Helgens tårtfyllning blev bra - trots allt
Gjorde hallon + ekströms kokmarsan + vaniljsocker och fick den lagom i konsistensen och "aningens sur, men tårtbottnarna är ju så söta så det blir nog bra??"-smaken. Bara för att upptäcka att den inte räckte till Så fram med vad jag hade i skåpen av mjölkfritt, äggfritt, nötfritt, chokladfritt (puh!). Så det blev oatly vaniljkräm (god men för söt för en redan söt tårtbotten?!), i med lite blåbär. Hur rinnigt som helst, så häva i gelatin *panik*. I tårtan och sen spänd väntan till "provsmakningen" på kalaset.
Tårtor är tillåtande utseendemässigt, men smakmässigt är det lurigt när man inte kan provsmaka en liten bit innan.
Nu undrar jag om någon har tips på vad man kan ha ovanpå tårtan?
Smörkräm, mmf, sp och mandelmassa är sött, sött, sött. Helt ok, men ställer krav på att inte ha för sött i övrigt. Och ibland är det gott med något mindre sött.
Har testat ett par olika havregrädde och sojagrädde. GoGreens havre tyckte jag om innan den gjordes om, då kunde kan smaksätta den med nått så den blev god, men det tycker jag inte längre man kan
Den nya air whip (soja) blev ju god med mörk choklad när den fått stå två dar, kanske skulle funka även med havre?? Och så spritsa på. (Jag tror den var för stel för att bres på, men jag åt den ju kylskåpskall)
Tål getost, men det passar nog inte så bra i tårta Fårost, finns det som färskost?? Som smakar neurtalt så man kan ha i bakverk?