Inlägg från: annadenise |Visa alla inlägg
  • annadenise

    Första barnet - BF januari 2014

    v.22 imorgon..wow..jag har ännu inte haft några humörsvägningar. Känner mig precis som innan jag vart gravid, vilket är skönt(kan ju ändras längre fram dock).

    Vagnen som vi beställde förra veckan skulle komma i september och igår fick jag mail att den är skickad från lagret, så den kommer nog om 1-3 dagar...wow:) sååå spännande. Jag kommer att titta på vagnen och provköra hemma..hehe

  • annadenise

    jag gick in i v.22 idag..jippiee:) däremot har jag ännu inte känt bebisen...inte ens en liten buff eller spark. Jag var hos bm i torsdag för att ta blodprover och hjärtat tickade på så fint:) moderkakan är i framvägg och de kan därför dröja 1-2 v till innan jag känner sa bm...hoppas jag får eb buff snaaart:)

  • annadenise

    Hej på er. Jag har inte varit inne på 4 v, då jag varit både på mallorca, i barcelona, på kryssning och haft besök av min svägerska...

    hur mår ni? Själv är jag i v.27 (26+2) och känner INGA sparkar..nada..inte de minsta rörelse. Detta gör mig lite orolig. Jag var in på sjukhuset i måndags och de gjorde CTG och ul..bebisen mår bra och läkaren säger att de fortfarande finns mycket plats där inne.

    Bm på specialistmödravården skrämde verkligen upp mig då hon säger att man bör känna sparkar varje dag efter v.26..

    Är jag ensam om detta? känns som att alla känner bebisen sparka..detta gör mig lite orolig såklart..

  • annadenise

    Hej på er!! Hur mår ni? Jag har inte varit inloggad på några veckor (jättetråkigt, men de har varit full upp och jag har varit galet trött pga järnbrist..men annars mår jag bra. Går in i v.32 imorgon (onsdag..wow). Det ända som nu börjar bli extremt jobbigt är att gå i trapporna ( vi bor på 3.e våningen utan hiss..puuh.

    vi kommer också ha spjälsängen i vårt rum bredvid sängen. Jag ska köpa ett babynest att lägga i spjälsängen, eftersom att de ger en trygg känsla för bebisen (lite som om den låg kvar i livmodern). Babynestet är ju även lätt att ta med sig, ha i soffan etc. I helgen ska vi börja inreda babyrummet..oooh så spännande:)

  • annadenise
    FaN skrev 2013-11-04 12:59:50 följande:
    Hej alla glada"tjockisar"

    Jag ska snart gå ner i tid på jobbet och bara jobba 50% . Så nu funderade jag påminna det är försent för en förlossningsförberedande kurs. Är det någon som har gått någon sådan, rekommendationer? Någon i kristianstadstrakten? Var hittar man dem annars? Jag har försökt googla lite på det men har inte hittat något direkt...

    På vår bvc erbjuds det en föräldrarutbildning med 4 träffar (som jag gick själv på, min sambo kunden inte följa med då han för tillfället arbetar på annan ort). De va kul att träffa andra gravida, annars tycker jag inte att kursen var speciellt intressant eller nödvändig att gå. Det är nog olika från person till person, men jag har kompisar som fått barn de senaste 10 åren och allt de som togs upp har jag redan diskuterat i timmar.. Men vist, jag tror nog det är bra att gå kursen eftersom att man får en chans att ställa frågor.
  • annadenise
    EmelieB91 skrev 2013-11-05 11:51:11 följande:
    Vi har också varit lite kluvna kring huruvida barnet ska ligga i vår säng eller i egen. Sambon är mest rädd för att rulla över lillen och så är det ju det där med barnets framtida sovvanor. Vi tänker nog testa oss fram och ha lillen i babynestet emellan oss. Kanterna är höga och barnet lär sig inte att sova i vår säng. Efter någon månad får det sedan bli den egna spjälsängen.

    jag har hört att babynestet ska ligga uppe där man har kudden...så att bebisen inte ligger emellan..men alla säger ju olika....
  • annadenise

    jag och min sambo är också vana att bo trångt. Vi bodde 2 år i en etta på 25 kvm innan vi förra året flyttade till en 4:a på 90 kvm med 2 toaletter. Att bo i en 1.a eller 2:a med bebis ser jag inte som ett problem, så länge barnen inte går (sen kan de bli lite svårare) idag finns det många smarta compact living möbler och förvaring. Bättre att bo litet och ha koll på ekonomin än att bo stort och dra på sig en massa skulder.. De kommer gå så bra sweetmoments.

    vi bor i en hyresrätt och tanken är att vi ska spara pengar och köpa hus inom 2-3 år:) 

  • annadenise
    sweetmoments skrev 2013-11-05 13:19:18 följande:
    tack för de uppmuntrande orden, jag tror också att det kommer att gå bra. och jag tror att gubben får tag på ett jobb inom en snar framtid, även om det ser mörkt ut på jobbmarknaden. är man ihärdig så dyker ngt upp snart :)
    så har jag tänkt att kanske ta och jobba extra ngn helg då och då för att få lite extra pengar när bebis är över ett halvår. för att dryga ut kassan lite :) men det återstår att se! sen vill vi kunna spara pengar till en afrika resa i dec/januari så även hans familj får träffa nykomlingen :)

    jag såg ngn skrev om andningslarm. jag var också inne på det men fick rekommendationen att avvakta tills bebis kommer, då ser de om det finns anledning att vara orolig. och även om psd skulle inträffa så kan inte larmet hjälpa. och bebisar har tydligen oregelbunden andning under olika perioder så larmet ger mkt falsklarm, det ger nog mer stress än nödvändigt hos oss som nyblivna mödrar.  

    Va kul med en resa till hans kontintent, så att familjen där får träffa lillplutten. Vilket land är han från? Min sambo är från Ecuador (vi träffades i Barcelona) så vi planerar att åka hela familjen (mina föräldrar och bror, hans föräldrar och syster) till Ecuador sommaren 2015. Jag hoppas din sambo hittar jobb, ge inte upp, utan kämpa på. Min sambo har provanställning till dec och vi hoppas att han får förlängt efter det.

    Jag har också hört att man ska vänta  med andningslarm eftersom att de kan ge falsklarm
  • annadenise
    sweetmoments skrev 2013-11-05 13:45:40 följande:
    han kommer från ghana :) det var planerat att vi skulle ha åkt dit under sept men eftersom jag är gravid så avråddes jag av många skäl. så han åkte själv :) nej jag ger inte upp så lätt, han däremot är livrädd för att inte få tag på ngt jobb. men jag hjälper till så mkt jag kan så han kan få tag på ngt eller några jobb. 

    vad roligt att åka dit, har dock inte hört ngt om ecuador men är det sydamerika?  
    Jag kan relatera till hur din sambo känner eftersom att min sambo också kände så när vi flyttade till Sverige. Han har nu bott här i 3 år och är inne på sitt 3.e jobb. Det har gått väldigt bra för honom sen han flyttade till Sverige, men allt har inte varit en dans på rosor. Han har verkligen kämpat!!! Arbetsmarknaden är sjukt tuff just nu och ännu tuffare för dem födda i ett land utanför EU. Nu vet jag inte vad sin sambo jobbar med eller om han har någon yrkesutbildning, annars är ett tips att kolla runt vad han kan göra för att öka på sitt Cv och förbättra sina chanser till jobb (kanske genom kortare KY utbildningar)

    När har du Bf? Jag har bf 7.e jan. Yes, Ecuador ligger i Sydamerika.   
  • annadenise

    Vatten är alltid bra att dricka, oavsett om man är gravid eller ej. Något annat som är bra är att äta regelbundet. Jag äter ca 3-4 mellanmål om dagen (kan vara en frukt, yoghurt med bär eller en grov smörgås med kalkon). Idag välkomnar jag vecka 32 och jag har hittills inte haft cravings eller sötsug (jag är dock medveten att de kan komma på slutet). Under hela graviditeten har jag ätit var 3.e timme, vilket gör att blodsockret stabiliseras.. Har hittills gått upp 8,5 kg (trodde jag skulle gått upp dubbelt iaf). Det viktigaste av alt är iaf att vi är alla olika och vi har alla olika kroppar. Folk frågar redan hur jag tänkt träna efter födseln och bebisen har ännu inte kommit-träning är det sista jag tänker på heheh

  • annadenise

    Hej!! Nu vär det länge sen jag var inloggad. Jag har försökt att läsa ikapp. Hur mår ni? Nu är jag i V.36 (35+3) och jag mår toppen (förutom att jag är sjukt trött och sover dåligt). Jag älskar att vara gravid. Vågen står på +10, vilket känns helt ok.

    Jag har läst många av era förlossningsbrev. Är det bara jag som inte skrivit något? Jag känner att jag tar det lite som de kommer, eftersom att man inte ver hur förlossningen kommer bli.

    Jag har Bf 7 jan. Vi längtar såååå efter vår bebis.

  • annadenise
    Evelina84 skrev 2013-12-09 17:43:38 följande:
    Hej alla gravida!

    Nu är det inte många veckor kvar till bf! Jag är nu i vecka 34+2. Min mage har blivit orolig och jag har fått diareé dessvärre, känner ni igen det?

    Hur går era tankar inför förlossningen?
    Hallå..
    jag är nu i v.39 (38+2) och har 11 dagar kvar till BF...shit...nu börjar de bli riktigt spännande och pirrigt:).. Jag har sedan 1 vecka känt rejäla sammandragningar, kraftig molvärk på natten och diarré 1-2 ggr/natt sedan 1 vecka. Någon sa att kroppen förbereder sig genom att tömma tarmen..och att de kanske är på G..vem vet...
  • annadenise
    Emmajjons skrev 2013-12-28 15:31:54 följande:
    Hade riktigt ont i magen hela natten till igår och molande värk hela dagen igår. Ringde förlossningen vid två tillfällen och eftersom inget förändrats fram till det senare samtalet fick jag komma in och se hur allt låg till. De tog ctg-kurvorna som visade att jag hade mycket sammandragningar. Efter undersökningen sa de att jag hade ca 2 cm kvar på tappen och var knappt öppen alls, men ändå lite öppen så jag kan ha kommit in i latensfasen.

    Nu är jag riktigt nervös, vill att bebis ska stanna till på onsdag iaf.

    Är det någon av er som haft liknande?
    jag är i v.39 (38+3) och har sedan 5 dagar haft kraftig molvärk på natten, som kan hålla i sig i typ 1-3 timmar..har också mycket diarré på natten, i samband med molvärken...= förvärkar?

    Jag har inte ringt till förlossningen ännu..känns som de inte är dags ännu..men kanske att kroppen håller på att förbreder sig??
  • annadenise

    Grattis till er som fått bebisar:)..jag har nu 7 dagar kvar till bf och börjar bli otålig...

  • annadenise
    Emmajjons skrev 2013-12-28 16:49:05 följande:
    annadenise: det låter ju helt klart som förvärkar iaf. Har haft som mensvärk jag med och det säger barnmorskan är förvärkar. Diarré har jag inte haft ännu men det brukar ju förekomma i latensfasen. Är i vecka 37+3 så barnet är ju redo att komma om den vill.

    Nyss skrek sambon JA!!! till Sveriges mål i JVM när jag hade somnat bredvid...kommer inte bebis efter det skräckuppvaknandet så kan den väl hålla sig inne några dagar till :'D
    går in i v.40 imorgon (39+0) och tycker inte att de händer något här....känns inte som om bebis vill komma ännu. där jag bor blir man tydligen inte igångsatt förrän i v.44 (43+0) och tanken att man ska behöva gå 21 dagar över tiden låter varken kul eller hälsosamt..

    jag önskar jag vore i latensfasen men har bara små små förvärkar på natten och sen ingenting mer.....
  • annadenise

    Ooh grattis. Va underbart o skönt med snabb förlossning. Jag har bf 7 jan o samma dag har jag tid hos bm. Jag börjar bli otålig. Har haft förvärkar de senaste 5 nätterna o sen...nada. känbs inte sim om bebis vill titta ut ännu. Stort grattis igen


    sp4rk4 skrev 2014-01-02 22:08:02 följande:
    Inatt vaknade jag 04.17 och hade sammandragningar som gjorde lite ont. De kom med intervall på allt från 3 min till 9 min, gjorde ondare och ondare. Vid åttatiden kom en liten blödning och runt tiotiden började vi åka mot förlossningen ( vi har 13 mil). Var framme ca 11.30 och var övertygad om att det skulle bli långdraget och att vi kanske kommit in för tidigt. Det visade sig att jag var öppen 10 cm när vi blev inskrivna på förlossningen. Två värkar senare började krystvärkarna och 13.29 föddes ett flickebarn 3230 gram och 48 cm lång. Tror jag varit i chock hela dagen. Otroligt konstigt och ligga här bredvid en människa som nyss bott i ens mage.

  • annadenise

    Mmm..vi får se men det kan ändå ta upp till 2 v..vi får se


    youandme skrev 2014-01-07 18:49:47 följande:
    Hinnsvepningen kanske fungerade bra då. Hoppas du har din bebis snart :)

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014