Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2022-05-07 22:24:46 följande:
    ? Nu ser du någoting som ebart finns inne i ditt eget huvud tror jag. Jag kriver att EB beter sig om och uttrycker sig som en förvuxen tonåring.

    Jag förstår det som att högerextremism, fascism och vitmakt inte har med at tvara e förvuxen tonåring att göra - men du verkar resonera på ett annat sätt
    Padirac skrev 2022-05-07 21:36:42 följande:
    Det är beklämmande att en partiledare inte kan ta till sig att det denne gjort är en brottslig handling om en domstol befunnit denne skyldig till brottet i fråga.

    Att samma partiledare sedan använder retoriska grepp som framställer hennes önskan att polisen skulle ha begått brott för att få poplistiska sympatier är värt att reflektera över då denne partiledare kan få en framträdande roll i en regering efter valet i höst.

    Oavsett vad man anser om KD som parti eller EB själv så verkar hon inte riktigt vuxit klart utan befinner sig i den sena adolescensen i fråga om tänkande och känsloliv. 
    Ok, så det var bara ett meddelande utanför övrig kontext. Noterat.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-07 22:27:45 följande:
    Ok - så du förnekar UTs direkta kopplingar och inblandning i nazism, vitmak och organiserad brottslighet.

    Känslor går före fakta  - det är också det beklämmande, radikaliseringen tilltar
     Spöke
    Padirac skrev 2022-05-07 18:43:11 följande:
    Om ultima thule -sponssrade av BSS , samma organisation som bildade det politiska partiet sverigedemokraterna (nazism, fascism, rasism, vitmakt)

    expo.se/arkivet/2003/04/ultima-thule-%E2%80%93-profeter-i-sin-egen-stad

    "Sedan starten 1983 har Ultima Thule alltid haft nära kopplingar till extremhögern.

    Sponsrad av BSS


    1985 kom den första singeln, Sverige Sverige fosterland. Utgivningen sponsrades av organisationen Bevara Sverige Svenskt (BSS). Låten blev ett första genombrott för Ultima Thule och låten togs upp som signaturmelodi för närradiosändningar från Sverigepartiet. Bandet fick snabbt beundrare bland rasister, och utrymme på flera samlingsskivor med nazistiska band som Skrewdriver och Brutal Attack.


    Ultima Thule har sällan dolt sin politiska tillhörighet. På 1980-talet lät sig gruppen intervjuas i nazitidningar i hela Europa: i svenska Streetfight, i tyska Force of Hate och i walesiska Welsh Leak. En intervju återfanns i VAM/Lönsbodas tidning Nordland (Obs; ska ej sammanblandas med vit-makttidningen Nordland) och bandmedlemmarna skrev själva i SD:s ungdomstidning Ung Front.


    Mellan 19831987 spelade bandet på ett trettiotal skinheadkonserter. Den 6 juni 1987 spelade de tillsammans med Agent Bulldog, Vit Aggression och Dirlewanger på Sveriges första vit makt-konsert i Södertälje. Den 30 november 1991 spelade de på SD:s vit makt-konsert med Vit Aggression och Division S.


    Tonårsidoler


    Stenen började rulla omkring 1990, då Ultima Thule ombildades med Jan Thörnblom som sångare. Det nazistiska skivbolaget Rock-O-Rama i Tyskland gav ut singeln Hurra för Nordens länder. 1991 kom första LP:n Svea hjältar ut på det franska nazibolaget Rebelles Européennes. Året därpå ökade den egna skivförsäljningen och bandet bildade skivbolaget Ultima Thule Records.


    Det definitiva genombrottet kom 1993, då Bert Karlsson skrev kontrakt med Ultima Thule. Nu började skivorna sälja i tiotusental. På våren investerade bandet i en egen studio, som de köpte av svensktoppsartisten Johnny Thunqvist som arbetat med Bert Karlsson. Det var Studio Svängrummet som nu döptes om till Studio Valhall. I september hade de tre cd-skivor på 8:e, 10:e och 16:e plats på försäljningslistan. Sommaren och hösten var de Sveriges hetaste band och vid årets slut hade de fått två guldskivor.


    Tackar nazister


    1994 öppnade Ultima Thule Nyköpings enda riktiga skivaffär, CD-Butiken. Från början såldes skivor av utpräglade naziband som Heroes in the Snow, Svastika och Vit Aggression. Enligt Jan Thörnblom togs skivorna bort då det var »lite känsligt«.


    Bandet startade också en fan club, som idag har drygt 900 medlemmar. Genom postorderverksamhet säljs tröjor, affischer och skivor med vit makt-band från de nazistiska skivbolagen Last Resort Records och Ragnarock Records.


    De högerextrema kopplingarna avspeglas också på tacklistorna på skivomslagen. På Svea hjältar 1991 tackas förre ledaren för NRP:s aktionsgrupper Niels Mandell från Södertälje, Tord Hagström, ägare till Last Resort Records, samt franska Rebelles Européennes och tyska Rock-O-Rama.
    Andra personer på tacklistorna är Peter Punk, storförsäljare av skinheadmaterial i Uppsala, Per Anders »Pajen« Johansson, ägare av nazibutiken Midgård i Göteborg, och Sthlm Skins."

    Oavsett vad moder svea symboliserar så är det klart att UTs användande av moder svea är  en del av deras sympatier och direkta inblandning med vitmakt/nazi-rörelser


    Nej, jag förnekar inte Ultima Thules direkta kopplingar och inbladning i nazism, vitmakt och organiserad brottslighet.

    Det är Moder Svea, Sveriges flagga, midsommarfirande, riksvapnet och figurer ur asatron som inte har direkta kopplingar och inblandning i nazism, vitmakt och organiserad brottslighet.

    Låt skillnaden sjunka in.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-07 22:51:21 följande:
    Visst,  och solkors och ASEAs symboler förknippas inte med nazism.   När SDs medlemmar heilar till dessa symboler så är det indisk kultur de vördar.

    Symbolerna i sig har en urpsrunglig betydelse - i kontexten de används har de en annan betydelse. On någon har använts UTs skivomslag och ersatt modersvea med EB så är det uppenbart att det inte är den urpsungliga moder svea som der refereras till uta n referensen går till nazism och vitmakt.

    Var bilden på EB som moder svea hämtad/ från UTs omslag eller var det den urspungliga moder svea med EB som bilden föreställde?   

    Vad säger du?
    Bilden som manipulerades var tagen från Pintrest och har ingenting med Ultima Thule att göra.

    https://www.pinterest.se/pin/105271710027549233/
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-08 00:32:10 följande:
    Det är nog ingen tillfällighet att kontot som moder svea-bilden är tagen från har ett antal andra bilder med symboler för vitmakt och nazism.

    Om det inte har med UT att göra så är det ändå i samma genre som just UT 
    Och vilka symboler skulle det vara och vilket konto hänvisar du till?

    Det här är inte SM i tomma påståenden.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-08 10:48:45 följande:
    Det är lämpligt att kolla upp källor innan du påstår det ena eller andra - du är ensam deltagare i SM i tomma påståenden (som du formulerar saken)
    Så, du tänker inte presentera dessa symboler för nazism och vitmakt. Vilken överraskning.

    Jag tror det beror på att runor i ett kontext av massa, massa, massa runor och vikingafynd inte riktigt stödjer dina sak.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-05-08 11:28:39 följande:

    Ena stunden ska det bli hårdare lagar, sen när det är hon som bryter mot lagen så erkänner hon och säger jag är oskyldig med sitt eget erkännande och lagföring.
    NEJ DET ÄR DU INTE, OCH KOMMER ALDRIG BLI!!!!

    Den röda tråden berättar det, har du missat detta efter så många upprepningar?
    Men såklart din kompartmentalisering kanske får dig att tro annat.


    Padirac skrev 2022-05-07 19:34:22 följande:
    Du kan ju lägga upp allt annat som prytt UTs skivomslag och sen förklara att dessa inte har med UTs nazi-böjelserDöd

    H*n bara låtsas, han vet allt detta och det hon gör är något som de står bakom, för dom partierna vandrar mot fascism.


    Och vill då omdefiniera vitmakt och nazistikoner till vara något annat det inte är.
    Moder Svea vet vi alla vad det är, och det har inget med UT att göra ens och det vet dom redan, men låtsas kan dom.


    Vi ser att hon identifierar sig med dessa och posera så, det är det budskap hon sänder ut.
    Är därför du är så aggressivt försvarande?


     


    För moder svea vet vi alla vad det är, och detta är inte det.


    Padirac skrev 2022-05-07 22:51:21 följande:
    Visst,  och solkors och ASEAs symboler förknippas inte med nazism.   När SDs medlemmar heilar till dessa symboler så är det indisk kultur de vördar.

    Symbolerna i sig har en urpsrunglig betydelse - i kontexten de används har de en annan betydelse. On någon har använts UTs skivomslag och ersatt modersvea med EB så är det uppenbart att det inte är den urpsungliga moder svea som der refereras till uta n referensen går till nazism och vitmakt.

    Var bilden på EB som moder svea hämtad/ från UTs omslag eller var det den urspungliga moder svea med EB som bilden föreställde?   

    Vad säger du?

    SÅ måste det vara, de hejar på Indisk kultur, men undra varför de ropar vikt makt och sånt samtidigt.
    Tror dom att de kan trolla bort historien av nazism?
    Och att vi inte skulle veta vad det är, det är alltid lika komisk närt de ska låtsas om att så är det inte alls, så raddas en låååång röd tråd upp med att de påvisar samma om och om igen.
    Dom skäms svårt för att det är så tydligt.


    Det är fortfarande inte fascistiskt att uppleva sig oskyldig till brott.

    Att du får för dig saker upprepade gånger betyder ingenting.

    Det är bra att du har insett att Moder Svea inte har med Ultima Thule att göra.

    Mycket riktigt så verkar ni inte veta vad nazism är. Att se nazism i Sveriges officiella nationspersonifiering och i runor omringat av vikingafynd - det kräver verkligen två Arnstad Junior som jobbar i lag.

    Det är fantastiskt roande att få en närmare titt på vad det är för huvuden som kastar allsköns högerextrema stämplar på allt och alla här.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-08 13:08:25 följande:
    Du kan enkelt hitta en bild som överraskar dig - eller kanske inte alls överraskar dig då den är väl bekant.

    Kanske är en del personer helt naivt ovetande om vad just dessa symboler har för kopplingar och pryder än det ena än det andra med samma symboler som de mest kända nazistiska organisationerna i Sverge använder och har använt.

    Radikaliseringen har gått långt när inte bara SDs lögner, rasism och propaganda sprids okritiskt utan också användandet av vitmaktsymboler naivt försvaras.  
    Jag har sett runor tidigare, Padirac. Vad jag skulle överraskas över återstår att se men jag tvivlar på att du kommer till skott.

    Du poängterade tidigare att kontext är väldigt viktigt och här har vi alltså ett Pintrest-konto som mer eller mindre är helgat åt runor och vikingafynd. I ett sådant kontext verkar du alltså se nazistiska vitmaktsymboler - i runor.

    Radikaliseringen har snarare gått så långt att du själv inte ens kan ta dig till ett museum om vår fornnordiska historia utan se symboler för nazism och vitmakt överallt. Bra där!

    Du och klyban är som två parodier på dagens vänsteraktivism.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-08 13:36:05 följande:
    Nu låter du som Åkesson som skriker '- Säger du att jag är nazist eller !!'
    Låt mig gissa att du ser en röd tråd nu? - för att det helt enkelt är så ditt huvud jobbar.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-08 13:51:56 följande:
    Digestive skrev 2022-05-08 13:42:24 följande:
    Låt mig gissa att du ser en röd tråd nu? - för att det helt enkelt är så ditt huvud jobbar.
    Som sagt


    Du har ingen poäng, Padirac.

    Du klarar inte ens av att följa dina eget påbud om kontext.

    Era stämplar saknar inte enbart substans utan till och med underkända enligt egna påbud.

    Som att se på när Helan och Halvan försöker ta sig ur en knivig situation - det blir bara värre.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-08 14:07:01 följande:
    En gång till då
    Padirac skrev 2022-05-08 13:08:25 följande:
    Du kan enkelt hitta en bild som överraskar dig - eller kanske inte alls överraskar dig då den är väl bekant.

    Kanske är en del personer helt naivt ovetande om vad just dessa symboler har för kopplingar och pryder än det ena än det andra med samma symboler som de mest kända nazistiska organisationerna i Sverge använder och har använt.

    Radikaliseringen har gått långt när inte bara SDs lögner, rasism och propaganda sprids okritiskt utan också användandet av vitmaktsymboler naivt försvaras.  


    Haha, men runornas kontext är inte Sveriges mest kända nazistiska organisationer.

    Runornas kontext är ett Pintrest-konto helt sprängfyllt med vikingafynd, fornnordisk historia och då runor.

    Tror även att alla kors är symboler för vitmakt eller lyckas du i detta fallet förstå att kontexten behöver vara KKK?

    Jisses.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?