Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Ledarsidan på Expressen - Hur mycket mörkerkrafter är lagom, Busch Thor?

    https://www.expressen.se/ledare/hur-mycket-morkerkrafter-ar-lagom-busch-thor/


    "Lars Adaktussons ljusskygga agenda och extrema sällskap skapar en akut förtroendekris för Kristdemokraterna. Ebba Busch Thor har uppenbarligen inte koll på sin egen partiledning"
    ---
    Under sin tid i EU-parlamentet råkade han 22 gånger trycka på ja- och nejknapparna på ett sätt som får honom att framstå som en rabiat abortmotståndare till höger om SD.
    ---
    När Adaktusson reste till andra sidan jordklotet i april, för att hålla ett oskyldigt tal om religionsfrihet - vad hände? Jo, mötet vimlade av ultrakonservativa abortmotståndare och grupper som ser homosexualitet som en sjukdom. Otur? Knappast. Eventet i Colombias huvudstad Bogotà arrangerades av ett högerkristet nätverk - Political Network for Values - med kopplingar till Trump och Steve Bannon och med en ordförande som har hyllat styret under Spaniens fascistiske diktator, general Franco.
    ---
    Adaktusson har också deltagit i möten med Alliance of Freedom, som beskriver sig som en ?juridisk armé? som slåss mot abort och HBTQ-rättigheter. 
    ---
    Nyligen bjöd han in den ultrakonservativa israeliska organisationen My Truth till riksdagen. En av deltagarna var grundaren Avihai Shorshan, som förespråkar brutala åtgärder mot palestinier i syfte att omöjliggöra en palestinsk stat värd namnet.
    ---
    en partiledare som inte har koll på vad en av partiets ledande företrädare ägnar sig åt - alternativt inte bryr sig - förtjänar inte väljarnas förtroende. Nu är det upp till bevis. Om inte partiledningen tar tydligt avstånd från Lars Adaktussons politik måste man väl dra slutsatsen att han har deras diskreta stöd? ?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-05-24 16:03:07 följande:
    Typ såhär...

    >>De socialdemokratiska Europaparlamentarikerna röstade i oktober 2018 emot en frysning av EU:s bistånd till utbildning i de palestinska områdena för att öka trycket på det palestinska ledarskapet att ta bort antisemitiska referenser ur läroplaner och undervisningsmaterial. EU:s krav var att den palestinska myndigheten ska anpassa läromedlen till Unescos normer för läromedel fritt från rasism och främlingsfientlighet.44,45<<

    ...fast med flera EU-parlamentariker då?

    moderaterna.se/sta-upp-mot-antisemitismen

    Det finns syndare både till höger och till vänster. Som exempel: M och KD har sedan drygt tio år tillbaka suttit i samma EU grupp som Ungerns regeringsparti Fidesz och dess partiledare Viktor Orbán som återkommande gjort sig skyldig till antisemitism utan att M eller KD har agerat.  Tidigare i år sa M och KD och att partigruppen avsåg att utesluta Fidesz men nu har det kravet dragits tillbaka..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-05-24 21:04:42 följande:
    Du försöker påskina att  Ebba Busch Thor, Göran Hägglund, Sara Skyttedal och David Lega påstår det.

    Du kommenterar en text som handlar om huruvida Lööf mfl verkligen tror att LA inte vill ge abort till en våldtagen tioåring - eller om de bara spelar dumma med att även EBK mfl "stämmer in i kritiken".
    Det gör jag inte alls men för diskussionens skulle så kan du väl länka till det inlägg där du menar att jag gör det så tar vi diskussionen  utifrån det. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Flera tidningar har under valrörelsen fått det att låta som att SD var nära att bli jämnstora med S. Så blev det inte alls och det måste svida för en del SD sympatisörer att partiet fortfarande bara är tredje största parti. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Mr PacMan II skrev 2019-05-27 00:34:46 följande:

    Du tror inte det svider för S att de gör sitt sämsta val någonsin?


    Nej S resultat är i linje med oppunionsubdersökningarna innan valet medan SD ligger under.

    S+MP+V= 41,2% vilket är något högre än resultatet i riksdagsvalet. Även konstellationen S+MP+C+L får tillsammans ett bra resultat.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2019-05-27 15:33:59 följande:
    Med undantag för MP som nog är överlyckliga, jag antar att de fick stödröster från S - stod själv och valde mellan MP och S in i det sista.

    Och så Adaktussoneffekten. Vore M riktigt tykna skulle du bjuda honom på en resa som tack för hjälpen, antingen till Paraguay eller också till Alabama.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2019-05-27 20:28:43 följande:
    Visst... S är självklart JÄT....TE...NÖJ....DA med......val.....resultatet.

    ....typ:

    "Socialdemokraterna har gjort sitt sämsta valresultat sedan demokratins införande. Se där, en mening som har fått återkomma i varenda valvaka sedan 2006. Göran Persson, Mona Sahlin och nu Stefan Löfven. Alla har de fått vara med om att sätta nya bottenrekord. I går var det dags igen när blygsamma 23,6 procent av väljarna röstade på Socialdemokraterna. Största parti, ja visst. Alla parlamentariker får vara kvar, absolut. Men lika fullt det sämsta valresultat på närmare 100 år."

    Ska vi ta det där sesta igjen....

    "Men lika fullt det sämsta valresultat på närmare 100 år."

    på.....närmare.....hondra.....år.

    Ja, det ÄR ju härliga tider.

    Jag tror att S tar det med ro.  I EU-valet tar folk ut svängarna lite med och huvudsak är att väljarna stannar i rätt block.  Om M, KD och SD hade gått kraftigt fram jämfört med riksdagsvalet så hade nog Löfven varit orolig. Nu tappade han marginellt mot förra EU valet men både den rödgröna koalitionen och regeringskoalitionen ökade mot riksdagsresultatet samtidigt som den blåbruna alliansen tappade kraftigt. Att M, KD och SD har så svaga siffror trots all kritik mot regeringen och stödpartierna bådar gott för framtiden. 


    De rödgröna partierna (S, V, MP) ökade med  + 1,03 % mot riksdagsvalet
    Regeringspartierna (S, MP, C, L) ökade med  + 3,73 % mot riksdagsvalet
    Blåbruna alliansen (M, KD, SD)  - 2,79 % mot riksdagsvalet


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-06-04 22:31:47 följande:

    Vem var den tredje att få prick förutom Margot Wallström (S) (om jag förstått det rätt)?

    Trodde att de övrigt tilltalade enbart fick kritik.


    Det finns väl inget som heter prick i KU? Antingen får man kritik eller så undgår man kritik.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Mentat skrev 2019-06-23 06:10:32 följande:
    Det här är väl ändå någon slags retorisk fråga? Jag har ytterligt svårt att tänka mig att du redan skulle ha glömt vad alternativet var.
    Eftersom L och C lovat att aldrig göra sig beroende av SD så fanns det inget realistiskt alternativ till Löfvens regering. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2019-06-23 16:44:34 följande:

    Haha...."C" och "L" har....... LOVAT.

    Och då menar du att deras löfte är....bindande. För politiska partier, iaf "C" och "L" dom har minsann aldrig, ALDRIG någonsin svikit ett utställt löfte.

    Du är underbar, BILL.

    Underbar.


    Det var precis det som hände.Kan du ge en annan förklaring till att L och C lämnade alliansen (som inte har koppling till SD)?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?