• Makane

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Emelie, hon är underbar!!

  • Makane

    Åh jag längtar också efter att börja förbereda. Tänker också unna mig det där som jag velat ha med de andra två. Men det går ju vänta ett tag till . Går ju bara in i åttonde veckan nu och det är en månad till vul. Längtar så efter att se den. Att allt är okej. Och att det bara är en då maken fått för sig att det är två. Han har alltid rätt (helt galet att det kan bli rätt varje gång, inte bara våra barn utan kompisars också) när det gäller bebisar i magens kön så det gör mig lite skraj att han har rätt om detta med.

    Är det någon som har tips på en bra och rolig graviditetsapp?

  • Makane
    Anna J01 skrev 2014-02-25 11:02:01 följande:
    Här är vårt "nya" gamla hylla som ska stå i bebisens rum sen

    vad fin!!
  • Makane

    Jag har haft en hemsk natt med smärtor långt ner i magen på vänster sida. Fick åka in akut imorse för att de misstänkte utomkvedshavandeskap. Det var det som tur var inte. Graviditeten sitter där den ska och vi såg det lilla embryot, men såg inget hjärta som slog. Han sa att det är helt normalt i den vecka jag är, men visst blir jag orolig. Ska ta nytt vul om två veckor, för då ser man alltid hjärtaktivitet om allt står rätt till.

  • Makane
    Mrs Fii skrev 2014-02-25 20:35:31 följande:
    Bra appar som jag har är...

    Gravidkalendern ( en lila app) och sen har 1177 en som jag tycker är bra.

    tack för tips!
  • Makane
    MadeleineH skrev 2014-02-26 11:32:42 följande:
    Men alltså här märks det ju hur knäpp jag är. När det gäller andra är jag alltid stensäker på att det kommer gå hur bra som helst och att det egentligen är extremt ovanligt att saker går snett.

    Mot mig själv. Tjaa.. Igår fick jag panik när jag skulle lämna in ansökan om föräldraledighet på jobbet. Tänk om jag jinxar något nu? Tänk om något går galet nu? Jag blir tokig av sådana tankar.

    Samtidigt. Nu är jag i vecka 31, jag har haft normala värden, förutom lågt järn, och magen och allt växer som det ska. Min BM är inte orolig - då kanske jag skulle slappna av också...   

    ja du kan absolut slappna av. Men jag är precis likadan. Lugnande mot alla andra och är säker på att det går bra för dem. Medan mot mig själv tror jag det värsta. Och just det där att man skulle jinxa något. Vågar inte skriva så för att jinxa, eller köpa det för att jinxa. Galet. Idag till exempel gick jag till pressbyrån efter massa tester men före ultraljudet. Vågade inte köpa en graviditetstidning, som att jag på så vis skulle kunna påverka vad vul skulle visa.

    Tack MadeleineH, Maria222 och Kevinsmamma09!
  • Makane
    Danni 83 skrev 2014-03-02 17:06:40 följande:
    Åh vad jobbigt Makane men skönt att du fick komma in direkt och utesluta utomkveds. Närmar vul nästa gång? Var ju säkert för tidigt att se hjärtat bara sist, det kommer säkert gå bra!

    Lupin: men fy vad tråkigt, men snabba besked ändå! Har du prövat sjukskrivning? Kanske kan få till 50 % iallafall så kan du spara lite på kroppen och föräldradagar? Har ni kvar några dagar för förra barnen?

    tack! ja det var väldigt skönt att få komma in direkt. Går ju och är orolig nu för att den är ett ma igen, men jag måste ju lita på att han sa att allt såg helt normalt ut. Jag kommer ju inte bli mindre ledsen om det blir det bara för att jag går och tror det i förväg. Så försöker tänka positivt. Läst massor som inte sett hjärtaktivitet i 6+, men som sett två veckor senare. Har vul fredag nästa vecka.
  • Makane
    Danni 83 skrev 2014-03-03 09:07:18 följande:
    Makane: nej så är det. Det är inget man kan förbereda sig för i så fall, men två gånger skulle verkligen vara otur. Jag tänkte så nu med den här grav efter mitt mf i somras att det är ju varken mindre eller större risk att det händer igen, varje graviditet har ju sina egna förutsättningar men att två gånger skulle verkligen vara maxat. Lycka till på vul!

    nu blöder jag så nu har jag vansinnigt svårt att tänka positivt. Det är inte mycket, men jag har aldrig blött under en graviditet tidigare (förutom missfallet). Det är liksom för mycket nu som inte stämmer... Min barnmorska på Mvc ska ringa imorgon så får vi se vad som händer. Men hu idag har varit hemsk.
  • Makane

    Tack fina ni. Det är så svårt att veta vad jag ska känna nu. Lite blod men hela tiden. Jag vill ju verkligen inte att det ska vara missfall. Men OM det nu är det så vore det bättre om det bara kom. Om ni förstår vad jag menar. Det kommer varje gång jag torkar mig, men ingenting i bindan. Håller på att bli galen. Så svårt att fokusera på något annat.

    Förlåt att jag bara skriver om mig här. Har inte sagt något på jobbet så det finns ingen att prata med såhär på dagtid.

  • Makane

    Åh vad fina ni är! Ja det verkar vara väldigt vanligt. Men jag tänker som alltid att jag har inte sån tur att det är ofarligt... Har vul nästa fredag, men hoppas kunna få en tid tidigare. En dryg vecka känns såååå långt.

Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3