Inlägg från: MadeleineH |Visa alla inlägg
  • MadeleineH

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Hej hur mår ni? 

    jag går in i vecka 30 på fredag, 29+0 då... "Bara" elva veckor kvar då. Foglossningen är inte rolig, men det är bara att härda ut och jobba hemifrån när det behövs.

    Vi gör allt samtidigt just nu. Renoverat, ska flytta, har slängt ut vår lägenhet på hemnet (och därmed biter vi rejält på naglarna...), kör behandlingar för min son på sjukhus tre gånger i veckan för eksem och sen ska jag ju jobba JÄTTEMYCKET de kommande tre-fyra veckorna. Och så slänger vi på järnbrist och alles på det. Tjohooo!  

  • MadeleineH
    Maria222 skrev 2014-02-12 17:49:57 följande:
    Imorgon är det kub test, ska bli härligt att få se den lille samtidigt som jag är jätte rädd för resultatet....
    Åh lycka till!
    Danni 83 skrev 2014-02-12 18:49:16 följande:
    Madeleine: ojoj, jag blir lite förskräckt över allt ni hat på gång.
    Låter som om bara gravid och vård för er andra son är tillräckligt. Orkar du med allt?

    Jag mår ok, har varit sjukskriven nu i två veckor på 25 % och ska träffa läkaren igen på måndag för ny bedömning. Foglossning, sammandragningar, lågt hb och trött. Jag vill inte jobba heltid mer denna graviditeten-
    Med båda andra barnen så orkar jag helt enkelt inte.
    Egentligen gör jag inte det, men vad ska man göra. I slutändan blir det ju bättre med flytt och allt så det är bara att gilla läget. Och min sons behandlingar har verkligen hjälpt så det är också positivt. Men väldigt krävande.
    Nawifa skrev 2014-02-12 19:53:28 följande:
    Saker börjar komma på plats här hemma, vagn, spjälsäng, lakan, små kläder!! Det är då mysigt!! Denna graviditet är ändå den bästa jag haft hittills, inga krämpor mer än trötthet så ska nog inte klaga :)
    Vad härligt att det börjar komma på plats. HJag har faktiskt inte förberett någonting än... Galet värre kanske. Men nu lär vi flytta nån vecka eller två innan BF så jag vet inte hur jag ska göra med bebisgrejer. Onödigt att plocka fram om de ändå ska plockas ner tänker jag.
    Anna J01 skrev 2014-02-12 20:13:33 följande:
    Jag känner mig också trött.. Tror dock att det beror mer på solbrist än järnbrist. Längtar ihjäl mig efter sommaren.
    Köpte ju ett foglossningsbälte och tycker det hjälper bra. Glömde det igår och efter en heldag i skolan och hämtning av barnen hade jag riktigt ont. Samma sak idag men har haft bältet hela dagen och nu känns foglossningen knappt alls.
    Kul att bältet fungerar. Jag tycker mitt är så jobbigt eftersom det ska justeras hela tiden om man ställt sig upp eller sitter ner. Är väl för rörlig fram och tillbaka trots kontorsjobb...



  • MadeleineH
    Makane skrev 2014-02-13 06:33:48 följande:
    Själv mår jag toppen. Känner ju knappt av graviditeten alls än så länge. Molvärk och ömma bröst, det är allt. Men med de andra graviditeterna har illamåendet kommit runt v 6-7 så det bör vara när som helst. Min största fundering är huruvida vi ska göra kub eller inte. Verkat inte som om de gör det i Halland, så kanske måste vi isåfall söka privat i Göteborg, och det känns dyrt och omständigt. Har ni gjort det allihop?
    Vi gjorde KUB för att kunna förbereda oss om barnet skulle ha downs syndrom. Hade de varit trisomi 13 eller 18 hade vi avbrutit då barnen ändå inte lever länge eftr förlossningen (om de ens klarar sig dit). 

    Tänk att det ska skilja sig så mycket över landet. Förstår inte varför mödravården kan vara exakt likadant utformad över hela landet... Nu går jag i och för sig på en privat mödravård i Stockholm. Men "allt" ingår. Jag fick ett bekräftande ultraljud i vecka 9, KUB utan snack ovch behövde bara knysta om tillväxtultraljud så bokade min BM in det. (Det sista finns det såklart god grund för då mina två innan var stora när de föddes)
  • MadeleineH
    Emelie 1987 skrev 2014-02-13 11:32:41 följande:
    BF imorgon dårå.
    Hur coolt som helst! Det är så roligt att man tycker att tiden går så fort för alla andra.  
  • MadeleineH
    Anna J01 skrev 2014-02-16 19:16:50 följande:
    I morgon är det dags för RUL.
    Ser fram emot att få se bebisen igen och hoppas ju såklart på att allt ser bra ut. Men mest spänd är jag på att få veta vilket kön det är! Är så nyfiken!!
    Åh vad spännande! Uppdatera oss sen! Vad har du på känn, flicka eller pojke?

    Jag var i 18+6 tror jag denna gång. Mitt tidigaste här med.
  • MadeleineH
    Emelie 1987 skrev 2014-02-17 12:00:20 följande:
    En hel morgon med kraftiga förvärkar. :-/
    Hoppas det drar igång på riktigt snart! 
  • MadeleineH
    Maria222 skrev 2014-02-18 18:11:07 följande:

    När har ni känt rörelser?
    Jag tycker mig känna nåt fladder ibland när jag sitter framåtlutad... jag vill ju gärna tro att det är bebisen.. men det är väl lite tidigt för det....?


    Tog lång tid med denna krabat, vecka 21 eller 22 var det. Ungefär samtidigt som med de andra två barnen, fast med dem har jag haft moderkakan framtill. Nu sitter den baktill. 
    Nawifa skrev 2014-02-18 15:58:33 följande:
    Blir galen på mig själv! Hade bestämt mig för att inte äta lika mycket denna graviditet som de förra, men jag är hungrig hela tiden, vill ha en sån graviditet där man inte är så hysteriskt hungrig hela tiden. Vet också att det jag stoppar i mig avgör bebis storlek och vill inte föda en jätte bebis på 5 kilo.. Fler dom känner likadant? Alla man pratar med verkar haft extrem mättnadskänsla som gravida och fött barn på 3 kilo.

    Jag har gått upp 10 kilo och är i vecka 30. Är aldrig mätt i mer än 5 minuter och äter väl en hel del av det man inte ska... Huvaligen. Jag ska få tillväxt-UL då mina vägt 4,6 och 4. 
    Det gick bra idag! Allt såg bra ut med bebisen och det verkar bli en lillasyster jag blev larvigt nog jätteglad!
    Men moderkakan låg dör förlossningskanalen så vi måste kolla igen i v.32 om den har flyttat upp. Annars blir det KS. Dom sa att den vanligtvis flyttar sig och det var bara lite över. Men jag blir nervös ändå för jag vill verkligen föda vaginalt.. Men men inte så mycket att göra åt och huvudsak att bebis mår bra
    Skönt att RUL gick bra! Min satt också i vägen vid andra barnet, men flyttade på sig längre fram. 
  • MadeleineH
    Veronica83 skrev 2014-02-19 16:35:11 följande:
    Var på rul igår. Tig inte reda på könet, vill ha det som en överraskning :)
    Mina barn har vägt 3,5 och 4,4 kg. Har även haft stora huvuden. 38 och 39 cm i omkrets. Andra fastnade också i förlossningskanalen, så de ska ha lite koll på nig med denna. Har gått upp 15 kg med båda barnen. Denna har jag gått upp 5 i vecka 19.
    Vad härligt med ett till avklarat RUL! Vilket fint exemplar bebis!  
Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3