendet om han kan backa upp det med något konkret.

    Är du inte intresserad av att se vilka belägg han har för sitt påstående?

    Nej jag finner din ståndpunkt märklig. Det skulle vara som om jag frågat en elektriker om hur man kopplar elektricitet och bemötte svaret med misstänksamhet och bad om belägg.


    När en professor i smittskydd blir intervjuad om hur smittspridningen kommer att utvecklas i norden så är min grundinställning att en professor smittskydd är den som är bäst skickad att ge en prognos på området och eftersom det inte finns något facit så nöjer jag mig med professorstiteln (den utbildning och forskning som är en del av professorstiteln) som belägg för påståendet. Jag håller dock ögonen öppna för om andra professorer på området skulle föra fram en avvikande uppfattning.  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2020-05-10 14:15:38 följande:
    Frågan är naturligtvis om det över huvud taget finns några bra prognoser för hur antalet smittade och döda kommer att utvecklas i de nordiska länderna.

    Ett stående argument från vår expertmyndighet är ju annars att "kunskapsunderlaget är extremt svagt" som det exempelvis heter i följande inslag om användning av munskydd:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/darfor-tror-inte-fhm-pa-munskydd-underlaget-ar-extremt-svagt
    Man kan  konstatera att  när det gäller prognoser så är det alarmnisterna som fick många av Europas länder att stänga ner sina samhällen som hitintills har haft mest fel. Folkhälsomyndingheten har legat väsentligt närmare sanningen.

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    LSDW skrev 2020-05-10 16:54:30 följande:
    Nu får du nog bestämma dig om Corona-hanteringen i stort är en framgång eller ej.

    Coronahanteringen har generellt sett fugerat bra. Undantaget är hanteringen på äldreboenden (som framförallt är ett kommunalt ansvar). Tittar man specifikt på äldreboenden så har moderatledda Stockholm klarat sig sämst. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    LSDW skrev 2020-05-10 17:23:10 följande:
    Skulle mer motsvara om du frågar elektrikern vilken verkningsgrad solceller kommer att ha om 50 år.

    Nej nu svamlar du. Verkningsgrad på solceller om 50 år är mer en fråga för forskare inom fysik. Gäller frågan smittspridning så kan jag inte tänka mig någon bättre att fråga en professor inom smittspridning. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    LSDW skrev 2020-05-10 17:32:52 följande:
    Då saknar jag bara ett bevis för att det är upp till varje kommun att ha beredskap för och agera på pandemier.

     


    Pandemi eller ej, att förhindra smittspridning i åldringsvården är ett kommunalt ansvar. Glöm inte att det årligen dör tusentals äldre av vanliga influensor så arbetet med att förhindra smittspridning måste alltid fungera på ett äldreboende. Stockholmsstyret med M i spetsen undkommer inte ansvar genom att skylla på pandemin.  
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    LSDW skrev 2020-05-10 18:01:51 följande:

    Du anklagar därmed Aftonbladet och FN och mig för att ha klen fattningsförmåga. Så här skrev nämligen Aftonbladet 2010:"Sverige ligger i den absoluta botten av FN:s statistik över antalet våldtäkter. Bara i det lilla afrikanska landet Lesotho anmäls fler våldtäkter än här."

    Om FN har klen fattningsförmåga så är jag okej med att också ha det.


    Jag kan inte se att anklagelsen gäller någon annan än dig. Kan du länka till artikeln i Aftonbladet och den uppgift från FN som du lutar dig mot?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2020-05-10 19:32:42 följande:
    Jag ser att du inte längre finns ibland oss - ett öde som åtskilliga gånger har delats av den där navelluddssamlaren som inte kunde förstå begreppet däremellan.

    Hen kunde heller inte förstå att länder definierar våldtäkt olika och var mycket förbryllad över att länder som Afghanistan, Saudiarabien och Libyen har mycket få våldtäkter eller inga alls.

    Hen menade att Sverige borde släppa på prestigen och för att minska antalet våldtäkter besöka Afghanistan, lära av dem hur man ska förhålla sig till kvinnor för att slippa våldtäktsdomar. Lustigt att en SD-kramare ville lära av de mest dogmatiska islamisterna.

    Navelluddssamlaren är ju inte med oss längre. Men hen kanske skulle föreslå att Sverige borde lära av Nordkorea som mig veterligt inte har ett endaste litet coronafall rapporterat.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?