• Makane

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Lägger till i favoriter och hoppas kunna göra er sällskap inom några månader.

  • Makane

    Så var det äntligen min tur att hoppa in här. Så tidigt ännu, har inte bim förrän fredag, men ett test igårkväll gav ett svagt, men tydligt, rosa streck. Väldigt overkligt efter så många månaders försök. Så många negativa test. Och såhär tidigt är det ju så mycket som kan gå fel. Men just nu är det iallafall något på gång. Om allt går väl blir det en bebis i oktober. Vilka fina magar! Längtar tills jag är där också.

  • Makane

    Tack Maria och Veronica!

    Åh det är så mysigt att läsa om er som kommit så långt. Och se bilder på alla fina magar.

    Är det någon annan som är beräknad efter sommaren? I september eller oktober?

    Med första gick jag upp 25 kg, men bara 11 med andra. Vägde dock mycket mer med andra eftersom tio kilo efter första aldrig försvann. Eller jag orkade inte göra mig av med dem helt enkelt.

    Är det nån typ av träning man ska undvika i början av en graviditet? Eller kan man bara köra på? Har aldrig varit en tränande människa, men det sista året har jag kommit igång lite grann iallafall.

  • Makane
    MadeleineH skrev 2014-02-12 16:26:12 följande:
    Hej hur mår ni? 

    jag går in i vecka 30 på fredag, 29+0 då... "Bara" elva veckor kvar då. Foglossningen är inte rolig, men det är bara att härda ut och jobba hemifrån när det behövs.

    Vi gör allt samtidigt just nu. Renoverat, ska flytta, har slängt ut vår lägenhet på hemnet (och därmed biter vi rejält på naglarna...), kör behandlingar för min son på sjukhus tre gånger i veckan för eksem och sen ska jag ju jobba JÄTTEMYCKET de kommande tre-fyra veckorna. Och så slänger vi på järnbrist och alles på det. Tjohooo!  



    Åh Jisses vad mycket på en gång. Håller tummarna för att allt går så smidigt det bara går!
    Maria222 skrev 2014-02-12 17:49:57 följande:
    Madeleine: låter verkligen som om ni har fullt upp!

    Jag mår illa fortfarande, det är lite bättre på dagarna, men på kvällen är det jättejobbigt.

    Imorgon är det kub test, ska bli härligt att få se den lille samtidigt som jag är jätte rädd för resultatet....



    Lycka till idag!
    Danni 83 skrev 2014-02-12 18:49:16 följande:
    Madeleine: ojoj, jag blir lite förskräckt över allt ni hat på gång.

    Låter som om bara gravid och vård för er andra son är tillräckligt. Orkar du med allt?

    Jag mår ok, har varit sjukskriven nu i två veckor på 25 % och ska träffa läkaren igen på måndag för ny bedömning. Foglossning, sammandragningar, lågt hb och trött. Jag vill inte jobba heltid mer denna graviditeten-

    Med båda andra barnen så orkar jag helt enkelt inte.



    Hoppas att läkaren förlänger din sjukskrivning.
  • Makane
    Nawifa skrev 2014-02-12 19:53:28 följande:
    Oj Madeleine! Vad du håller igång. Själv är jag helt slut bara av att jobba heltid och vara ensam med barn och hund, sambon jobbar på annan ort ett tag nu och Gud vad man märker allt han gör här hemma när han väl är borta! Tröttheten börjar komma igen, säkert järnvärdena spm dippar nu i vecka 27, måste verkligen ta tag i det där med järntabletter men blir dödsförstoppad och får inte magen att funka så trist!! Saker börjar komma på plats här hemma, vagn, spjälsäng, lakan, små kläder!! Det är då mysigt!! Denna graviditet är ändå den bästa jag haft hittills, inga krämpor mer än trötthet så ska nog inte klaga :)

    åh så mysigt med så mycket förberedelser. Längtar verkligen tills det är dags för oss. Var på Ikea igår och gick och suktade bland alla fina grejer.
    Anna J01 skrev 2014-02-12 20:13:33 följande:
    Jag känner mig också trött.. Tror dock att det beror mer på solbrist än järnbrist. Längtar ihjäl mig efter sommaren.

    Köpte ju ett foglossningsbälte och tycker det hjälper bra. Glömde det igår och efter en heldag i skolan och hämtning av barnen hade jag riktigt ont. Samma sak idag men har haft bältet hela dagen och nu känns foglossningen knappt alls.

    vad skönt att bältet hjälper! Jag längtar också otroligt till vår och sommar. Ljus och värme är efterlängtat!
  • Makane

    Själv mår jag toppen. Känner ju knappt av graviditeten alls än så länge. Molvärk och ömma bröst, det är allt. Men med de andra graviditeterna har illamåendet kommit runt v 6-7 så det bör vara när som helst. Min största fundering är huruvida vi ska göra kub eller inte. Verkat inte som om de gör det i Halland, så kanske måste vi isåfall söka privat i Göteborg, och det känns dyrt och omständigt. Har ni gjort det allihop?

  • Makane
    MadeleineH skrev 2014-02-13 08:28:17jande:
    Vi gjorde KUB för att kunna förbereda oss om barnet skulle ha downs syndrom. Hade de varit trisomi 13 eller 18 hade vi avbrutit då barnen ändå inte lever länge eftr förlossningen (om de ens klarar sig dit). 

    Tänk att det ska skilja sig så mycket över landet. Förstår inte varför mödravården kan vara exakt likadant utformad över hela landet... Nu går jag i och för sig på en privat mödravård i Stockholm. Men "allt" ingår. Jag fick ett bekräftande ultraljud i vecka 9, KUB utan snack ovch behövde bara knysta om tillväxtultraljud så bokade min BM in det. (Det sista finns det såklart god grund för då mina två innan var stora när de föddes)

    jag går också privat denna gången. Allt ingår där också i övrigt. Fick tid bokat idag för inskrivning och tidigt ul. Men av någon anledning är det så i hela Hallands landsting att de inte erbjuder kub. 2000:- känns så mycket när det inte finns någon riskfaktor alls. Samtidigt så tänker jag precis som du, trisomi 13 och 18 skulle jag se som skäl att avbryta... Så svårt. Jag tänker också att kub är ju bara sannolikhet. Visar det högt måste man väl ändå gå vidare med fostervatten- eller moderkaksprov? Och ska då betala det med så blir det en herrans massa pengar.

    Men visst är det så otroligt konstigt att det inte är samma över hela landet!
  • Makane
    Maria222 skrev 2014-02-13 09:41:47 följande:
    Jag bor i Närke och här är kub gratis, hade jag fått betala hade jag gjort det ändå nu på tredje barnet.

    Jag längtar också till vi ska börja förbereda. Om allt ser bra ut idag så ska jag sy ett litet bebisplagg.

    Jag gör i princip ingenting hemma, känner mig jätte trött och illamående. Jobbar 75% och pysslar om barnen när jag kommer hem. Det är allt.

    hur har det gått idag?

    Mysigt att sy. Jag hade tänkt ge mig på en filt när jag kommit lite längre.
  • Makane
    Emelie 1987 skrev 2014-02-13 11:32:41 följande:
    BF imorgon dårå.

    wow! Vad härligt att äntligen vara där.
Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3