Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Mentat skrev 2019-10-12 15:10:05 följande:
    Allt på denna jord handlar inte om (sd).
    För mig var det uppenbart att Flash refererade till Cecilia Stegö Chilo, som tvingades avgå när det visade sig att hon inte betalt TV-licensen. Mig veterligt har ingen från (sd) ännu varit minister, lyckligtvis.

    Det var M som slängde ut  Cecilia Stegö Chilo och om det var rätt kan  bara moderaterna svar på men man insåg väl de olämpliga i att utse en kulturminister som av politisk skäl valt att aldrig betala en krona i TV licens
    (åtminstone inte under 16 år). 
    När det gäller den nya handelsministern Anna Hallberg så tror jag att det är ytterst få (om någon) som tror att hon medvetet har valt att inte registrera huvudman för det nystartade bolaget utan de flesta förstår att det handlar om en förseelse.


    Att jag nämner SD beror på att Flash ofta försvarar frågor som kan kopplas till SD olika sammanhang och då blir det lite lustigt att han går i taket för mindre allvarliga lagöverträdelser. Det är ju faktiskt så  att flera  SD toppar de senaste åren varit eller är åtalade för grov brottslighet (brottslighet med fängelse i straffskalan).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-10-12 17:21:59 följande:

    Efter Expressens granskning har nu Anna Hallberg lämnat in uppgifter om verklig huvudman. Det visar sig vara hennes sambo, den tidigare socialdemokratiske näringsministern Anders Sundström.

    Frågan är ju då varför Sundström (S) bedriver verksamhet under namnet Anna Hallberg AB och fram tills nu utan att, som lagen kräver, ange att det egentligen är han som sköter affärerna.

    Har han något att dölja?


    Om du hade hängt med och läst nyheterna så hade du för flera veckor sedan känt till att Anna Hallberg överlät firman på sin sambo strax efter det att hon blev minister. Det flesta anser nog att det är ett klokt beslut att som minister inte ha den typen av engagemang.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-10-12 18:05:43 följande:
    Media rapporterade då att det smusslades med Anna Hallbergs bolagsengagemang:

    www.expressen.se/dinapengar/aktier-och-bors/nya-ministern-vagrar-lamna-ut-lista-over-sitt-aktieinnehav/

    Nya ministern vägrar lämna ut lista över sitt aktieinnehav

    Sveriges nya utrikeshandelsminister Anna Hallberg vägrar berätta vilka bolag hon äger aktier i. Sedan ministern tillträdde har Expressen begärt att få ut en lista över hennes aktieinnehav. Beskedet är i stället att ministern just nu säljer av allt hon äger - men inte vad det är hon säljer eller har sålt.

    Först efter att Expressen publicerat denna artikel ändrade sig regeringskansliet och skickade över en lista med Hallbergs innehav - men inte över vad hon ägt och sålt sedan hon tillträdde som minister.

    Du ger intrycket av att vara slarvig med att läser nyheter.  Du länkar till en gammal artikel och hade du fortsatt att följa nyhetsflödet hade du sett att Anna Hallberg har publicerat en lista på de aktier hon sålt.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2019-10-13 08:59:03 följande:
    Aha, var antagandet om att det var samhällsonyttiga företag hon investerade i korrektSkrattande

    Idel Svenska bolag; Assa, Atlascopco, Autoliv, Elanders, Epiroc, Ericsson, Essity, Garo, Investor, Newwave, Sandvik, Sca, Swedbank, Veoneerinc  och Volvo.


     


    Det skulle vara intressant om Svärjevännerna kunde utveckla sin kritik mot aktieinnehavet som ministern har sålt. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2019-10-13 09:22:24 följande:
    Onekligen.

    Jag kan inte ens ana mig till vilket av dessa företag som är minst samhällsnyttiga.

    Men, bara oss emellan. Visserligen har jag inga aktier i något enskilt företag för närvarande, men jag har haft innehav i t ex ABB tidigare och en del av mitt premiepensionssparane ligger i någon slags global indexfond och jag har inte en susning om den samlade samhällsnyttan hod de företag den fonden satsar på. Dessutom har jag lite olika tjänstepensionssparande, och där vet jag inte ens vad de som förvaltar mitt sparande har för inriktning.

    Tror du att SEB, Länsförsäkringar och Skandia är tillräckligt samhällsnyttiga eller är det bara att utropa: Mea culpa!

    Men Handelsbankens miljöfond borde kunna ge min moriliska status ett litet lyft, åtmistone ur mitt sosseperspektivSkrattande
    Handelsbanken och du ska kalla dig sosse..  Förvånad Skrattande
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-10-13 12:42:19 följande:

    Företaget hon fuskat med är hennes eget

    www.allabolag.se/5592056989/befattningar

    Det var bolaget hon raskt sålde till sin sambo, fd näringsministern, när det började granskas.

    Han å sin sida är inblandad i runt två dussin bolag varav det investmentbolag som är döpt efter honom själv verkar var det där han förvaltar sina tillgångar.

    Idel, ädel sosseadel.


    .

    Jag får känslan av att du inte känner till eller förstår betydelsen av ordet fuska. Fuska kallas det när man gör något otillåtet för att uppnå fördelar. När exempelvis den sverigedemokratiske riksdagsmannen Stefan Jakobsson i fjol avslöjades med att låta oss skattebetalare betala hans privata taxiresor och hotellövernattningar så handlade det om fusk, det tror jag att både du och jag är överens om.

    Att utrikeshandelsministern inte hade registrerat vem som är huvudman för hennes nystartade bolag har vad jag kan se inte resulterat i någon fördel för henne eller hennes sambo och bör då rimligen betraktas som slarv. Om du är av annan uppfattning är det bra om du förklarar vilka fördelar som ministern har uppnått genom att inte registrera huvudman för företaget så att ditt ordval blir begripligt.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-10-13 14:54:35 följande:

    Att hon struntar i regelverket för registrering (sin omfattande erfarenhet av näringslivet till trots) ser jag ändå som mindre bekymmersamt än det faktum att hon har möjligheten att vara med och fatta och påverka beslut som berör hennes sambos/makes affärsintressen. 

    Hon är alltså utrikeshandelsminister dessutom.

    Svensk export av malm och tjänster som exempelvis bilprovningcentret i Arvidsjaur kan mycket väl passera hennes departement. I bägge är sambom/maken involverad.


    Kan du utveckla vad du menar? Ska en sambo till en minister inte ha rätt att ha engagemang i bolag och organisationer? Det låter väldigt totalitärt. Är det ett sådant samhälle som du vill ha?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2019-10-14 13:35:33 följande:
    Tja, jag har fått reda på att jag och KillBill är betalda sossetroll enligt senaste folieparabolnytt som tydligen är uppsatt på åsiktskorridorens anslagstavla.

    Annars har jag inte mycket att bjuda på. Jag ser väl idag liksom tidigare på S som det minst dåliga av dåliga alternativ - men i brist på annat och för att partiet trots allt är ett litet ljus i det annars ganska kompakta högerpopulistiska mörkret nationellt och i synnerhet globalt.

    Tyvärr är ju priset för att hålla de som vill ge invandringen och feminismen skulden för allt mellan himmel och jord rätt högt - alltså en rejäl portion nyliberalism.

    Men så kan det gå, som Kurt Vonnegut brukade skriva.

    Och så gick det alltså med Syrien och dess kurder att de tvingades söka stöd hos Assadregimen. Blir det krig mellan Syrien och Turkiet kan Natoländerna tvingas ställa upp för sin allierade.

    Turkiets sak är vår, kanske Natokramarna här på FL kommer att skanderaSkrattande
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Missermajser skrev 2019-10-16 16:15:54 följande:
    Vilken ideologisk och tydlig skärpa du har i detta inlägg! Jag förstår ju direkt att du framför ett klassiskt liberalt åsiktsdokument här!
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-10-18 15:05:38 följande:

    Det här med att bevaka åsiktskorridsoren med hjäpl av våldsmonopolet:

    http://katerinamagasin.se/polisbrutalitet-som-i-diktaturer-systemkritisk-forskare-gripen-och-forhord-for-att-ha-sarat-kanslor-pa-twitter/

    En person https://twitter.com/BMartinovski grips av upp emot 10 poliser på Arlanda efter fyra husransakningar, förhörs och DNA-topsas.

    Det påstådda brottet?

    Mord? Misshandel? Drogsmuggling? Rån? Terroristplaner?

    Nä. 

    Förtal.

    Via kommentarer på internet där hon angripit nätverker #jagarhar och deras försök att stänga ned andra debattörer och websidor.

    Det är alltså så bråttom att förhöra och topsa(varför då?) en individ som ägnat sig åt "förtal" att hon måste gripas på Arlanda när hon kommer från semestern?

    Signalen det sänder til andra "näthatare" ...

    Åklagaren som håller i utredningen är ett känt namn som tidigare tagit kontroversiella beslut när det gäller konflikten högerdebattörer vs vänsterdebattörer.


    Förmodligen handlar det om att säkerhetspolisen misstänkte kopplingar mellan Bilyana Martinovski och våldsbejakande högerextremism ett fenomen som ökar i samhället just nu.


    Det är ju inte första gången som någon oskyldig drar till sig polisens intresse. Vem minns inte Mutar i Boliden som brutalt greps i sitt hem sent på kvällen  och blev anklagades för terroristbrott. Hans namn hänges i nästan all media trots att han var fullkomligt oskyldig.


    I jakten på terrorister tror jag tyvärr att vi får leva med att det kan ske misstag. Det är självklart inte bra men alternativet kan vara fler terroristbrott i Sverige och det är ännu värre.  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?