• Makane

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Tack för era svar. Har inte bestämt hur vi ska göra än.

    Ultraljud i v.12 får jag ändå. Ända skillnaden är att en läkare gör det istället för en barnmorska om vi ska göra kvadrupeltestet. De gör inte kub i Hallands läns landsting. Vet dock inte vad skillnaden är för detta är också ul, blodprov och sannolikhet.

    Danni83: nej äter inget mot illamåendet än, förutom citron i alla möjliga former. Lindrar rätt bra. Köpte hem postafen, men läste i bipacksedeln att man bara ska äta det vid graviditet om man verkligen måste och inte under en längre tid. Så då blev jag för nojig. Detta lergigan comp är receptbelagt va? Verkar ju hjälpa många, så kanske skulle ge det en chans.

  • Makane

    Har fått Lergigan comp utskrivet nu dom jag ska hämta idag. Får se om det hjälper.

    Igår berättade vi för barnen och de blev så otroligt glada! Det var så härligt att se och höra dem. Äldsta tjejen hoppas på en kille som ska heta Lars. Och lilltjejen tror att det är en tjej som ska heta Farbror. Det första de sa når de vaknade imorse var: godmorgon bebisen! Haha sötnosar.

  • Makane

    Åh vad fina de är Anna och Nawifa!

    Maria, förstår att det är segt men åh vad spännande!! Om max en vecka är bebis här!!

    Angeni, har faktiskt inte tagit någon då illamåendet varit bättre senaste veckan. Igår var dock en tuff dag och då spydde jag. Så kanske att det blir till att prova idag om det hjälper.

    Konami, fy vad jobbigt med ryggen men så mysigt att börja fixa rummet!!

  • Makane

    Angeni, tycker också tiden går fort den här gången. Elfte veckan för mig nu. Började med Lergigan comp häromdagen och det har lindrat riktigt bra. Men idag mår jag fick riktigt illa ändå. Härligt med UL , antar att du menar v.19? Jag ska på ett tidigt UL om ca två veckor, ska bli väldigt spännande.

    Konami, åh sparkar längtar jag efter! Så mysigt när man får kontakt med den som ligger där inne.

    Tänker på dig Maria och hoppas att bebis är här snart om den inte redan är det.

  • Makane

    Angeni, du skrev v 39, därför jag trodde du menade 19. Rul är väl oftast v 18-20.

    Jag har BF 29 mars. Då har vi en månad mellan varandra. CrazyChristina först, sen angeni och sen jag.

  • Makane

    Åh Maria vad härligt!! Stort stort grattis, så fin han är! Herregud vad jag längtar nu.

  • Makane

    Hur går det för er?

    Är själv i vecka 16 nu, herregud vad fort det går ändå. Såg i en app jag har på telefonen att jag gått 39% av graviditeten redan. Mår fortfarande vansinnigt illa, men äter mina Lergigan Comp och de lindrar iallafall. För två veckor sedan var vi på ultraljud och fick se liten sprattla omkring. Allt såg jättebra ut, och det var så skönt efter missfallet tidigare i år. Och om en knapp månad är det dags för RUL och då hoppas vi att vi får veta vad det är för kön på bebisen. Vi har inte tagit reda på det de andra två gångerna, men nu tycker, framförallt jag, att det skulle vara roligt att få veta det redan under graviditeten. Det är liksom så stort det där att bebisen kommer ut, oavsett om man vet könet eller inte. Tänker jag nu iallafall. vi får väl se vad jag säger sedan. Och det spelar absolut ingen roll vad det blir. Pojke eller flicka, precis lika välkommet.

  • Makane
    konami skrev 2014-11-02 08:11:21 följande:

    Nu är jag i v 32 och fått gå hem på Gravidpening jätte skönt det var jätte tungt nu i slutet på jobbet. Jobbar inom äldreomsorgen. Tror att bebisen snart sparkar sönder mina reben. Men nu längtar vi efter bebben :)


    Wow 32! Själv är jag i vecka 20, halvvägs! ????
  • Makane

    Åh äntligen lite aktivitet här! Jag är själv inte inne så ofta, men detta är favorittråden. :)

    Vi har också fått veta att vi väntar en tjej, så tredje flickan blir detta. Tycker dock tvärtom att tjejnamn är så mycket lättare än killnamn. Men att komma överens är svårare. Clara ligger bra till, även Li, eller kanske Mira. Men det är lång tid kvar och vi bestämmer aldrig innan barnet är här. Med mellanflickan Elin hade vi aldrig ens pratat om det namnet, trots att vi hade en rätt lång lista tänkbara tjejnamn. Men hon bara var en Elin. 

    Angeni, jättefina namn. Matilda är ett stort favoritnamn hos mig, men inte hos maken, så det fick bli andranamn för mellanflickan. Molly heter vår hund, men det är superfint tycker jag. 

    Konami, lycka till med ultraljudet idag. Hoppas bebis vill visa sig lite tydligare. :)

  • Makane

    Åh v 37, vilken milstolpe! Och så spännande att bebis verkligen kan komma när som helst.

    Jag är i v.26 nu. Magen har exploderat sista veckorna och är riktigt stor nu. Och lilltösen sprattlar runt som bara den där inne. Har massor med sammandragningar vilket är rätt jobbigt, blir som nästan andfådd av dem. Men de gör inte ont så det är väl helt normalt. Med Elin, mellanflickan som hon ju blir nu, så hade jag så galet mycket regelbundna sammandragningar och förvärkar. Vid kontroll i v.33 fick vi förbereda oss på att bebis kunde komma när som helst (även om allt såg helt okej ut då), men hon kom i vecka 41. Busunge. Längsta veckorna i mitt liv. Så jag försöket ställa mig in på att gå över även denna gång. Även om äldsta tjejen kom en vecka tidigt.

  • Makane

    God fortsättning till er allihop!


    konami skrev 2015-01-04 13:33:19 följande:

    God fortsättning på er. Den 2/1-15 kom lilla syster till värden kl 18,23 vägde 3825 g och 49 cm lång ??Vi kom hem i går EM och vilken känsla när vi fick komma hem. Kom upp till BB vid 21 tiden hade jag fått bestämma hade ja åkt hem efter förlossningen haha när allt startade så tog förlossningen 1,5 timme :) det kom upp en till på mitt rum på BB det är väl helt ok men kl halv ett vill man inte höra en som pratar med Face time då får man gå ut.


    stort grattis! Har hon fått något namn? Vad respektlöst att ligga och prata så på natten.

    Själv är jag i vecka 30 nu. Hur gick det till?? Li som vi kallar henne lever loppan där inne. Aktiv på dagarna och sover på nätterna. Längtar verkligen tills hon är här.
  • Makane

    Stort grattis till era bebisar! Jag är aldrig på familjeliv längre så har inte sett förrän nu.

    Är själv i vecka 36+3 idag. Tiden har gått så galet fort. Tänk att hon snart är här.

  • Makane

    Jag trodde att jag skrivit här men jag kan inte se något. 

    Den 30 mars kom iallafall vår tredje flicka, Li, till oss efter en förlossning med dramatiskt slut. Men allting gick bra och nu är hon sju veckor gammal och sex kilo tung och nästan 60 cm lång. 

    Hoppas det går bra för alla!

  • Makane
    CrazyChristina skrev 2015-05-19 07:40:45 följande:
    Grattis!

    Stor tjej du har, min är nu redan 3,5mån och väger 5,5kg och är 61cm :)
    Tack! Ja hon är stor. Vägde drygt 4,6 när hon kom ut. Och har vuxit på bra sedan dess också. :) Vad vägde Lovis när hon föddes?
Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3