Bröd- och mjölhysterin
Läste en tråd om matvanor i familjen och det slog mig att det äts väldigt mycket bröd i det här landet. Jag har också varit storkonsument av bröd och annat gjort av vitt mjöl. Älskade pasta, bullar, pizza etc etc.
För tre år sedan ändrade jag dock kosten. Jag hade en del övervikt men kände mig också uppblåst och konstig i magen konstant. Som ett test slutade jag därför helt med mat baserad på vitt mjöl. Resultatet kom direkt med en mycket lugnare mage. Och efter bara tre (!) månader hade jag dessutom gått ner 10 kilo utan att börjat träna eller någonting annat. Bara slutat med mjöl.
Utan att ha vetenskapliga belägg drar jag ändå slutsatsen att bröd och annat mjölbaserat inte är särskilt bra för oss. Vad tror ni? Argumentera gärna för eller emot. Jag kommer förstås inte börja äta mjöl igen ändå men intressant att läsa argumenten.