Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2022-04-30 17:44:49 följande:
    OK - jag tror inte att du omedvetet sprider SDs lögner, rasism och propaganda.

    formuleringen du tar up psom försvar för detta utgår från att det finns en gärningsman.

    Har du slutat att ge droger till dina och grannarnas barn Digestive?

    Ja eller nej räcker bra som svar - inget onödigt defensivt svar nu. 
    Och ursprunglig formulering utgår från att aktuella partier har en historia.

    Som sagt, det är inte jag som pekar ut någonting utan jag beskriver handlingen.

    Har Aftonbladet bekräftat att OJ Simpsons var oskyldig, Padirac?

    Nu pekar en ny dokumentär ut en massmördare som mannen som höll i kniven.

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/ngmGld/han-kan-vara-losningen-pa-oj-mysteriet

  • Digestive
    Padirac skrev 2022-04-30 21:47:19 följande:
    Här hittade jag kanske lite smak för dina tankar från Candance Owens

    www.newsweek.com/candace-owens-zelensky-bad-character-ukraine-1689214

    "Conservative commentator Candace Owens criticized Ukrainian President Volodymyr Zelensky, stating in a tweet Thursday that he is "a very bad character who is working with globalists against the interests of his own people."

    "I will not move one inch away from that assessment?ever?no matter how flowery the media depictions of him are," Owens added.


    Her comment comes days after she backed Russian President Vladimir Putin's claim that Russia created Ukraine, which Putin has used to defend his decision to invade the country."

    Och om jag förstår det hela rätt så menar Sowell att fattigdom, utanförskap och det som följer med det hänger ihop med att de personer som levde förtryckta under Jim Crow-lagarna nu fått tillgång till de välfärdssystem USA har.

    Varför det skulle motivera dig att om och om igen sprida  SDs lögner, rasism och propaganda kanske kan förklaras av att du lever i Sverige med tillgång till frí skola upp till universitetsnivå  sjukvård, föräldrapeng, sjukpeng och skydd på arbetsplatser, men kanske kan motiveringen förklaras av att Sverige har ett för starkt välfärdssamhälle. Jag  vet verkligen inte, men jag försöker sätta samman din böjelse för att sprida SDs narrativ i dialog med SDs främsta vurmare i  trådarna med den syn på samhället du pekar på sin din och som förklarande.


    Har ingen aning om hur Candace Owens står i kriget mot Ukraina och det intresserar mig inte heller.

    Det är väl ett par bitar av pusslet som Thomas Sowell lägger som alltså är uppbackat av data. Han är en forskande doktorand som har publicerat 12 volymer (om inte fler) i ämnen som dessa.

    Tycker du alltså att saker och ting låter konstiga, inte riktigt stämmer med det du har fått i dig färdigtuggat och sondmatat samt kontraintuitivt - så är det själva grejen. Det är en aning mer substans bakom den här mannens verk än exakt allt som har producerats under intersektionalitetsteorin.

    Det jag uppskattar mest med fenomenet Thomas Sowell är att se reaktionsvideor då det är som en emotionell berg-o-dal-bana för många svarta att ta del av hans kunskap. Den gnistan i ögat som väcks hos några av dem går inte ens att jämföra med inrullande pengar från en stat - det är ingenting för en frisk och arbetsduglig människa.

    Haha, ja, allt är bara SD-lögner, rasism och propaganda. Vad annars Padirac, vad annars?
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-01 01:09:31 följande:
    CO verkar ha en del ståndpunkter som inte får Kremls nyttiga idioter att åka känslomässig bergochdalbana i alla fall.

    Om jag förstår dig rätt gillar du de känslomässiga argument som preenteras i de där reaktionsvideorna du refererar till.

    Att TO producerat ett dussin böcker med det som säkerligen kan kallas färdigtuggat och sondmatat för en publik av konservativa i USA som motsger det som verkligheten visat i de skandinaviska länderna smakar dig säkert bra.

    Nej allt är inte SD-lögner och propaganda, men mycet av det du bekräftar och återsprider från SDs största megafiner här på FL är många gånger SDs lögner, rasism och propaganda - färdigtuggat och sondmatat och bekräftande för att inte utmana intellekt och föreställningar.  Smaklig spis. 
    Hon är allt utmanande och inte jättelätt att ta till sig.

    Där gjorde du ett direkt vidrigt försök till en poäng. Efter det här inlägget så ska jag posta ett videoklipp där Thomas Sowell beskriver mentaliteten som du visar upp här med rakbladsprecision. I övrigt så noterar jag bara ditt vetenskapsförakt.

    Som sagt så nuddade du bara vid några bitar av pusslet som han lägger. Du talar om en man som troligen har studerat dessa ämnen längre än vad du själv har levt (91 år har han fyllt, född 1930 - han har alltså även erfarenheter att tillägga om perioderna i USA och som du på riktigt tror att du vet mer om). Nonchalansen när du verkligen beter dig som att en mening av dig har sammanfattat en människa som denna och på hans expertisområde, den är fullkomlig.

    Du är säkerligen ljushyad, knappast från USA och personligen så vet jag att du inte ens kan tolka vetenskapliga diagram korrekt, likväl får du för dig att sätta dig i mästarstolen och bara fnysa bort en afroamerikan som har studerat dessa ämnen i över ett halvt sekel, med doktorand på flera universitet och som till och med har upplevt tiden som du tror dig veta bättre om. Det är så att Donald Trump framstår som ödmjuk, hes got nothing on you boy.

    Aja, ytterligare pusselbitar som han lägger till är exempelvis destruktiva subkulturer, falska narrativ och historielöshet.

    Skandinavien och USA är inte samma ting men det finns lärdomar att hämta från USA liksom många andra länder. Jag kan dock förstå att det är oväsentligheter om det enda av betydelse är att S regerar minst en mandatperiod till - jag försöker dock låtsas som att du vore engagerad i någonting annat, det blir lite roligare så. 
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2022-04-30 19:12:52 följande:
    Och det ser likandant ut i hela västerlandet. UK och BRexit. USA och TeaParty och Trump.FRankrike och Le Pen - lästips "En by i Champagne"

    Det kanske helt enkelt bara var den naturliga utvecklingen av saker och ting när den vänster-liberala eliten med anhängare drog iväg och lämnade de andra kvar bakom sig?
    Digestive skrev 2022-04-30 09:16:04 följande:
    Jag tror även att det är fel att kalla det för en polarisering numera, alltså i den mening att det skulle handla om två samhällspoler - jag tror det har mynnat ut i tre vid det här laget.
    Man kan förstås dela upp populationen i olika många grupper beroende på vilka faktorer man mäter mot.

    En tredje grupp har absolut varit urskiljbar nu på slutet. Vänstern och eliten trodde att de hade dessa säkrade inom sitt lag men nu börjar de dra iväg åt ett eget håll.

    Det är nog i praktiken slut med samförståndet i vårt samhälle för evigt(?).
    Jag läser sällan annat än faktaböcker och överlag lite böcker. Det skaver lite I mig att få saker filtrerat ur andras ögon nu när man relativt enkelt kan ta del av människors faktiska perspektiv i fråga. Det finns säkerligen en hög videoklipp på Youtube där man kan ta del av dessa fransosers tanke- och idévärld, ska titta mig omkring. Vill du att jag letar efter ett visst perspektiv som framkommer i boken eller dylikt så säg gärna till.

    Ah, de smorda:




    Jag tror inte att det är riktigt så illa än med samförståndet men man får försöka jobba upp det nu - för min del innebär det att försöka visa upp viktigare saker än hopkrattad partipolitik under ett valår. Det finns metoder för att göra vårt samhälle bättre som inte bygger på romantiska visioner överhuvudtaget, idag har vi kunskaper att tillgodose ett samhälle som har bevisad effekt - medicin kan dock smaka illa för människor som vill leva kvar i sina luddiga visioner om utopier (oavsett om det är till höger eller vänster).

    Livet är hårt och det finns inget botemedel för det mänskliga tillståndet.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-01 10:59:33 följande:
    Det vidriga ligger väl i att CO går Kremls ärenden - det är tyvärr inte ovanligt att den konservativa ytterhögern i vare sig USA/GOP eller i Sverige gör det. Men det finns ju en del här som också går Kremls ärenden och sprider SDs lögner, rasism och propaganda.

    Jag uppfattar det som att TO har en grundsyn som bygger på en helt oreglerad kapatalistisk marknad och att sociala reformer och regleringar missgynnar utsatta grupper då det enligt honom är kulturella skillnader som gör att afroamerikaner generellt sett har det sämre (på alla sätt) i det amerikanska samhället.

    Jag menar att det är väl känt och beforskat att social rörlighet och möjlighet att lyckas förverkliga sina egna potentialer har varit och är många gånger större fö såväl enskilda som större grupper i de skandinaviska länderna än i USA och att det är den 'vänsterliberala välfärdsstaten' som lagt grunden för detta.   I USA är den amerikanska drömmen för de flesta just ingenting annat än en dröm - i de skandinaviska länderna är det en verklig möjlighet att klassresan går åt ett annat håll än nedåt.  
    Det är i min mening inga vettiga åsikter som hon uttrycker i Ukraina/Ryssland frågan, jag tvivlar dock på att hon räknas till ytterhögern. Herregud vad du påstår saker, lite som när du påstod att jag hotade dig i ett två år gammalt inlägg för bara någon månad sen. Det är sådant här som är problemet med mycket av vänsterns identitetspolitik - visionerna är så teoretiskt fantastiska att man i praktiken helgar medel under bältet, even when uncalled for.

    Nej, inte generellt sett, du får släppa vänsterakademi där man pekar med hela handen åt det håll som magen för en. Grejen är som sagt subkulturer och svart historia - det är framförallt svarta rednecks som sällan når framgångar, precis som i fallet vita rednecks. Det är vad vetenskaplig evidens visar.

    Du gör märkliga jämförelser. Under större delen av 1900-talet så var Sveriges och USAs demografi radikalt olik varandra - det är på senare tid som vi har skapat motsvarande subkulturer i Sverige och resultaten kommer som ett brev på posten.

    Dessa brev trillar även in i en betydligt snabbare takt hos oss, relativt med hur USAs utveckling har sett ut, för att inte säga i en alarmerande takt.

    Situationen för de svarta grupperna som är aktuella i USA har dalat sedan mitten på 1900-talet och har eskalerat de senaste decennierna och särskilt under Barack Obamas ledning (evidensen för det existerar hur hårt man än väljer att blunda - det är kunskap nu).

    I Sverige har samma negativa utveckling och för motsvarande samhällsgrupper bara tagit en bråkdel av tiden. Utbildningsnivå. Sysselsättningsgrad. Segregering. Med mera. Varenda punkt rasar och i betydligt snabbare takt här i Sverige för motsvarande samhällsgrupper.

    Du kan fly verkligheten bäst du vill och problemet är att du kan göra det näst intill bekymmersfritt.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-05-01 13:45:31 följande:

    Skillnaden här är att "gärningsmännen" som man försöker påstå är nazister, de är redan är döda sedan mycket länge.
    Det kan man inte säga om aktiva medlemmar sen nazisttiden i SD, som faktiskt var precis runt hörnet.
    Och det är därför ni hela tiden pratar om irrelevans och om döda människor, som det skulle ha en betydelse idag.

    Självfallet har det inte detta, och vi vet alla att detta är en whataboutism för slippa inse att de själva har varit nazister officiellt och precis runt hörnet också.
    Ja, jag förstår ni skäms, men verkligheten är denna så ropa om andra världskriget bara berättar samma sak igen och hur extremt irrelevant det är idag.


     


    Och det är saklighet som tar oss hit också, så varför fortsätta låtsas för?


    Ja, det är framförallt anledningen till varför jag, och som sagt, är fullständigt likgiltig till Socialdemokraternas partihistoria under andra världskriget.

    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future. - Umar
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2022-05-01 10:04:10 följande:
    Boktipset är ju till alla som läser inlägget och jag tycker boken är bra på två plan, på två sätt.

    1) Det är extremt sällan någon faktiskt pratar med de dessa "deplorables" - som Clinton kallade dem. Låter dem komma till tals, på riktigt. Här får du, om än rätt ytligt, följa dessa personer över en tid på ca fem  år. Jag tycker den är läsvärd om man vill få en känsla för hur och varför människor resonerar so de gör.

    2) Sedan på ett annat plan så visar boken också på klyftan mellan den "vänsterliberala eliten" som författarinnan tillhör och folket hon ... studerar ...

    Även fast hon träffar dem och blir hembjuden till dem och så vidare så kan hon inte hålla sig från att beskriva dem med onödiga beskrivningar som att någon är överviktig, någon har en flottig tröja på sig osv. Klassiskt nedlåtande för att visa vilken typ av bond-tölpar de egentligen är. Hon klarar inte av att vara helt neutral mot dem.

    Och talande är hur övriga av hennes kast tog emot boken. Det var fel att hon inte argumenterade emot när hon hörde "rasism". Det var fel att hon inte beskrev personerna i värre ordalag än hon gjorde. Och så vidare.

    På så sätt blev boken i sig till något som visar på dagens tillstånd.
    Digestive skrev 2022-05-01 03:22:02 följande:
    Jag tror inte att det är riktigt så illa än med samförståndet men man får försöka jobba upp det nu 
    Jag vet bara inte hur man ska kunna jobba upp det. Folk som blivit spottade på i åratal, i decennier - och nu ska de vara stora människor och förlåta de som spottat?

    I bästa fall tror jag att det kan landa i en ömsesidig acceptans för att hålla sig borta från varandra - vilket också inkluderar att eliten måste släppa makt och privilegier till de som inte vill ha med dem att göra längre så att eliten inte kan hålla folket gisslan.

    I värsta fall kommer folk att vilja ha revansch.

    Du skrev det själv: det mänskliga tillståndet
    .
    Aha, det låter intressant att reflektera över boken på det viset. En helt annan sak än att bara supa i sig någons perspektiv på det som studeras. Jag underskattade hur du tipsade mig om boken, vilket - förutom lite skamsen - gör mig glad. Jag ska titta efter den.

    Det kommer säkerligen bli värre fören det blir bättre, angående samförståndet. En ruralisering har redan påbörjats och jag tror att den drivs av framförallt den här folkklyftan. Något som troligen kommer att förvärra saken, av den naturliga faktorn att man helt enkelt träffas mer sällan och kan låta fördomarna gro i godan ro. Det kan dock skapa mindre friktionsytor också, folk får större chans att ordna sitt leverne efter eget huvud i mindre gemenskaper, men det kanske låter bättre än vad det i praktiken är - i slutändan ska vi likväl leva tillsammans och befolkningen (för att inte säga staten) i socialisminspirerade länder är sällan duktiga på att låta andra sköta sitt.

    Det värsta är väl att den tyngsta bördan riskerar att lämnas över åt våra barn. Den tanken är för min del väldigt svår att hantera och jag hoppas innerligt att vi kan lösa det här, iallafall det mesta, innan vår generation sätts i jord.
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-05-01 16:03:56 följande:
    Vilket ynkligt citat. Tänk på vilken nytta skatterna gör för våra barn, skolelever, sjuka, funktionshindrade, äldre, människor i behov av stöd,  och tänk vad skatten bidrar till rättsväsende, försvar, bibliotek, museer, kollektivtrafik, vägar järnvägar o.s.v. Nästan 100 %  av svenska folket vill, tack och lov, INTE leva i de samhälle som Medborgerlig samling förespråkar. 
    Vilket du säger i ett andetag punkter som MED knappt vill förändra.

    Nästan 100% av svenska folket vill, tack och lov, INTE dementera statens kärnuppdrag och det inklusive MED.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-01 16:40:57 följande:
    Nu kritiseras ju TO för att just inte bygga sina teorier på evidens utan istället bygga sina teorier på ideologi. 

    Candace räknas till den konservativa ytterhögern vad jag kan se det skrivas om henne och med tanke på de tankeströmningar hon verkar inom.

    TO kritiseras vidare för att blunda för halva verkligheten då kultur och materiella  omständigheter går hand i hand. Grova ideologiska förenklingar och skuldbeläggning av individ och grupp, han anklagas av fler för att hans teorier gränsar till eller passerar gränsen för rasism.

    Om någonting är märkligt så är det att du jämför svenska förhållanden med förhållanden i USA där segregation och politik skiljer sig mycket från Sverige. 

    Motsvarande samhällsgrupper, vilka menar du i Sverige är motsvarande samhällsgrupper till de afroamerikaner vars förändrar levde med Jim crow lagar, och vars förfäder var förslavade och bortrövade, sålda och som idag utsätts polisbrutalitet som andra i samhället inte utsätts för?

    Det är fortfarande stor skillnad mellan samhället i USA och samhället i Sverige i fråga om välfärd och trygghet för de mest utsatta.

    Du kanske skulle besöka tråden där domedagsprofeterna mässar och dra de kulturrasistiska argumenten där. 
     
    Det kritiseras varenda vetenskapsman för. Tror du att det finns vetenskapsmän som saknar kritiker? Frågan som man istället bör ställa sig - än huruvida det finns kritiker eller inte, det gör det alltid - är om någon annan på den här planeten har gjort djupare studier och haft bättre förutsättningar för att förstå dessa ämnen än Thomas Sowell.

    Och svaret på sådana frågor är lutar åt ett nej.

    Du avgör alltså hur Candace Owens står politiskt via associations- och ryktesvägen. Som gjort för att enbart blidka en världsbild. Vad sägs om att förkovra dig i konservativa idétraditioner så att du kan avgöra sådant?

    Nu specificerar du knappt ens kritiken. Vilken halva? Vilka grova förenklingar? Vad för ideologi?

    Faktum kvarstår att aktuella subkulturer i USA lyckades bättre under 1900-talets första hälft än idag. Allt från förväntad levnadslängd och närvarande fadersgestalter till sysselsättningsgrad och våldsutsatthet var bättre. Det i sig säger otroligt mycket då förhållandena och förutsättningarna knappast rättvisa på den tiden - det vill säga trots dessa hinder så lyckades aktuella subkulturer bättre då. 

    Du får svälja det röda pillret och inse att vision och verklighet inte alltid stämmer överens bara för att vägen till visionen stakades ut. Visar verkligheten att människor inte kan ta sig framåt på den vägen så är det bara att svälja faktum och tänka om.

    Visioner ska aldrig vara viktigare än människorna de gäller.

    De mest utsatta i vårt samhälle är inte friska och arbetsdugliga människor i svenska förorter, Padriac. Ser du inte hur skev den bilden är när du tänker efter?
  • Digestive
    klyban skrev 2022-05-01 17:38:03 följande:

    Ändå är du där till försvar, mycket intressant.
    Tror du ens på det du skriver själv?
    För jag är då inte övertygad om det.


    SD har aktiva medlemmar ifrån nazisttiden, S om det nu fanns någon nazist i S då, de är alla döda sedan länge och nazism ser man idag i SD och med alla dom som är avslöjade där, inte alla dock underligt nog, så nazismen finns kvar utan tvekan i SD.
    Detta brukar sen försöka göra om att man säger alla som röstar på SD är rasister och nazister, och så är ju det inte och alla vet detta.
    Men i polariseringen och populismens namn, så struntar man i såna saker, då agendan är viktigare.
    Som väljare bör man ställa sig frågan, varför röstar jag på ett parti  som SD och med så mycket nazism närtid och nutid?
    Den som tänker över vem man röstar på och varför, den bör ställa sig den frågan och om sen svaret är att nazism är inget som stör, då blir man en möjliggörare.
    Och såna är mycket viktiga för dessa ideologier och ha folk som vägrar tänka efter själva.
    Och svaret när en person som tex röstat på S, byter till SD, så berättar denna att den inget vet om politik.


     


    SÅ man ställer sig frågan, varför inte bara säga att andra världskriget och S och nazism är nonsens, så är den diskussion av bordet, men du försvarar och det berättar faktiskt något men kanske du tror ingen kan läsa dina inlägg kanske?


    Du har fått för dig saker om du tror att jag försvarar SDs filmkampanj mot S. Den filmkampanjen var en del av en löjlig politisk värld fylld med spel och hela den världen är obetydlig för mig.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?