• Hjärtefröjd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag har ställt massor av liknande frågor som er andra och även delat med mig av vår historia. Men, föga förvånande, har inte en enda fråga "besvarats".

    Har även mejlat P4 Sjuhärad.

  • Hjärtefröjd

    Haha, nu fick jag svar på en av frågorna... och han anser alltså att det är slumpen som gjorde att vi fick vår som på naturlig väg (efter påbörjad immunologisk behandling) efter mängder av misslyckade IVF-försök och missfall.

    Alltså, han kan ju inte vara på riktigt!

  • Hjärtefröjd
    che71 skrev 2014-04-27 16:06:42 följande:
    Tror det blir svårt i Sverige. .jag frågade redan efter 2 pga min ålder men icke. 3 dokumenterade missfall krävdes innan utredning.

    Vi fick hjälp med en MF-utredning utan ett enda dokumenterat missfall, dock tre odokumenterade.
  • Hjärtefröjd
    Zwillinge86 skrev 2014-04-27 22:32:27 följande:



    Jag har två dokumenterade missfall, men har inte lyckats få någon att tycka att det är något konstigt. Men jag tänkte göra ett nytt försök och hävda att jag nyligen haft ett tidigt missfall också, har dock inga förhoppningar om att varken gyn.mott eller rmc kommer att erbjuda ytterligare utredningar :( I vilket landsting gjorde du utredningen utan dokumenterade missfall?
    Vi gjorde MF-utredningen hos Anette Sjösten på Läkargruppen Viktoria vid Medborgarplatsen i Sthlm. Engagerad läkare med fokus på just MF.
  • Hjärtefröjd
    lillebob skrev 2014-05-10 15:02:55 följande:
    undrar om någon kan hjälpa mig? enl gyn blir det ingen ÄL denna månaden, ska jag ändå ta ett IL-dropp eller ska jag strunta i det?
    Jag skulle ha tagit det!

    Den månad vår son blev till var vi i Athen och till och med Dr D sa att jag inte skulle få ÄL den månaden. Men det fick jag och blev dessutom gravid på naturlig väg.
  • Hjärtefröjd
    Blingbling skrev 2014-05-09 17:21:03 följande:
    Ok mina vänner här inne i tråden. Nu är det så här att den 24/5 dyker det upp en temadag som kallas Ofrivilligt Barnlösas Dag. Jag har inför denna dag tänkt färdigställa en film och de som vill får VÄLDIGT gärna hjälpa mig med detta! Det enda man behöver göra är att skriva sitt budskap (eller sin berättelse etc) på lappar och spela in detta med sin mobil/surfplatta/dator och sedan mejlar man sitt korta eller längre filmiska budskap till mig. För den som vill vara med så sätter jag en deadline på en dryg vecka, så nästa söndag behöver jag senast ha era budskapsfilmer (helst i formaten .mov eller .mp4, men har ni annat format kan jag nog greja det också). Ni inboxar mig så skickar jag min mejladress. Antingen gör vi (jag) olika filmer för oss alla - vilket innebär att vi kommer få en hel hög olika filmer med en massa öden och händelser då jag byter ut mina bilder mot era och sparar musiken - eller också så sätter vi (jag) ihop olika korta budskap till en enda film...eller så gör vi båda delarna smile1.gif Här finns en utländsk film på hur några andra gjort
    " target="_blank">

    . Här är den filmen som jag fixat och som är en variant på hur vi kan göra och det bästa av allt är att den som vill kan vara anonym (de som vill visa sina ansikten är så klart väldigt välkomna att göra det!) smile1.gif
    " target="_blank">

    Såg detta nu först. Vi ställer gärna upp, är det för sent? Jag kan bara se den amerikanska filmen, inte den du gjort.
  • Hjärtefröjd

    Jag har både progesteron och utrogestan hemma. Tror progesteronet går ut nu i maj eller juni, medan utrogestanet håller tills nästa år nån gång. Skicka PM om någon behöver.

    Känns onödigt att kasta om det kan komma till nytta! 

  • Hjärtefröjd

    Tittar in och önskar alla er som fortfarande kämpar all lycka!

    Är det någon som vill ha mitt exemplar av "Is your body baby friendly" så skicka ett meddelande här på FL, så postar jag den.

    Kram!

  • Hjärtefröjd
    Snart lycklig skrev 2014-12-29 22:39:23 följande:

    Jag vill också återigen, med hälsningar och efter överenskommelse med Marie, öppet här publicera att vi vid behov av sättning av Intralipiddropp, samt eventuella Neupogensköljningar i livmoder innan transfer, kan vända sig till henne hos www.fertilitetplus.se. (De gör även inseminationer.)

    Alltså ingen information vi längre behöver inboxa om. Avstämt med Marie flera ggr, senast idag (efter IL nr 15). Hon bad mig tydliggöra det. Det är inga konstigheter, som hon säger. Fantastiska kvinna, måste jag också lägga till.

    Marie har själv också kontaktat Falun respektive Dr D och presenterat sig och vad hon kan hjälpa till med.

    Varsågoda att kontakta henne.


    Åh, vad glad jag blir av att läsa att Marie fortsätter hjälpa!

    Jag minns så väl när jag för snart två och ett halvt år sedan lyckades övertala henne att hjälpa mig med IL som första patient. Hur tveksam hon var till behandlingen, men hur gärna hon ändå ville hjälpa oss när vi äntligen blev bli gravida efter mängder av misslyckade inseminationen och IVF:er.

    Idag är vår busiga kille snart två år och vi börjar så smått fundera på om vi ska ge drömmen om syskon något eller några försök ändå.

    Så... hjälper Marie numera till med mer än att "bara" sätta dropp? Eller behöver vi ändå åka till Aten för att köpa alla läkemedel och så?

    Lycka till alla fina kämpar!
  • Hjärtefröjd
    Angla skrev 2015-01-07 18:17:04 följande:

    Läst ikapp december och OJ vad här händer saker. Så glad för alla som lyckats men känner med alla där lyckan vänt och de som ännu kämpar.

    Min graviditet har gått lite lägre nu, även om oron hela tiden byter skepnad. Från oro för att misslyckas, till oro för missfall, till för tidig födsel till nu - att de ska dö i livmodern. Går idag in i vecka 24 men vägen hit var inte gupp fri.

    Hade en blödning i vecka 8 ca med hematom som följd. Då var även ett embryo aningens mindre än det anda och IVF-läkaren dömde ut det och sa du kommer blöda ut hematomet och kanske dukar denna tvilling under. Innan hade gyn-akuten dödförkarat det embryot. Men i vecka 10 skrevs vi ut ifrån IVF med ett grattis till tvillinggraviditeten, båda följde sin kurva.

    Jag hade inga symtom i början eller ätare sagt jag förnekade dem. Men illa mådde jag absolut inte, det kom först i vecka 16. Hjärnan kan spöka för oss. Efter varje bra kontroll känner jag mig mer gravid för att sen tvivla.

    I vecka 20 ca fick jag en plötslig blödning igen, helt knäckt. Jag som var så nära. Eftersom att jag var ute på landet och har en moderkaka som ligger för livmodermunnen så ringde jag 112och de skickade ambulans samt helikoptertransport. Hela gynakuten stod redo och slet av mig kläderna. Då blev jag inlagd med sängläge och blodstoppande. Men allt såg bra ut.

    Ja har valt att inte följa hcg eller ta immunprover. Allt som kontrolleras är min sköldkörtel och den är lugn inkl antikropparna som numera är omätbara, vilket de aldrig varit innan. Jag har tagit dropp, pred och innohep fram till ca vecka 18. Jag har nu kvar en del om någon är nyfiken.

    Just nu ser det bra ut men oron släpper aldrig ...


    Angla - mamma till slut
    Åh, vad fantastiskt att det går bra för dig. Hoppas oron släpper med tiden.

    Jag har skickar ett meddelande till dig. Kolla gärna när du har ork och lust.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!