Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Litt skrev 2019-09-06 16:45:22 följande:
    Haha desperat härskarteknik, trampade jag på en öm tå? Ja S och SSU ska skämmas för sitt judehat.
    Det är magstarkt att du som kallar Sveriges utrikesminister Margot Wallström för judehatare kritiserar andras debatteknik.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    gabi1969 skrev 2019-09-05 21:02:28 följande:
    Här har jag sammanställt några namn på personer som jag finner mycket intressanta att lyssna på. De har blandad bakgrund och erfarenheter.

    Lars Bern

    Elise Rydahl

    Karl Olov Arnstberg

    Hans Jensevik

    Stefan Thorsell

    Elsa Widding.

    Ofta är det väl så att man har fått sina åsikter genom sina erfarenheter, analyser och reflektioner. I viss mån kanske även sina känslor.

    Men jag tycker att politikerna idag är mycket sämre mer falska och okunniga än tidigare politiker.

    De fuskar och myglar. De roffar åt sig.

    Om någon verkligen övertygar mig om att jag har helt fel i det mesta jag anser ändrar jag givetvis uppfattning. Annars hade jag varit dum och fanatisk.
    Hur man kan lyfta fram dessa personer i en miljödiskussion är för mig en gåta.. på listan finner man kända antisemiter, personer som är skribenter i fascistiska tidskrifter eller klimatförnekare med kopplingar till Stockholmsupproret som 2010 tilldelades utmärkelsen Årets Förvillare av föreningen Vetenskap och Folkbildning ..

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Mentat skrev 2019-09-07 11:23:04 följande:
    Det här är faktiskt bedrövligt: Jag har inte gjort någon "fulcitering", vad det nu är. Jag har kommenterat att Mugabe var en katastrof för sitt land och är inte förvånad över att Schori har svårt att se detta, då han har en historia av att uppskatta diktatorer så länge de har rätt politisk färg åtminstone. Jag betackar mig för att bli hopbuntad med (sd).

    NEWSFLASH: All kritik mot (s) (och/eller andra partier till vänster för den delen) har inte någon koppling till (sd).
    Kan du utveckla varför du anser att Schori har svårt att se att Mugabe var en katastrof för sitt land? Som Padirac redan informerat om så skriver Schori att:

    "Ett par år efter självständigheten återknöt jag bekantskapen med honom, men det var nu en annan person än den jag hade lärt känna under befrielsekampen. Mugabe var inte Mandela. Han blev mer och mer en brutal envåldshärskare, omgiven av dåliga och giriga rådgivare"

    Texten är hämtad från en artikel med rubriken "
    Därför blev frihetskämpen Mugabe diktator"

    Det är ju uppenbart att Schori inte längre hyste sympatier med Mugabe.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Mentat skrev 2019-09-07 14:36:09 följande:
    JAG har inte påstått det över huvud taget. 

    Du citerade K Markattas påstående med kommentaren "fullt logiskt".  Ditt  påstående är ju helt ologiskt om man läser texten där Schori kallar Mugabe för brutal envåldshärskare men det är klart K Markattas citat visade sig vara fake news.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-09-07 23:37:18 följande:

    Läs gärna debattartikeln som Pierre Schori (S) skrivit i Aftonblaskan Kultur och som du själv länkade till. Den ger en bra inblick i Schoris syn på Mugabe och det är samma bild som sammanfattas av SVT Text.

    Ingress: "Pierre Schori om Sverigevännen som kunde ha blivit Nelson Mandela - men gick motsatt väg"

    Första stycket: "Robert Mugabes öde liknar Nelson Mandelas. Båda offrade många år av sina liv i svåra umbäranden och fängelse för att befria sina länder från kolonialt och rasistiskt förtryck. ... Sverige stödde på olika ickemilitära sätt ANC i Sydafrika och Patriotiska fronten i Zimbabwe, liksom andra befrielserörelser. Jag träffade Mugabe och hans dåvarande hustru Sally flera gånger under frihetskampen."

    Som du ser går artikeln inledningsvis ut på att beskriva likheter mellan Mugabe och Mandela. Detta klippte du dock bort när du citerade artikeln. Det du istället klistrade in var följande:

    "Ett par år efter självständigheten återknöt jag bekantskapen med honom, men det var nu en annan person än den jag hade lärt känna under befrielsekampen. Mugabe var inte Mandela. Han blev mer och mer en brutal envåldshärskare, omgiven av dåliga och giriga rådgivare."

    Pierre Schori (S) visar här inte några tecken på att ompröva sin tidigare syn på Mugabe. Det hade skett en förändring, menar han bara, och så nämner han de dåliga rådgivarna. I slutet på artikeln tar Schori upp avsaknad av presidentpensioner i Afrika som något han tror spelat in. Det är ju minst sagt en ganska grund analys.


    Vad är det som du inte förstår? Pierre Schori skriver att Mugabe blev en  brutal envåldshärskare och i rubriken till debattinlägget kallar Schori Mugabe för diktator.  
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-09-08 13:14:20 följande:

    Upprördheten över att en S-stofil kritiseras.


    Jag tycker att din slutsats av vad Pierre Schori skriver om Mugabe är oerhört märklig. Du utelämnar det han skriver om diktator och brutal envåldshärskare och det verkar som att du inte har förstått innehållet i texten.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    gabi1969 skrev 2019-09-12 19:55:10 följande:

    Har ni tänkt på att det inte är folket som utser regeringen. Det är riksdagen.

    All makt utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen ? den grundlag som utgör grunden för vår demokrati. dvs 349 personer utser regeringen.


    Ja riksdagen är vald av folket. Var det något särskilt du funderade på?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2019-09-14 08:26:35 följande:
    Det tycker jag inte.

    Däremot tycks det finnas somliga som vill skapa en slags omvänd åsiktskorridor genom att skrika ut att det finns sådant man inte får säga i Sverige.

    Vad är det just du inte får säga? Att man borde stoppa all invandring tills vi har löst dagens problem eller att invandringen borde korreleras till arbetslösheten eller att M ooch KD borde bilda en allians med SD eller?

    Själv är jag rätt trött på folk som gnäller bortskämt om vad de inte får säga - oftast direkt efter att de har sagt det de påstår man inte får säga på grund av åsiktskorridoren.

    Jag tycker det verkar som högern i Sverige har gått in i en papegojfas - men det får man väl inte säga i det här landetTomte
    Spot on!
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    gabi1969 skrev 2019-09-15 11:28:42 följande:
    Jag tycker tvärtom. Ärliga politiker finns inte i toppen. Dit når inte ärliga personer. Det finns undantag men de är få. Möjligen finns det ärliga personer men de har kommit dit dem är för att de vet när de ska hålla tyst och när de ska säga något. Ofta räcker det att hålla med rätt personer.

    Tänker du möjligtvis på de två SD topparna Stefan Jakobsson och Patrick Reslow som är föremål för polisutredning för misstänk bedrägeri? https://sv.wikipedia.org/wiki/Maktens_kvitton


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-09-15 19:45:00 följande:

    Men nu är inte begreppet åsiktskorridor och paradigm helt jämförbara.

    Det har tidigare i tråden hänvisats till en Wikipedia-artikel som berör begreppet åsiktskorridor och den artikeln borde du uppdatera dig med... istället för att äta samma frukost som du har ätit i 30 år.

    Du avgör själv hur relevant du ska vara i diskussionen.

    Här kan du läsa om fallet Jessica Holmeberg: www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/ville-beratta-om-overgrepp-nekas

    Såhär motiverade arrangören beslutet:

    >>- Som Sverigedemokrat står hon i viss mån för åsikter som går rakt emot den värdegrund som vi som arrangerar det här står för. Och då valde vi att plocka bort henne från talarlistan. Jag hoppas att hon får berätta sin historia men i ett annat forum, säger Sara Fälting.<<

    Och som det framkommer i artikeln så fanns det inget partipolitiskt material i hennes tal utan hon ströks från talarlistan på grund av sin politiska hemvist/enligt överstående motivering allena.

    Det här är ett exempel på hur åsiktskorridoren - i en direkt mening - marginaliserar individer i den offentliga debatten.

    Bu eller bä? Flipp eller flopp?


    I Kristdemokraternas Sverige får man inte längre döpa förskolor till Regnbågen

    Enligt Kristdemokraternas representant i Årjäng i Värmland, ska inte förskolor ha religiöst eller politiskt laddade namn. Tydligen är ordet regnbåge väldigt laddat politiskt för en person som är representant för Kristdemokraterna. Snacka om att vara lättkränkt..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?