Inlägg från: MadeleineH |Visa alla inlägg
  • MadeleineH

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Kevinsmamma09 skrev 2014-03-11 09:06:08 följande:
    Anna: Jag är inte sjukskriven nu men var det med nr två då jag kräktes hela graviditeten. Jag berättade för min barnmorska sen ordnade hon en tid åt mig hos en läkare som var på mvc, sen sjukskrev han/hon mig! Hade för mig att läkaren skickade in papper till försäkringskassan men är osäker! Lycka till!!!

    Nu är man i v 22 och det närmar sig sakta men säkert, gud vad vi längtar efter denna lilla "trean". Jag är sjuk igen, förkyld som attan med hosta och ingen ork och ont i kroppen. Denna graviditeten har jag varit så mottaglig för sjukdomar så det är inte klokt, magsjuka 3 gånger bara i februari och nu sjuk igen, man börjar bli trött....

    Nu känner jag "trean" mer och mer. Det buffar en hel del på kvällarna och snart borde mannen känna det med Glad

    Imorgon är det sista dagen på jobbet, om jag ska vara ärlig så ska det bli skönt så som de har betett sig. Tror det eller ej så har jag blivit erbjuden ett nytt jobb. Jag trodde det var hopplöst och var så arg att de satt mig i en sådan situation, arbetslös och gravid. Men det finns en förskolechef där ute som vill anställa mig och det gör mig så glad speciellt när man bara ska jobba till sommaren. Så något bra måste man göra Glad jag behövde lite medgång just nu och ur något ont kom visst nåt gott Glad
    Börjar inte förrän 1 april så blir lite ledigt emellan men det kan vara skönt det med!

    Ha det bra allihopa!
    Men gud vad jag blev glad för din skull! Så skönt med nya jobbet - väl förtjänt! 
  • MadeleineH

    Hade min första tur till förlossningen igår. Sammandragningar som kom varannan minut. Riktigt jobbiga förvärkar konstaterade de tillslut, men inget påverkat än.

    Blev erbjuden bricanyl men tackade nej. Som sjukhuspersonalen sa, biverkningarna är nästan värre än förvärkarna.

    Men nu har jag sådan foglossning så att jag knappt kan gå, har sammandragningar HELA tiden och är löjligt orkeslös. Bara 45 dagar kvar... (och förmodligen 14 dagar till och igångsättning om jag känner mig väl)

    Hur orkar man den här sista tiden!?

  • MadeleineH
    Danni 83 skrev 2014-03-18 18:25:33 följande:
    Madeleine: ojdå, vilken vecka är du i nu? Hoppad att det lugnat sig lite! Vad är det för biverkningar man kan få? Blev du sjukskriven på heltid nu? Har ni flytten framför er fortfarande? Hopppas att det kommer gå bra med allt- ta det så lugnt du bara kan.
    Vecka 34. Du då? Hur mår du och vilken vecka är det nu?

    Stark hjärtklappning är vanligt av bricanylen.

    Nej, jag avböjde. Har så galet mycket komptid att ta ut att jag i princip kan vara ledig fram till BF utan att jobba efter denna vecka.

    Har värsta veckan i mitt projekt nu, men sen lugnar det ner sig rejält. Flytten sker 26 april, fyra dagar innan BF! Timing is everything!
  • MadeleineH
    Danni 83 skrev 2014-03-19 07:09:04 följande:
    Ok. Jag går in i v28 på fredag. Mår ganska ok men sover sämre än innan, fortfarande foglossning men sammandragningarna är faktiskt bättre. Blev sjukskriven på 50% från specen i måndags vilket känns jätteskönt. Nu kan jag jobba två veckor längre än planerat när jag drog av på tempot, det känns underbart.

    Hoho, flytt 26 april!! Helt galet har nu mycket hjälp runt omkring er?
    Skönt med sjukskrivningen! Vad långt du kommit nu! 

    Ja, vet inte riktigt hur det ska gå. men det är som sagt så positivt med flytt att det känns superbra! Längtar jättemycket! Vi har fixat vänner som hjälper oss att flytta och har min pappa med fullmakt att skriva papper för oss hos mäklaren om det skulle vara något, så det är bara bra!  
  • MadeleineH
    Emelie 1987 skrev 2014-03-19 14:18:35 följande:
    En månad är hon sedan igår. Vi firade det med att gå på eldfesten i kungsan.
    Wow redan! Tiden går ju fort så fort de är ute. Men i magen seeeeeegar sig tiden fram... 
  • MadeleineH
    Danni 83 skrev 2014-03-19 15:28:19 följande:
    . Du får bossa och peka var du vill ha sakerna
    Bossa - nemas problemas! 
  • MadeleineH
    Emelie 1987 skrev 2014-03-19 18:57:10 följande:
    Ja verkligen. Väntan känns alldeles oändlig när man är gravid, men när bebisen är ute så går det av bara farten. Helt otroligt faktiskt.
    Hur mycket har du kvar nu? 

    Ja det går riktigt fort. Jag undrar själv vart tiden tog vägen. Hur långt har du kvar?
    Vi bor i Stockholm, så Uppsala var nära gissat.  Eldfesten var väldigt trevlig, det var många intressanta artister som sjöng och spelade. Det är ju en del av barnens identitet dessutom, så det var kul för dem att få ett smakprov.
    43 dagar - en oänlighet med andra ord!
  • MadeleineH

    Nu gick jag in i vecka 35 idag! På väg mot mitt förmodligen sista PT-pass nu.

    Är lite för mycket 95-åring på långvården-style på mitt tränande nu...

  • MadeleineH

    Sista dagen i vecka 35 imorgon. Ska till min BM då. Känns som att bebisen inte får plats alls längre och minsta lilla rörelse gör att det känns som om jag sprängs.

    Tänkte prata förlossningsbrev och ta upp ett nytt TUL imorgon. Kändes så himla konstigt när till och med ultraljudsbarnmorskan sa att det var för tidigt för att mäta tillväxten senast.

    Jag har börjat förlossningsnoja lite. Ena stunden känner jag att jag är superwoman som kommer klara av det galant, andra stunden får jag lätt panik av tanken. Jisses Amalia, vad har man gett sig in på?

  • MadeleineH

    Min första förlossning var ett tre dagar långt kaos, där de glömde göra det kejsarsnitt de utlovade, glömde fylla på bedövningen till EDAn och jag fick spendera en natt flyttad från förlossningsavdelningen med bara två alvedon som smärtlindring. Huvaligen vilka minnen.

    Min andra gick mycket bättre, igångsättning där med. EDAn tog inte riktigt men jag höll i lustgasen som en dåre.

    Brukar ofta känna att jag är världens super woman som kunde klämma ut en unge på 4,6 efter nästan tre dagars utdragen förlossning - så varför ska det inte gå bra denna gång?

    Men sen börjar jag tänka på smärtan! HJÄLP! Nojjar mycket över att vi båda ska stryka med under förlossningen (ja, inte så troligt, jag vet)...

    Jag är knäppt nog också nervös för att förlossningen ska komma igång spontant. Har ju bara igångsättningar i babgaget så jag vet inte alls hur det ska kännas eller gå till om det sätter igång spontant. Hur fort går det i så fall? Hinner jag få hit barnvakt etc?

    Många tankar.

Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3