Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2019-05-11 09:56:27 följande:

    När någon länkar till ETC:

    https://twitter.com/N00dn1k0l4j/status/1126740228914307072

    "Jag tror folk förutsätter att ETC inte skulle hitta på att Adaktusson bjudit in en bosättaraktivistorganisation som står för etnisk rensning. Artikeln är bakom betalvägg, så väldigt väldigt få har möjlighet att kolla den hebreiska "källan"."


    Varför inte i stället utgå från fakta som den kristna biståndsorganisationen Diakonia publicerat. Men det är klart, där finns ingen betalvägg att skylla på..


    https://www.diakonia.se/om-oss/Nyheter-och-mediaservice/Nyheter-fran-Diakonia/diakonia-fortsatter-att-sta-upp-for-folkratten-i-israel-och-palestina/
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Alla toppkandidaterna i det kommande EU valet utom Kristdemokraternas Sara Skyttedal och Moderaternas Tomas Tobé lovar att vara helt transparenta och redovisa vad man har använder det skattefria bidraget på 45 000 kronor per månad.

    Kristdemokraten Skyttedal och moderaten Tobé tycker inte att vi skattebetalare har rätt att se vad detta skattefinansierade bidrag används till.


    https://www.dn.se/nyheter/politik/beskedet-fran-m-och-kd-lamnar-inte-ut-eu-kvitton/


    #stoppabidragsfusket 
    #szyber 
    #bengtzboe


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-05-11 10:25:51 följande:
    Som du säkert inte ser så berättar Diakonia en anan historia än ETC och Aftonbladet.

    Inte heller kallar de My Truth för en bosättarrörelse.
    Kritiken från den kristna biståndsorganisationen Diakonia är lika allvarlig som den från etc. 

    Jag citerar:

    "Den inbjudna organisationen heter My Truth och är grundad av israelen Avihai Shorshan, som var en av tre representanter för organisationen på riksdagsseminariet. Att Avihai Shorshan har kopplingar till bosättningsrörelsen råder det ingen tvekan om. Enligt en artikel i Jerusalem Post från november 2016 bodde han i och agerade som talesperson för den ideologiska bosättningen Kfar Adumim på Västbanken, något som nyligen har bekräftats av hans egen Facebooksida. Kfar Adumim är aktiv i den ideologiska bosättarrörelsens samarbetsorganisation Regavim. Shorshan har förespråkat kollektiv bestraffning och tvångsförflyttning av palestinier. Som representant för My Truth intervjuas Shorshan 2016 av israeliska Channel 20 och kommenterar ett terrorattentat på en bosättning i Hebron med att föreslå att Israel bör hämnas genom att jämna hela den palestinska staden Bani Naim med marken och förvisa dess 20 000 invånare."


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-05-11 11:02:38 följande:
    Det kan du tycka om du vill. Varsågod. Du är socialdemokrat.

    Men nu handlade det om när någon citerar ETC.

    Efter att ETC blivit påkommet med att ljuga.
    Har du ens läst det fakta som den kristna biståndsorganisationen Diakonia hänvisar till? Kritiken från Diakonia är i princip densamma som förs fram av tidningen etc. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2019-05-11 16:58:44 följande:
    Det är ju för fan du som inte får in i din skalle att My Truth inte blir en bosättarrörelse för att någon i den råkar vara bosatt i Judéen. 

    Med din S-logik blir ditt parti en antisemitisk rörelse pga alla antisemiter i ditt parti.

    Hmm hänvisar du inte till din egen logik just nu? Är det inte just du som i flera inlägg i den här tråden riktat mycket allvarliga anklagelser mot hela organisationer eller publikationer pga av att du ogillar vad någon eller några har skrivit eller sagt? Jag tänker exempelvis på att du i flera inlägg kallat Aftonbladet för antisemitbladet?


    När det gäller organisationen My Truth så har grundaren, Avihai Shorshan, bl.a. agerat som talesperson för den ideologiska bosättningen Kfar Adumim.  Avihai Shorshan har också när han uttalade sig för My Truths räkning föreslagit att Israel bör hämnas genom att jämna hela den palestinska staden Bani Naim med marken och förvisa dess 20 000 invånare. Om grundaren och talespersonen för en organisation (exempelvis My Truth) också engagerar sig i andra organisationers frågor (exempelvis bosättarrörelsen) så får man nog stå ut med att utomstående anser att de finns kopplingar mellan organisationerna.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-05-12 11:02:14 följande:

    Jupp.

    Och som Ebba Busch Thor (KD) sa i riksdagens partiledardebatt (anförande 129):

    "Jag menar att det bästa sättet att bekämpa populism inte är genom att medvetet missförstå, fara med osanning och vilseleda. Det är inte så vi tar kampen mot populism, utan det är med sanning och med hederlighet. Det här är verkligen en ödesfråga om man vill hålla ihop unionen för framtiden."

    www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/partiledardebatt/partiledardebatt-med-anledning-av-val-till_H6C120190508pd

    Det är bra att vi har politiker som inte lever kvar i 1970-talets mediamiljö. Det är politiker som exempelvis Ebba Busch Thor och Hanif Bali (M) som hänger med och framförallt förstår den nya tidens nyhetsflöde...

    Jisses, Hanif Bali har flerfaldigt fler följare på Twitter än Moderaterna/sitt parti och når troligen fler gräsrötter än partiets traditionella plattformar vilken given helg som helst.

    Det gäller att hänga med i tiden men det är bara ett fåtal partier/politiker som gör det.

    Idag avslöjas osanningar inom någon vecka och på bred front - varför det är så urbota destruktivt att fortsätta som om året var 1970, och på alla sätt och vis destruktivt. I slutändan sätter sig skadan på grundförtroendet och det påverkar oss alla.


    Ebba Busch Thor är inget bra exempel på någon som bekämpar populism och som inte vill vilseleda. Det blev extremt tydligt under förra söndagens partiledardebatt där Ebba Busch Thors pratade om 100 000 försök till våldtäkt..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-05-12 11:47:14 följande:
    Det är ingen idé att du försöker och det är fruktansvärt tröttsamt att du överhuvudtaget försöker.

    1.) Det gällde både försök till våldtäkt och fullbordade sådana.

    2.) Siffrorna kommer från Nationella Trygghetsundersökningen (NTU) som bygger på egen rapportering (det vill säga inte på allmänningar). Utslaget rapporter över den kvinnliga befolkningen i Sverige hamnar på ungefärliga 115 000.

    Är din invändning att Ebba Busch Thor avrundade ~115 000 till 100 000?

    Den enkätundersökning som Ebba Busch Thor refererar till har bett respondenter att svara på om de blivit utsatta för ett allvarligt sexualbrott. Respondenterna har svarat på två frågor. Frågorna beskriver händelser som i brottsbalken skulle kunna motsvara ett sexuellt övergreppellervåldtäkt. Undersökningen ger emellertid inte svar på frågan hur många som varit utsatt för våldtäkt eller våldtäktsförsök.  


    När Ebba Busch Thor avslutar påståendet om 100 000 våldtäkter eller våldtäktsförsök med frågan ? varför ska de här männen få stanna i Sverige, varför utvisas de inte? Får Ebba Busch Thor det att låta som att våldtäkter i Sverige ska kopplas till invandrare.  Jag tycker att det är ett bra exempel på högerpopulism när Ebba Busch Thor vilseleder publiken med obekräftade uppgifter och kopplar ett generellt samhällsproblem till invandring.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2019-05-12 13:06:50 följande:
    Jag såg inte debatten - men påstod hon verkligen att det är 100.000 kvinnor om året som blivit våldtagna eller utsatts för våldtäkstförsök? Och gjorde hon också en koppling till invandrare i samband med att hon försökte bräcka SD?

    Såvitt jag har förstått så är NTU-undersökningen baserad på hur ett urval personer upplevt i vilken utsträckning de utsatts för brott. Och jag kan inte tänka mig att man ställt frågor om den upplevda förövaren var invandrare eller etnisk svensk, utan Ebbas eventuella slutsats är väl bara en del av nyhögerns agenda.

    Visst, kan man tycka att fler borde dömas för våldtäkt och sexualbrott, men trots nyhögerns propaganda så lever vi i ett rättssamhälle där det är en jävla skillnad mellan att uppleva att man utsatts för ett brott och att rättsstaten klassar det inträffade som ett brott.

    Ebba Busch Thor kommer nog snart att ha lagt beslag på flertalet av Åkessons anhängare och merparten av SD:s politiska agenda.
    Ja Ebba Busch Thor påstod i debatten att Sverige hade 100 000 försök till våldtäkter eller fullbordade våldtäkter förra året. Du kan kolla på inlägget här. 

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/busch-thor-kd-i-debatten-om-valdtaktsman-varfor-utvisas-de-inte
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-05-12 13:37:03 följande:

    Ja, det är denna årliga undersökning som vi har att förhålla oss till när vi uppskattar mörkertalet brott. Det är även den enda undersökningen av sitt slag på myndighetsnivå och den används i alla möjliga politiska och samhällsvetenskapliga kontext... att den plötsligt skulle vara tabu är bara löjligt att ge skenet av.

    Vad männen beträffar så utgick Ebba Busch Thors frågeställning från exemplen hon tog upp tidigare i sammanhanget. Citatet är inte en avskild ö med ord utan en del i ett sammanhang... i det sammanhanget framkom specifika exempel... men vill man fultolka så vill man.

    Du får uppdatera ditt sätt att propagera på. Sådant här är passé och har varit det länge. Du skadar bara din egen agenda...


    Du förstår nog min kritik och att det EBT gjorde sig skyldig till var mycket olämpligt. Detta kan du rimligen inte försvara.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-05-12 14:05:28 följande:
    Vad består din kritik av efter att jag benade ut den?

    1. Den årliga NTU-undersökningen används hela vägen upp till forskningsnivå - det är siffrorna vi har att förhålla oss till angående mörkertalet brott. Vi har inte bättre siffror och de förvandlas inte till tabu att hänvisa till bara för att en kristdemokrater gör det (mängder av olika politiker har hänvisat till NTU i andra sammanhang).

    2. De män som Ebba Busch Thor (KD) ställer frågor om framgår i hennes exempel. Bland samma exempel fanns det även exempel på folk som har blivit utvisade för löjliga bagateller som de inte ens personligen har felat med... så visst undrar man varför inte grova våldtäktsmän utvisas när en del blir utvisade för att exempelvis deras arbetsgivare har felat.

    Vad består din kvarvarande kritk av och som är så ohygglig att jag rimligen inte kan försvara det?
    Varför försöker du dribbla bort korten? Kritiken handlar inte om NTU enkäten den är bra. Kritiken handlar om att Ebba Busch Thor vilseleder när hon hävdar att enkäten avseende upplevda allvarliga sexualbrott i NTU  visar antal fullbordade våldtäkter eller försök till våldtäkter. Man kan inte dra dessa slutsatser av resultatet. Det borde rimligen en partiledare förstå.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?