Inlägg från: MadeleineH |Visa alla inlägg
  • MadeleineH

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Emelie 1987 skrev 2014-01-28 12:28:07 följande:
    Här är det ett par veckor kvar nu till BF, det är så otroooligt segt.  
    Men du är så otroligt nära nu! Förstår att det känns segt, och kanske ännu mer när folk säger att det närmar sig... Men håll ut! 

    har ni några namnförslag till tjejen? (för visst var det en tjej?) 
  • MadeleineH

    Jag har fått jättejättemycket sammandragningar nu. Fått lämna UVI-prov på mvc idag. Är ju bara i vecka 27 så det känns lite väl tidigt om nåt skulle hända nu. 

  • MadeleineH
    Emelie 1987 skrev 2014-01-28 13:21:42 följande:
    Ja, just nu känns det som två månader. Men sakta men säkert närmar vi oss målet. Man får försöka sysselsätta sig varje dag med någonting, jag ska strax till tvättstugen exempelvis.  

    Ja det är en tjej. Förslagen har vi faktiskt haft klara sedan länge, men vi har liksom inte kunnat enas om en favorit. Den ena vill ha Elina och den andra vill ha Julia, och så har vi Estella som backup. 
    Ni får se vem hon är när hon kommer ut då. Vi kan komma överens om namn, men vill inte "bestämma" oss innan - för tänk om det känns helt fel sen. 
  • MadeleineH
    Danni 83 skrev 2014-02-03 12:11:55 följande:
    Madeleine: hur går det? Jag fick också lämna uvi- prov när jag fick sammandragningar men det visade inget. Jag har fått rådet att ta det lugnt nu, ingen stress, inte springa till tåget osv. Det hjälper nog. Du kanske också kan dra ner på jobbet lite ? En sån jobbtopp med 15 timmar/dag+ pack och flytt låter mycket. jobbet borde ju kunna vänta, vi måste ju vara rädda om oss nu. Ingen kommer tacka oss för att man sliter ut sig.
    Fick svar idag, ingen UVI. 

    Och ja det är ju så det är, ingen stress etc. Ändå så ser man till att renovera och allt samtidigt. Nu vet jag inte riktigt om det blir en arbetstopp för mig i februari/mars heller, omorganiseringar på jobbet. Nästa högtryck blir då i juni och då är jag hemma med bebis. 

    Ska mejla min BM och fråga hur jag ska hantera dessa sammandragningar och allt ont i magen. 
  • MadeleineH
    Makane skrev 2014-02-05 18:55:53 följande:
    Så var det äntligen min tur att hoppa in här. Så tidigt ännu, har inte bim förrän fredag, men ett test igårkväll gav ett svagt, men tydligt, rosa streck. Väldigt overkligt efter så många månaders försök. Så många negativa test. Och såhär tidigt är det ju så mycket som kan gå fel. Men just nu är det iallafall något på gång. Om allt går väl blir det en bebis i oktober. Vilka fina magar! Längtar tills jag är där också.
    Grattis här med och hjärtligt välkommen! Oktoberbebis alltså! Solig 
  • MadeleineH

    Ska se om jag får in en bild jag med snart.

    Vecka 29 imorgon. Ställde mig på vågen imorse. +10 kilo... Fasiken! Är så less att höra alla på jobbet som berättar att de gick upp 12-13 kilo. Buhu! Lär sluta på minst 25 kilo plus igen.

    Känner mig som en fläskig val just nu.

  • MadeleineH

    Jo det är en massa fett också. Fan!

    Alltså jag vet att jag har en överdriven reaktion, men precis innan jag blev gravid hade jag gått ner 7 kilo och börjat komma i riktigt bra form. Nu är fettet påklistrat igen och jag orkar knappt gå på grund av foglossning och sammandragningar. Tränade varannan dag under hösten, nu är det en gång varannan vecka.

    Jag är nog bara graviddeppig. :-/

  • MadeleineH
    Anna J01 skrev 2014-02-06 10:41:18 följande:
    Har gått upp runt 25 kg de andra gångerna och hade säkert 10 kg fett kvar efter förlossningarna.
    Hade äntligen nått min målvikt och började komma iform igen innan jag blev gravid nu..
    Så jag har också lite ångest över vikt och hur kroppen kommer bli.
    Men jag har inte vägt mig något. Ska försöka att inte tänka på det så mycket för jag vet att jag bara mår dåligt av det. Förra gången sprang jag och vägde mig hela tiden och försökte verkligen att hålla mig från att äta onödigt. Men det gick ju inte ändå och så kände jag mig bara ännu mer misslyckad.
    Nu får det bli som det blir.
    Tänker dock försöka satsa på hårdträning efter denna gå gång för att få tillbaka magen och rumpan!
    Gick upp 25 första - vilket rasade av och mycket mer därtill. 35 med andra och där satt 7 kilo kvar som påklistrade för resten av livet. Men nu ska det lösas efter denna graviditet! 

    Tur för mig att jag älskar att träna och att bli endorfinhög. Går på Sats också opch de har barnpassning från tre månader, bara att rulla in vagnen när bebisen somnat. 
  • MadeleineH
    Kevinsmamma09 skrev 2014-02-06 19:57:29 följande:
    Jättefina magar allihopa, så kul att se och välkommen hit makane!

    Är nu i v 18 och på onsdag ska vi äntligen på rul som vi längtar!
    Hänt lite tråkigheter på jobbet då jag antagligen kommer att bli uppsagd, då det kom fram nu att det kommer tillbaka två från föräldraledighet och finns inte plats för mig. Så de har använt fast anställning med provanställning först som lockbete att få in någon istället för vikariat, jag känner mig så ledsen, lurad och besviken. Och allt jag kan tänka är vem vill anställa en gravid kvinna!!!! Men vi försöker vara positiva och tänka att det löser sig, allt händer av en anledning och ur något ont kommer nåt gott. Har blivit erbjuden någon extra månad tills de kommer tillbaka men får sen gå så har inget jobb att komma tillbaka till men vet ej om jag ska tacka ja till det, känner mig bara utnyttjad!

    Med första barnet gick jag upp 20 kg (kanske mer slutade väga mig på slutet ;0) ) och med andra 6-7 kg, men kräktes så mycket så det var säkert en anledning.

    Har nu gått upp 3,5 kg sen inskrivning (6,5 kg sen plusset) men åt så jäkla mycket i början för att dämpa illamåendet!

    Fortsatt trevlig torsdag alla snart är det helg :0)
    Men vad jobbigt. Men det är bra att du tänker positivt. Sen kommer du garanterat landa jobbet med stort J. Vi har jätterörigt på min arbetsplats med. Jobbar inom en global organisation och det är mycket oklarheter om framtiden... 
  • MadeleineH

    Skönt att höra att jag inte är den enda som gått upp. Så less på att höra om alla på jobbet som ojar sig och berättar om sina +10 kilo totalt... 

    Vecka 29 idag! 

Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3