Inlägg från: annadenise |Visa alla inlägg
  • annadenise

    Första barnet - BF januari 2014

    Hej igen! Jag har inte varit inloggad på över 6 v. Jag har varit galet trött; illamående och jobbat mycket. Jag är nu i v. 16 (15+2). Den 20 juni såg jag kotten på ul, vilken fantastisk känsla. Jag har rul 29 juli och då får vi veta om de är pojke eller flicka. Magen växer på och jag har haft mammabyxor sen v.9

    Till dig som inte är nöjd med din bm, byt!! De är så viktigt att ha fortroende för sin bm, du har all rätt att byta om du inte är nöjd..

  • annadenise

    Hej. De va ett tag sen jag va inne på fl och jag försöker läsa ikapp alla inlägg. Jag är nu i v.17 ( 16+2) och mår bra, förutom att jag fortfarande kräks. Jag gjorde kub test i v.12 och då fick jag ny bf 3 jan. De va fantastiskt att se kotten. Jag har haft mammabyxor sedan v.9 och magen växte till rejält i v.11. (Jag berättade på jobber i v 12 eftersom att de va svårt att dölja magen. Nu på fredag ska vi göra rul, oh va vi längtar

  • annadenise
    martinajulia skrev 2013-07-21 12:48:34 följande:
    oj, råkade trycka lite väl fort där...

    vet dock inte om det kanske är lika bra egentligen att det inte går allt för fort (känslan av det iaf) så man hinner förbereda sig mentalt också. Ibland kan jag tycka att det känns märkligt att man ska (om allt går som det ska) vara gravid resten av det här året. Alltså jag vet ju att det ska vara så men tanken på det känns lite overklig på nåt sätt.

    Hmm, blev ju lagom flummigt detta...menmen, tankarna snurrar ju en del nu för tiden.

    Igår var förresten första gången jag bar ett plagg där man inte alls kan dölja magen utan tvärtom så framhävdes den istället. Det kändes faktiskt rätt fint (men väldigt ovant att vilja framhäva magen). Men sen kom det en kvinna som var höggravid och då kände jag mig plötsligt väldigt väldigt liten i jämförelse :)
    Jag förstår precis vad du menar med den mentala förberedelsen. Jag är nu gravid i v.17 (16+2) och har en rejäl gravid bula. De känns fantastiskt, men ibland kan jag inte förstå att jag är GRAVID. Jag och min sambo har lixom skapat ett liv,som nu ligger på jäsning och är färdigbakad i början på januari. biologin är ju helt otrolig,,,:)
  • annadenise
    Bubbas skrev 2013-07-21 22:27:58 följande:
    Har det börjat synas någon mage på er som är här? Jag är i v 16 (15+0) idag och syns inget alls. Kan dra in magen och man anar inget inte ens då. Börjar tro att jag är skengravid! Har inte varit på något UL än heller, men ska på rul om 2 v.

    de är ju olika från person till person, men jag fick mage väldigt snabbt. mina kollegor (på mitt gamla jobb) misstänkte redan i v.8 att jag va gravid. I v.9 började jag med mammakläder, eftersom att inget i garderoben passade. Nu är jag i v.17 (16+2) och  har en rejäl gravidkula. folk tror hela tiden att jag är längre fram än va jag är. de är så individuellt. Jag har dock bara gått upp 2k g, eftersom att jag fortfarande kräks.  Vem vet, de kanske dröjer någon vecka, och helt plötsligt så växer magen rejält:) Mycket beror på hur bebisen ligger samt om du har innåtliggande eller utåtliggande livmoder.
  • annadenise
    Bubbas skrev 2013-07-22 14:46:33 följande:
    Har haft alla symptom men nu har jag bara tröttheten och dom onda brösten kvar. Där jag bor får man inte göra något ul innan rul'et i v 17-20, så det är drygt :( Har dock gått upp nästan 4 kg redan.

    Där jag bor får man inte heller göra något ul innan rul i v.16-20, men jag kände att inte kunde vänta så länge.Jag valde därför att åka till ett annat län och göra kub-test, som är ett ul och test för fosterdiagnostik. Jag fick betala 1.800 kr:( men de va de värt för att få se den lilla i magen:)
  • annadenise
    mariafii skrev 2013-07-24 13:18:15 följande:

    Ja när får man inte åka karuseller och sådant finns det några regler?
    Jag tror inte de finns några regler för karuseller. De brukar ju handla om att man åker på egen risk. Oftast brukar de ju handla om att man skall ha upnått en viss längd,, att man kan spänna på bältet, att säkerhetsspärr  går ner etc..däremot är det nog bäst att undvika karuseller när man är gravid och sattsa mer på lite lugnare varianter, så som tekoppen eller någon annan karusell som går vääääldigt långsamt.. Jag skulle inte våga åka något iaf
  • annadenise

    Jag är i v.17. Jag har fått lite kläder i present av kompisar (från de att jag var i v.14), men varken jag eller min sambo har eller vill handla något till barnet. Personligen tycker jag att de var för tidigt även för presenter, men själklart vart vi glada.

    Jag kan förstå smulan 82. Att säga att hon låter sambo bestämma tycker jag inte är rättvist. som jag sa, vi vet inte sambons tidigare historia, han kanske har förlorat ett barn? de är sånna saker som man aldrig kan veta.
     De kanske har fått Missfall förut.

    Vi kommer inte börja handla något förän ca 2 mån kvar till bf..Som lunda  säger, man vet aldrig vad som kan hända. de är inte så att jag går runt och orar mig för att något skall hända, men i min bekantskapskrets är det många som har förlorat sin bebis ii 7-8 månaden. Att inhandla allt i början att graviditeten känns riskfyllt och jag tror att de är därför som många väntar med att handla.

    Jag är tacksam varje vecka som graviditeten fortlöper utan problem, och hoppas att knodden kommer ut frisk vid årskiftet.

  • annadenise

    Var på rul imorse:) oooh de va fantastiskt att få se bebisen igen:). Jag fick en väldigt trevlig bm. bebisen va så stor och mer bebisliknande från  när jag gjorde kubb i v.12. De var första gången som sambom såg bebisen live, Vi var båda väldigt känslosamma. Den rörde sig, svalde fostervatten, sprattllade med armar och ben. Hjärtat tickade på för fullt och bm sa att allt såg mycket bra ut. Hon kunden däremot inte se könet, då den låg med rumpan för. Jag vart ännu en gång tillbakaflyttad, med nytt bf 7 jan. Jag är allså i v.17 (16+2). På gränsen för att kunna göra ett rul och hon sa att vi kanske skulel bli tvungna att komma tillbaka. Men när bebisen flyttade lite på sig så kunde hon undersöka kroppen och alla organ...skönt att veta att kotten mår bra:)

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014