• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zwillinge86 skrev 2014-02-25 05:20:16 följande:
    Jag är i Aten nu och ska träffa D vid lunch. Mycket spänd, men det ska nog gå bra. Har ju förstått att det inte är helt ovanligt att han rekommenderar/erbjuder hysto beroende på vad som syns på ultraljudet. Vet ni om hyston i dessa lägen görs omgående eller bokas en ny tid för detta? Har inte riktigt bestämt hur jag ska höra ifall jag får erbjudande om hysto...
    Förresten, vet någon vad trombyl heter i Grekland? Apoteket jag var på igår kände inte igen namnet.
    Vet inte vad Trombyl heter, men du behöver det inte, för 1/3 tablett Barnalbyl är ju i stort sätt samma sak.
    Köp däremot masssor av prednisolon (prezolon 5 mg), för det är ju receptbelagt i Sverige.
    Trevlig dag i Aten!
  • che71
    Kuben skrev 2014-02-26 21:20:36 följande:
    Ni som tar kortison. Hur länge tar ni det, och hur glesar ni ut?

    Läkaren sa något om att jag skulle fortsätta 12 veckorna ut - blir det då 12+6 eller 12+0? Hur lång period glesade ni ut?
    Började glesa ut i v 23-24 o sen trappade jag ner 2,5 mg varje vecka ungefär.
    Varför skulle du bara ta till v 12? Är det Dr D som sa det? För jag tycker att det verkar som alla tar det mycket längre, men det beror ju på hur dina FBC är också?!
  • che71
    HRE skrev 2014-02-26 21:00:17 följande:
    Hej alla!

    Snart bär det iväg för mig till Riga och äggdonation. Men... jag upptäckte att stället jag fått IL-dropp på tidigare inte gör det längre utan ordination. Som jag är mycket osäker på om jag får.

    Har någon något tips på läkare/klinik/vc nära Malmö?

    Snart Lycklig - jag har inte läst på ett tag så undrar Hur går det? Är väl nära nu;.)
    Räcker inte din ordination från Dr D då?

    Tyvärr har jag inga tips, min VC (som jag bytte till just för att de gav klartecken till IL dropp) hoppade ju av då jag skulle dit för första gången när jag var gravid förra gången.Obestämd
  • che71

    Solkattan IL dropp kan behöva bedtällas några dagar i förväg. .alla apotek har de inte inne. .prova på ett större sjukhusapotek istället.

  • che71
    Snart lycklig skrev 2014-03-02 17:54:34 följande:

    Tack! Kram. Ja, detta var ingen rolig upplevelse. Får se hur jag ska hantera detta imorgon på arbetet....... Nu till något roligare, hur långt har du kommit nu i din graviditet?
    v 31 börjar idag...så hela 30 veckor...75% av graviditeten..helt otroligt!
    Liten i magen är en vilding, höll mig uppe en hel del inatt.Drömmer

    Fick vinterkräksjuka i fredags kväll o det var förstås inget kul..lördagen var jag en zombie..igår mådde jag bra igen....o nu har det gått över 2 dygn sen senaste kräkningen......skulle aldrig gå till jobbet sjuk.
    Jag jobbar inom vården (o nej vi får inte betalt för att stanna hemma 2 dagar på min avdelning)
    kan ju bara inte sprida det vidare till sjuka människor, men vissa snorar o snörvlar runtomkring pga karensdagen...trist! Är själv rädd för att smittas av något nu som gravid.

    Tur att du ska till Aten till våren nästa gång. Åh vad jag håller tummarna för dig. Som andra redan har sagt, vilken kämpe du är...måtte det lyckas nu för dig.
    Kram
  • che71
    Fidelia skrev 2014-03-06 04:12:14 följande:
    Som de flesta nätter den senaste tiden så är jag vaken några timmar och eftersom det känns som en bra anledning så gör det inte så mycket. Men nu börjar det krypa mer och mer i mig. Nästa fredag är det dags för den stora ödesdagen VUL, i 7+4. Vi har gjort VUL de senaste fyra graviditeterna, för tre år sen gjorde vi 6 st med en veckas mellanrum eftersom läkarna inte kunde förstå vad dom såg. Vi har aldrig fått sett ett hjärta slå, inte ens i v12, utan alltid sett en graviditet som utvecklats för långsamt. Nu är jag orolig att vi är där igen, än har jag inget att stödja mig på som säger att det är bättre denna gång och känslan äter på mig. Att stå ut ytterligare en vecka känns oändligt samtidigt som jag inte vill göra VUL för tidigt, jag vill ha ett entydigt svar (förhoppningsvis). Sen känns en fredag bra om man ska hem och krascha.
    Behövde bara få lufta lite.
    usch vilken jobbig väntan
    men nu ska det gå bra...håller tummarna!
    kram

    (här har "7:e gången gillt" hållit mig vaken med sparkar!Drömmer)
  • che71
    Zinfandel skrev 2014-03-06 07:55:53 följande:
    Che: när har du fått KS?!

    Tack Fidelia 



    Jag ska på förlossningsrädsla samtal på KK (efter att ha fått remiss dit av min BM) nästa vecka. .längre har jag inte kommit.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!