Inlägg från: Barnlangtan |Visa alla inlägg
  • Barnlangtan

    Bröd- och mjölhysterin

    Jag tror att man ska äta allt med måtta, inte bara mjöl, även kött, fett, godis, grönsaker ... Äter man med måtta, oavsett vad, så är nog kroppen nöjd och glad. (Undantaget är väl godis och läsk som kroppen inte behöver, men en påse Ahlgrens Bilar i månaden är knappast skadligt).

    Jag kan äta mjöl utan problem. Reagerar inte det minsta. Nu försöker jag dock byta till mer grövre mjöl och bort med pastan då jag inte håller mig lika mätt på det som på mörkt bröd - dessutom gillar jag mörkt bröd (ni som har tillgång till finskt Ruisleipä måste smaka!).

    LCHF som många hyllar är rena döden för min kropp. Jag klarar fett med måtta, men efter en fettrik LCHF måltid får jag ganska snart ont i magen med påföljande diarre.

    Alla är vi olika, våra kroppar reagerar olika. Man behöver inte vara glutenintolerant för att reagera på mjöl. Måtta med allt och en överlag sund livsstil är nog det som håller i längden.

Svar på tråden Bröd- och mjölhysterin