Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2021-09-28 20:21:58 följande:
    Det finns ju undersökningar som visar både det ena och det andra, liberalers högre IQ jämför med konservativas IQ, dessas högre IQ jämfört med socialisters, vänstersympatisörers högre empati och känsla för rättvisa och oförrätter mot andra personer...konservativas större rasism och främlingsfientlighet

    Vad säger dessa studier,  ja, det beror kanske på vad enskilda personer tycker är vikigt.
    Vilka undersökningar/studier är det som du hänvisar till?
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-28 23:17:15 följande:
    Ok. också detta var altså enligt dig själv en återvändsgränd där belägg sakandes

    Nej, du misförstår nog mig - jag ser att du inte alls skiljer dina 'tankar kring ett studerat gruppfenomen' från vad du skriver - det som skrivs bekräftar att din text uppfyller det den beskriver...  ja, förutom att du säger att det gäller för andra och inte för dig(fast det uppenbarligen gör just det)
    Nej, om du tittar tillbaka så har jag snarare försökt bjuda in dig till spekulation. Jag förstår inte varför du hantera ett uppenbart språkbruk som kanske är det såinte så långsökt och spekulerar bara med bördan av belägg. Tror du att du har läst påståenden i det aktuellt stycke?

    Ok. Du gör alltså ingen skillnad på att adressera en enskild offentlig person för vad denna har utmärkt sig med och på att adressera en hel grupp via det som en enskild offentlig person har utmärkt sig med? Och vidare så gör du alltså ingen skillnad på att spekulera kring ett gruppfenomen och på att påstå saker om grupperna i fråga?
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-28 19:15:07 följande:
    Att du upprepar, fetstilar, kursiverar och understryker är ingen förklaring av vad du menar och hur det hänger ihop - det är inte mer än fetstilning, kursivering och understrykning av upprepningar.

    Vilka menar du sprider 'västvärldens propaganda', vilka är 'västvärlden', vari ligger poseringen, propagandan, den goda hållningen, klumpig?

    Alltså, var har du fått idén om att propositionen du refererar till 'börjar politisera mångkulturalism på högre ort' - vad betyder det ens? 

    Var menar du Norge passar in i propagandamakandet du menar finns?  

    Jag tror att du missförstår eller missbrukar ordet 'propaganda' och att det är uppplockat på alt-högerns främlingsfientliga plattformar - rätta mig om du ha plockar upp idéerna någon annan stans.
    Givetvis inte då det skulle figurera som hjälpmedel och ingenting annat.

    Kanalen Sverige ger sverigebilden. Kanalen västvärlden ger västvärldens bild. De aktuella delarna av västvärlden vore Europa. Klumpigt i sammanhanget är att gapa efter mer än man kan svälja. Känner att det här svarar på samtliga frågor här samt frågan om Norge.

    Att mångkulturalism blir politiskt implementerad i samhället. För att det är med aktuell proportion som Sverige började att politiskt implementera mångkulturalism i samhället.

    Är svenska.se en av alt-högerns främlingsfientliga plattformar? Jag tror att du missar någonting väldigt uppenbart - jag ser inte Sverige som en humanitär stormakt och det påverkar givetvis hur jag ser på sådana påståenden.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-09-28 19:22:26 följande:
    Min bedömning är att vare sig du eller Flash Gordon har en susning om hur man kan tänka och resonera utanför era respektive subkulturer, okej du kanske har en tillstymmelse till susning - som mest.

    Vid ett det flertal tillfällen har jag halvt på allvar halvt på skämt föreslagit ett antal högerdebattörer att vi ska byta roll, alltså jag debattera som hade jag fastnat i en högerbubbla och hen utifrån en vänsterbubbla. Ingen har antagit utmaningenSkrattande

    Så här ligger det till enligt mitt sätt att se: Högerbubblor har ett ogenomträngligt filter gentemot omvärlden, vilket inte utgör ett hinder för omvärlden att kika in och notera hur det bubblas och vad det bubblas om - vänsterbubblor däremot, de är oftast hyfsat transparenta.
    Det var ju oförutsägbart att du hade sådana tankar om oss två.

    Varför tror du att studier tyder på motsatsen? - det vill säga att vänsterbubblor, speciellt i ytterkanterna, är svårare för de inneboende att se ut ur.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-28 23:12:43 följande:
    Det refereras ibland till dessa studier - det finns säkert många fler

    Konservativa har lägre IQ

    journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0022022115611749

    scottbarrykaufman.com/wp-content/uploads/2012/02/Psychological-Science-2012-Hodson-0956797611421206.pdf

    Sen finns det någon studie från Sverige som tittat på inskrivningsresultat på IQ-tester och jämfört med valkretsarnas röstning

    ju längre höger ut på den politiska skalan sympatierna finn desto lägre EQ 

    psycnet.apa.org/record/2018-41368-001

    Det finns väl 13 på dussinet av dessa undersökningar...
    Första studien berör landområden i storlek med kontinenter:

    Three groups of societies?that is, ?psychological continents??appear to exist in the world today. They are as follows: (a) liberal European countries plus Canada and Australia; (b) conservative countries from South and South-East Asia, Sub-Saharan Africa, and Latin America; and (c) all other countries, including the United States, Russia, and China, that are in between liberal and conservative groups.

    Andra studien visar att ett lågt abstrakt tänkande uppmätt som barn ihop med dålig kontakt med utomstående grupper gör så att barnet i högre grad utveckla (rasistiska) fördomar som vuxen via konservativa ideologier:

    In an analysis of two large-scale, nationally representative United Kingdom data sets (= 15,874), we found that lower general intelligence (g) in childhood predicts greater racism in adulthood, and this effect was largely mediated via conservative ideology.


    Ingendera studie säger dock vad du påstår. Vi är inte kontinenter och i andra studien så jämförs inte konservativa med någonting annat.

    Det är dock intressanta studier, speciellt den andra. Kanske samma samband går att finna mellan ett lågt abstrakt tänkande, dålig kontakt med utomstående grupper och vänstersympatisörers sämre förmåga att förstå sina motståndare (vilket grundar sig i en typ av fördom också, såklart).

    Tredje studien ligger bakom en betalvägg och verkar inte heller jämföra konservativa med någonting annat samt mäter i samma ordning:

    Previous research revealed that cognitive abilities are negatively related to right-wing and prejudiced attitudes. No study has, however, investigated if emotional abilities also show such a relationship, although this can be expected based on both classic and recent literature.

    Aja, jag kan iallafall skriva under på att människor med ett lågt abstrakt tänkande samt dålig kontakt med utomstående grupper tenderar att (i högre utsträckning) hantera ideologier med diverse oönskade resultat.

    Vänsterns stolpskott ser Krösus Sork i varenda kapitalist medan högerns stolpskott ser kamelridande jihadister i varenda invandrad muslim, och så vidare ad absurdum. Inget nytt under solen om man frågar mig.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-29 11:50:09 följande:
    Vad är det för kanaler du pratar om?  Vilka står bakom dessa kanaler och hur når de ut och används? Etnonaltionalister och likanande ser väl på nationen och kulturen som 'organiska väsen' som kanske skulle kunna kallas för kanaler av dessa etnonationalister - men vad du avser har jag ingen som helst aning om.

    Du har fel om propositionen du nämner - fler fel än ett.  Det är inte första propositionen som tar upp mångkultururella öerväganden och det är inte den propositionen som gör att Sverige börjar implementera mångkulturalism i Sverige.

    Att du inte anser att Sveruge är en humanitär stormakt gör inte dina påhittade tolkningar om GPs propostition till propaganda.  Däremot verkar de påstende ndu skriver om detta vara propaganda,  
    Bilden som ett land ämnas förmedla utåt.

    Intressant. När började Sverige med en politiskt uppmanad positiv särbehandling för att främja mångfalden för relevanta grupper? Hänvisa gärna till tidigare propositioner.

    Nu blandar du ihop det ena med det andra igen och det är inga påhittade tolkningar. Läs följande ur propositionen:

    Det behövs en offensiv rekrytering för att förändra situationen. Ett sätt att göra detta på kan vara att göra en plan för ökad mångfald i likhet med en jämställdhetsplan som sedan följs upp. Den utredare som fått i uppgift att göra en översyn av lagen mot etnisk diskriminering skall bl.a. överväga möjligheterna att i lagen införa en regel om skyldighet för arbetsgivare att upprätta en motsvarighet till jämställdhetslagens jämställdhetsplaner (dir. 1997:11).

    Menar du att det här inte skulle vara mångkulturalism?
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2021-09-29 13:32:40 följande:

    Det  ju lite roligt att bara någon dag senare så bevisas samma fenomen igen i Arpis flöde.

    twitter.com/crj138/status/1442119239758848006

    Arpi intervjuar en person (vänster, marxist) som varit på Kuba och gjort saker där.

    Vänsterfolk angriper Arpi för det som den andra personen gjort. De läser men förstår inte att det är ett citat från den intervjuade.

    Sammanfatting:

    "Arpi återger en händelse med en annan person och vänstertwitter angriper Arpi för aktiviteten. Lärde ni er absolut ingenting av Ernst Jünger-affären?"


    Här kommer en länk till hela texten i fråga - det vill säga direkt till Ivar Arpis podd och aktuellt avsnitt - om någon skulle vilja läsa den:

    https://ivararpi.substack.com/p/darfor-stadas-ord-och-bocker-bort
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-09-29 17:43:51 följande:
    Kanalen Sverige? Var finns denna kanal? Vilka står bakom kanalen? Vart riktar sig kanalen? Vari finns propagandan?  Kan du förklara detta? och vad du menar med propaganda?

    Var har du hittat att GPs proposition skulle vara den som implementerar mångkultur i Sverige? 
    Varför svarar du på det här tidigare inlägget när det finns ett senare som besvarar din frågor här?

    Kommer inte ihåg med det var sex sju år sedan så det är mer troligt att jag hittade till den på egen hand än någonting annat. Jag tolkar det som att du inte har tidigare propositioner att hänvisa dina påståenden till.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?