Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2019-09-15 20:36:40 följande:

    Haha, helt fantastiskt! Och inte blir det bättre av att kommunalrådet för S, Daniel Schützer, tillsammans med C och MP menar att namnet på förskolan är politiskt menat.

    De verkar ha brist på drama i Årjäng, haha...

    #inteminregnbåge


    Jag tror att du missade ordet OM, i texten. Även korta ord kan vara viktiga..

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7299346

    Citat: Daniel Schützer, socialdemokratiskt kommunalråd i Årjäng, tycker däremot att om nu namnförslaget kopplas till en politisk symbol så är inte det något negativt.

    - Det har blivit den mest använda symbolen för mänskliga rättigheter, och kan man inte ställa upp på det, då tycker jag man är lite snett ute, säger Daniel Schützer.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-09-15 22:53:51 följande:

    Avd. "Dessa är mina principer, men om du inte gillar dem har jag andra":

    www.svt.se/nyheter/inrikes/det-viktiga-ar-inte-att-det-finns-kontor-utan-att-du-far-stod-nar-du-behover

    Eva Nordmark (S) om Arbetsförmedlingen: "Det viktiga är inte att det finns kontor"

    Den nya arbetsmarknadsministern har suttit på sin post i fem dagar när hon besöker SVT Agenda för att prata om hur hon ser på Arbetsförmedlingens uppdrag med de besparingar och den reform som nu pågår.

    I mars i år skrev hon en debattartikel i Svenska Dagbladet ihop med LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson där de två uttryckte att det var ytterst oansvarigt att lägga ner kontor och minska personalen innan något nytt system är på plats.

    Nu när hon har en plats i regeringen - som genomför just dessa ändringar och planerar lägga ner över hundra kontor - backar hon något om just vikten av kontoren.

    - Det viktiga är inte den fysiska platsen utan att du får stöd när du behöver det. Det behöver inte vara på ett fysiskt kontor, säger hon.


    Eva Nordmark gjorde ett stabilt inryck och kritiserade M och KD för att kraftigt ha minskat AF:s budget (utan att ett nytt system fanns på plats).
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-09-15 22:44:23 följande:

    När du inte anger dina källor så får du räkna med möjligheten att folk inte hittar rätt eller ens en bra artikel om det du tar upp.

    Varför är sådant att räkna med?

    Jo, för att internet inte är ett litet nätverk av information som är skräddarsytt för dina (om än uppskattade) utspel...

    Jag vet ingenting om Omni och när jag tittar tillbaka på länken till originalartikeln (om det nu är SR som har stått för den) så har den rubriken >>Oppositionens namnförslag till förskolan är Källan<<.

    Är det kunskap om Omni eller den instinktiva reflexen att just i det här fallet klicka på en länk som inte ens ser ut att ha med ämnet att göra, som du utgår från att folk har fötts med?


    Först och främst så var du och inte jag som utelämnade källan för påståendet. Själv skulle mina varningslampor blinka om jag läste påståenden om det finns en politisk agenda bakom namngivning av förskolor och jag hade försökt gå tillbaka till källan för att undersöka vem som sagt vad. Det är dock bara att konstatera att på den punkten ör du och jag olika.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    gabi1969 skrev 2019-09-16 20:58:53 följande:
    Tänk er alla dessa miljarder som Sverige har skänkt till u-länder genom åren.

    År efter år bara skänka skänka utan någon större kontroll

    Ändå är det fattigt och eländigt. Varför bara inte ge upp och låta pengarna gå till oss själva. Alternativet kunde ju vara att bygga byggnader, vägar järnvägar dra elledningar bygga kraftverk utbilda människorna satsa på infrastruktur. FN och EU skickar militärer som skyddar och övervakar allt.

    Men tyvärr politiker och tjänstemän som med ett pennstreck kunde påbörja detta har inte förmågan. De ser världen akademiskt aldrig praktiskt. De får aldrig något att hända.

    Sista utvägen är att bomba dessa länder sönder och samman. Förinta dem totalt. Då hade vi sluppit mycket elände. Men det är givetvis fel och fruktansvärt. Men jag har gett upp hoppet för oss människor. Vi kan inte globalt bli överens om något.

    Bistånd från världens rikaste länder till fattiga länder har bidragit till minskad barndödlighet, att fler barn går i skolan, demokratisering och utbyggd hälsovård och självklart är det bra om bistånd också kan bidra till att minska korruption.


    Många av världens fattiga länder har de senaste 50 åren utvecklats i rätt riktning och bistånd är en förklaring till att det blivit bättre.  Utan bistånd är det inte otänkbart att konflikterna och antal flyktingar hade varit fler.

    Att bomba fattiga länder sönder och samman låter som ren fascism och det är inte första gången som du ger uttryck för den typen av tankar.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-09-16 15:26:08 följande:

    Biståndsmyndigheten Sida har en årlig budget på hisnande 42,3 miljarder kronor. Den senaste tiden har omfattande korruption uppdagats och en stor del av dessa pengar når inte dit det var tänkt.

    Regeringen Löfvens lösning: Sida behöver mer pengar för att bekämpa sin egen korruption! Öka Sidas budget med 175 miljoner!

    Källa: omni.se/sida-far-175-miljoner-extra-mot-bistandskorruption/a/EW5bXG


    Om ja har förstått saken rätt har regeringen bestämt att öronmärka 175 miljoner för att bekämpa korruption som kan kopplas till bistånd. Pengarna kommer tas från biståndsbudgeten och den totala biståndsbudgeten förändras således inte.

    Är du emot att regeringen använder en del av  biståndsbudgeten för att bekämpa korruption?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-09-17 14:41:50 följande:
    Så står det inte i artikeln jag länkade till. Var har du hört det?
    Jag  såg en kommentar på nätet (av en som jobbar med biståndsfrågor) och sedan kollade jag upp hur SIDA finansieras. Regeringen bestämmer årligen hur mycket som SIDA får disponera och hur mycket sida får använda till förvaltning. SIDA finansieras uteslutande från  biståndsbudgeten som är 1% av BNP. Biståndsbudgeten har legat på 1% av BNP sedan 2006 och kommer vad jag förstår att utgöra 1% av BNP även 2020.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-10-09 22:49:01 följande:

    Vad tycker regeringen egentligen?

    Först läser vi:

    omni.se/regeringen-vill-halvera-flyktingmottagandet/a/GG8Or6

    Regeringen vill halvera flyktingmottagandet

    Sveriges flyktingmottagande ligger alldeles för högt. Det säger statsminister Stefan Löfven (S) till Sydsvenskan - och menar att målet är att halvera flyktingmottagandet så att Sverige hamnar på nivåer som ligger närmare EU:s genomsnitt.

    - Vi ska inte ha fler flyktingar. Vi ska ha färre. Och de som kommer hit ska snabbare in i arbete, säger han.

    Detta dementerades sedan omedelbart av vice statsminister Isabella Lövin:

    twitter.com/IsabellaLovin/status/1182030830467727361

    "Nej. Fel i rubriken, (s) har sin politik. Regeringen driver att Sverige ska stå upp f asylrätten o att flyktingpolitik ska vara rättssäker, effektiv och human. Vi vill att alla länder, inklusive Sverige, tar ansvar."


    Ja det är skillnad mellan vad Socialdemokraterna och regeringen (som består av fler än ett parti) anser. Det är inte konstigare än att oppositionspartierna M och KD har olika syn på exempelvis anhöriginvandringen
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-10-10 07:52:52 följande:

    Så vad är då regeringens åsikt? Är det Löfvens eller Lövins ord som gäller?


    Regeringens linje i flyktingpolitiken har gällt sedan 2015 och kommer gälla fram till 2021. Denna politik har inneburit kraftiga skärpningar mot den mer generösa flykting politik som gällde när alliansen med moderaterna i spetsen regerade.

    Att S och MP har olika syn på hur Sveriges flyktingpolitik ska se ut i framtiden är inte obekant för de som hänger med i debatten.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-10-11 18:39:49 följande:

    S-minister bröt mot lagen om penningtvätt.

    https://www.expressen.se/dinapengar/nya-s-ministern-brot-mot-lagen/

    Startar företag 
    Registrerar det inte enligt lagkraven
    Blir minister
    Säljer bolaget till sin sambo (som dessutom råkar vara stor S-profil)
    Justerar registren i efterhand
    Och detta av någon som beskrivs som en "närinsglivsprofil" inom S.
    Då till frågan: värre (eller inte) än att inte betala TV-licens?


    Ja det är förbjudet att inte betala TV licensen, gå mot röd gubbe eller glömma att registrera huvudman för ett företag. Det ses emellertid som mindre allvarlig brott och man riskerar på sin höjd straffavgift eller böter.  

    Vill du granska riktigt allvarlig brottslighet bland våra politiker bör du inte helt oväntat rikta blickarna mot ett visst parti.


    Den f.d. SD riksdagsmannen Stefan Jakobsson (idag höjdare på SDs riksdagskansli) är just nu åtalad för bedrägeri och väntar på rättegång efter att ha låtit oss skattebetalare  betala för hans privata omkostnader


    SD riksdagsmannen Patrick Reslow utreds just nu av åklagare misstänkt för sju fall av bedrägerier


    SD riksdagsmannen Martin Kinnunen dömdes förra mandatperioden  för bokföringsbrott som var så allvarligt att den normala påföljden var fängelsestraff. Han hade dock tur och slapp undan med villkorligs straff med prövotid.


    SD riksdagsmannen Anders Forsberg  dömdes förra mandatperioden till fängelse efter att ha gjort sig skyldig till grov förskingring av miljonbelopp. Forsberg belönades med ett lukrativt konsultuppdrag åt Sverigedemokraterna i samband med att han avgick som riksdagsman.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?