Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2022-05-03 20:01:25 följande:
    Du gör inte situationen bättre genom att posta bilder på tavlor på Karl XII, högerextremisternas och vit maktrörelsens stora idol.

    Om någon idag år 2022 använder samma bildspråk som tavlor på Karl XII eller skivomslag från Ultima Tule (ett band med kopplingar till högerextremism, nationalism och vitmaktrörelsen) förstår de flesta vad det handlar om.  

    Jag tror att alla ser referenserna och de signaler som KD i Degerfors ville sända (enligt uppgift har KD centralt agerat och tvingat bort bilden).

     
    Ett bildspråk är inte bara någon tavla utan även Moder Svea har porträtterats på det här viset i flera hundra år, vilket du kan se i föregående bilder.

    Men fortsätt du att sälja.
  • Digestive

    Det finns inte mycket svagare saker än aktivister som säljer sin egen kultur till ett så lågt pris som partipolitik.

  • Digestive
    KillBill skrev 2022-05-03 20:10:40 följande:

    Att avporträttera ledande politiker på det sätt som nu gjordes med Ebba Busch som moder Svea är precis lika pinsamt som när det moderata kommunalrådet i Höör lär avbilda sig själv som en romersk legionär på en tavla som mätte 5 x 6 meter. Självklart lät han skattebetalarna stå för notan


    Vad är det med brunhögern och dess fascination till historiska figurer?


    www.aftonbladet.se/nyheter/a/BJkaJ7/kontroversiell-tavla-avtackt-i-horby
    Pinsamt kan man absolut tycka att det är. Det är dock en helt annan sak, KillBill.

    Frågan är snarare varför vänstern ogillar svenska kulturhistoria?

    Att nationalister gillar sin historia och sina historiska figurer är självklart men vänsterns avstånd till det samma är mindre givet.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-05-03 20:05:15 följande:

    Nu pratar vi om extremhögern och ett medvetet val och dessa bilder.
    Det är helt i linje hur hon har målat upp sig de senaste med en hel drös saker.


     


    Detta kulturkrig är bara en projicering, det finns ingen mer som cancelerar mer än dom.


    Digestive skrev 2022-05-03 19:59:02 följande:
    Redan under slutet av 1800-talet lyssnade man på Ultima Thule i Gamla Stan:

    Ojdå, är det så illa att man måste försvara hon på det sättet.
    Jag förstår du skäms över hon, och nu en så tokig.


    Kanske du tror ingen läser vad du skriver.


    H*n bara bekräftar det vi redan vet om användaren och hon.


    Vår kulturhistoria är gemensam och tillhör värken extremhögern eller extremvänstern utan alla svenskar.

    Att använda klassiskt svenska bildspråk är ingenting som svenskar ska skämmas över.

    Du och övriga här är bara sorgliga och det är övertydligt att ni inte är beredda att stå upp för någonting svenskt bortom er egen vänsterpolitik - som om det vore allt vi behövde som folk.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-05-03 20:27:54 följande:

    Det finns ingen som är mer drivna än cancelering än extremhögern, som de sen vill projicera på alla som inte håller med om.
    Så ja, lååågt är det.


    Och därför säljer ni Sveriges gemensamma kulturhistoria eller vadå?

    Försök att vara iallafall lite relevant.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-03 20:59:10 följande:
    Det går säkert att kalla vad som helst för SD-propaganda, men det är bara då det verkligen är SDs lögner och propaganda som det verkligen är att sprida SDs lögner och hpropaganda - nu har ju en del ovanan att kalla detta detta för konservatism eller nationalkonservativsm - men vari ligger det konervativa  att förneka att SDs bruna propaganda är en lögn och att SDs inte prkar ut ett partis historia utan att SD ljuger om ett partis historia (speciellt när det är SDs historiska bakrund som de försöker smeta på ett annat parti . en historia som fortfarande har aktiva tråder fram till nutid inom SD)

    Jag tror inte det ärav okusnkap detta görs, jag tror att är av motvilja.

    Jag trro att du kapitalt missförstått svensk förvaltning om du tror att de partier som undet ett par mandatperioder sitter i regeringsställning kan styra över alla delar av svenska förvaltning och lagar, det finns någonting som kallas resioner och någonting som kallas kommuner för att inte tala om den roll riksdagen har

    Vad är utmärkande vänster i sveriges förvaltning  - som inte var på samma sätt 2014 och mandatperioderna före det?  Vilka delar skulle förändras på vilket sätt för att det inte skulle vara vänster - eller är det enbart vilka partier som sitter i regerinsgställning som gör attsverige är vänsterstyrt?

    Är marknadiseringen av skola där skattepengar går till vinstdrivande företag en vänstergrej enligt dig?

    Är det januariavtalet med de omfattande liberala och centerpartistiska inslagen som skapat vänstersverige så som det omformats den sista mandatperionden?   
    Har regioner och kommuner någon del i västerstyrningen av Sverige enligt dig? 
    Var menar du gränsen mellan höger och vänster går bland riksdagspartierna?

    Du öppnar för många frågor för att bena ut vad du menar med det du påstår.
    Så länge som det finns konservativa element i SDs politik så finns det möjlighet för folk att - medvetet som omedvetet - misstolka konservativa värdeyttringar med SD-sympatier. Något som du och en del här har svart bälte i.

    Så det är motviljan till konservatism som gör att ger du den SD-anknytningar när helst en öppning ges? It would at least make sense.

    Öppnar det för många frågor så kan vi prova med ett svar istället: när är det tänkt att vänsterns politik ska få genomslag i aktuella subkulturer?
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-03 20:59:49 följande:
    Säljer? finns det en köpare eller vad menar du med säljer?
    Säljer som i att sälja ut.

    För en billig poäng mot KD så vill ni få det till högerextremt och till vit-maktsympatier - om inte skamligt - att använda ett klassiskt svenskt bildspråk.

    Och visst finns det köpare som i slutändan vill se ett högre pris på vår kulturhistoria än så. Jag är en av dem.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-03 21:05:08 följande:
    Om jag inte missförstått dig så vill du inte stå upp för det svenska välfärdssamhället och svensk liberal demokrati och progressiva värden - så i den meningen är det lika sorgligt som det du klistrar på de du påstår bara står upp för  'vänsterpolitik'

    Jag tror det kallas för hyckleri
    Eh, va?

    Ni har precis velat få Karl XII, Moder Svea och ett klassiskt svenskt bildspråk till högerextrema/vit-makt symboler allena. En del av er tycker till och med att folk ska skämmas över att använda aktuellt bildspråk.

    Och visst är det sorgligt att se.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-03 21:28:36 följande:
    Det handlar om att du okritiskt sprider SDs propaganda - konservatism har mycket lite med SDs propaganda att göra.  Om du nu inte vill påstå att det är konservativt att ljuga om andra partiers historia? Om så är fallet får du gärna förklara vad som gör den bruna propagandan konservativ.

    Så du ville inte svara för att förklara vad du förstått eller inte förstått om svensk förvaltnig eller vad du menar är vänster och inte vänster?

    Var menar du gränsen mellan höger och vänster går bland riksdagspartierna?

    Vad är utmärkande vänster i sveriges förvaltning  - som inte var på samma sätt 2014 och mandatperioderna före det?  Vilka delar skulle förändras på vilket sätt för att det inte skulle vara vänster - eller är det enbart vilka partier som sitter i regerinsgställning som gör attsverige är vänsterstyrt?

    Är marknadiseringen av skola där skattepengar går till vinstdrivande företag en vänstergrej enligt dig?

    Är det januariavtalet med de omfattande liberala och centerpartistiska inslagen som skapat vänstersverige så som det omformats den sista mandatperionden?   

    Har regioner och kommuner någon del i västerstyrningen av Sverige enligt dig? 
    Jag redan sagt att SDs filmkampanj mot S - utifrån min begränsade kunskap i sak - inte var sanningsenlig. Är inte det tillräckligt för dig? Är det ursäkter du behöver höra nu eller vad?

    Det är väl inte relevanta frågor när min förmodade lösning inte ens återfinns bland riksdagspartierna?

    Vi har inte lyckats inkludera dessa subkulturer i vårt samhälle på omkring 50 år - oavsett vilka det är som har styrt eller styr i riksdagen, regionerna eller kommunerna.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-03 22:07:26 följande:
    NI?

    Du har ju ägnat en del av tråden till att sprida SDs propaganda om den svenska mellankrigshistorien och det enorma välfärdssprång som togs av Sverige under efterkrigstiden - du pissar på den den svenska välfärden och den svenska progressiva demokratin som gav och ger alla barn tillgång till skola och om de vill och kan också universitetsstudier oavsett ekonomiska och kulturella förutsättningar.

    Oavsett vad du tycker om om välfärdsstater i sig så står du inte upp för det som är en av de viktigaste delarna av det som format det framgångsrika lilla land som Sverige har blivit och är från att ha varit ett av Europas fattigaste länder för 100 år sedan.

    Så när du klagar på att människor inte står upp för användning av det nationalistiska bildspråk som har en historisk bakgrund men också en samtida användning av radaikalkonservativa och högerextrema grupperingar samtidgt som du själv inte står upp för det som format Sverige sedan 100 år är det inget annat än hyckleri du uttrycker.

    Det är sorgligt, lika sorgligt som att se radikaliseringen i närmandet till de auktoritära och bruna med försvaret att det är 'konservatism'
    Ja, ni här i tråden. Tre till antalet är ni.

    Nu ljuger du om min aktivitet här. Pissar jag på någonting så är det din debatteknik, Padirac.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?