• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Solkattan skrev 2014-02-18 13:24:43 följande:
    Che: oki... det fanns två sätt. Försökt googla och inte blivit riktigt klok! Då förstår jag lite mer.. :)
    Så enl. Dr D så ska jag ta "20% sol. -200 ml diluted with 100 ml Normal Saline and infused in 2 hours".
    Jag fick med 20% 250 ml påsar ifrån Dr D.
    Så om jag gör som du har gjort... ska jag då dra ut 50 ml IL ur IL dropp påsen. Sen spruta in 100 ml  NaCl ?
    Får det "plats" i en påsen för 250 ml? Blir ju 300 ml som allt..?
    Eller menar Dr D att totala mängden i påsen ska vara 200 ml?

    Ni som beställt IL-dropp påsar ifrån Dr D. Hur långt tid brukar det ta att få dem...?
    Vet ej om det får plats i påsen om du ska ha 200 ml IL men annars en droppslang i varje o 3 vägskran.
  • che71

    [quote=72552167][quote-nick]Solkattan skrev 2014-02-19 06:59:19 följande:[/quote-nick]Che71: jo, trevägsgrejen verkar vara lösningen... Härligt att fira 6 mån gravid... Bara slutspurten kvar ! Har du hetro eller homozygot anlag för apc resistens... ? Kanske har jag fått napp på en läkare (på gångavstånd !!) Som kan hjälpa mig framöver.. blodproverna

    Hetero

    Jag fick Fragmin efter missfallsutredningen o så har det fortsatt efter varje plus.

    Nu efter Aten köpte jag extra Clexane i Aten inför försöksmånaderna ifall de svenska recepten inte skulle räcka.

  • che71
    Zwillinge86 skrev 2014-02-20 12:24:06 följande:
    Så flertalet av er varken tränar, badar eller har sex när ni blivit gravida? Förstår, och vet ju av egen erfarenhet, att oron och rädslan för att det inte ska gå vägen tyvärr inte minskar när man väl blir gravid. Men jag hade ju ändå hoppats att "icke-levandet" och allt "avstående" skulle minska eller åtminstone ändra karaktär efter att man äntligen blivit gravid. Men det låter snarare som att det är mer troligt att levnadsutrymmet förblir litet :(
    Ja oron är stor som gravid, i alla fall efter många missfall.
    Jag tränade inte hårt innan heller (lite lat Flört), så det är inga problem att "avstå"....cyklar som vanligt till jobbet
    o promenerar ibland.
    Badar gör jag nästan aldrig (varken i bassäng eller i badkar, bara i havet) o jag är ju rätt trött som gravid så sex blir inte så ofta som innan...ibland kan det gå 2 veckor..
    Nu tror jag ju inte att sex eller normal träning orsakar missfall.
    Däremot är jag försiktig med kaffe, max 2 koppar om dagen (inga problem då jag ändå inte vill ha mer)
    o är nojig med mat...allt man inte får äta o sånt...vågar ej heller äta sushi trots att det är "tillåtet" numera...tar bara vegetarisk o räka, men saknar "riktig" sushi o vin...o alla ostar o parmaskinka...mums va jag ska ta igen sen i sommar!!Glad
    Levnadsutrymmet blir inte mindre, bara annorlunda.
    När jag känner den lilla röra sig i magen så är ju varje spruta, varje blodprov, varje dropp, varje mat o vin man inte får ta...det är så litet i sammanhanget.

  • che71
    Fidelia skrev 2014-02-20 18:13:07 följande:
    Glada nyheter här, jag är gravid. Nu håller vi tummarna för femte gången gillt. Önskar och hoppas så mycket att behandlingen ska göra skillnad!!!
    Grattis!!Glad
  • che71
    Fidelia skrev 2014-02-20 18:38:44 följande:
    Tack!
    Men vi vågar inte släppa fram någon glädje här, efter fyra MF/MA i vecka 13 avvaktar vi så länge vi kan med att ta ut någon glädje.
    Jag vet precis vad du menar....men man kan bara ta en dag i taget...
    har haft 6 missfall själv så detta är 7:e gången gillt!
    Kram
  • che71
    Ploppan75 skrev 2014-02-20 18:30:06 följande:
    Tack för era synpunkter/åsikter/känslor kring bad/sex/träning.

    Bad är inget stort försakande för mig och nu har jag ju varit utan så länge så det känns som ingenting.

    Sex klarar jag mig såklart utan men efter 6 års kamp med ups och downs har faktiskt kärleken stärkts (är mycket glad över detta och känner mig lyckligt lottad med eller utan bebis) och ibland hade det varit rätt fint att få köra "fullt ut" när det för en gångs skull känns som känslorna är på åt "rätt håll". Har också undvikit sex slaviskt under våra behandlingar (inte första IVFen men då det gick åt helskotta bestämde vi oss för aldrig mer). Delvis pga min olust bla men som någon skrev; insatsen har känts för stor.

    Det svåraste för mig har nog varit att låta bli träning. Tom när jag går går ju pulsen upp och jag har tom då försökt att inte ta i för mycket. Har tänkt att det är bra med några extra kilon på min taniga rätt tränade kropp, att det skulle vara bra för en ev graviditet, men ärligt, jag mår inte riktigt bra om jag inte får bli svettig så det här med träning är svårt. Skulle ni överväga att gå i ett pulshöjande tempo eller hade ni skippat helt? Nu går jag sakta men liiite går allt pulsen upp. Cyklar till jobbet. Försöker att inte lyfta tungt. Hur gör ni andra med det?
    Klart du ska kunna promenera så att pulsen höjs...o cykla...o lyfta tungt är ju svårt att undvika ibland...
    jobbar själv inom vården o det är ofta vi måste hjälpa till att förflytta patienter...men nu när jag är så pass gravid så att magen syns ordentligt är alla förstående o hjälper till.
  • che71
    Ploppan75 skrev 2014-02-20 18:43:12 följande:
    Är lite down idag. Känner mig inte gravid. Håller på att trappa ut mina progesteron-vagitorier efter ett luddigt besked från min klinik. Hur länge har ni andra kört dessa? De tyckte jag kunde sluta vid + men har du kvar "kan du ju ta". Hm.

    Har mått så otroligt bra på prednisolonet. Ingen ledvärk. Inga kalla onda fingar. Nu när jag trappar ner Prednisolonet börjar ledvärken komma tillbaka och ut i kylan kan jag inte gå utan tjockaste vantarna och min pigghet som jag upplevde kom med Prednisolonet är som bortblåst. Kan såklart bero på graviditeten men känns sådär. Ska ha is i magen men jag lääängtar verkligen till UL om en månad för att se att det faktiskt lever något i mig.

    Ingen annan som "tvivlat" då ni fått + efter många års kamp? Vågar kanske inte ta in det positiva beskedet ännu när jag vet att det kan sluta med platt fall när som helst. Har ju aldrig varit så nära som nu och för varje dag ytterligare en dag närmre men antalet dagar till förlossning känns astronomiskt.
    Jag tog progesteron till v 15+ efter tips här.

  • che71
    lelle75 skrev 2014-02-22 23:55:32 följande:
    Har hämtat ut prednisolon och köpt barnalbyl idag. Har FET om en vecka och funderar på att självmedicinera men blev livrädd när man läser bivkerningarna. Det står ju klart och tydligt att det inte ska användas vid graviditet. Vet ni ngn som har fått fosterpåverkan vid användning av detta?

    Kan man ta pred och albyl samtidigt, på kvällen innan man lägger sig för att sova bort ev biverkningar?

    Känner mig lite rädd för det här och skulle behöva lite pepp.

    Har ni andra fått några jobbiga biverkningar?
    inga biverkningar
    tog/tar alltid alla mediciner på morgonen (inkl. 10 mg prednisolon), utom Fragmin, som jag tog på kvällen

    du vet att barnalbylen ska delas på 3 va? annars blir det för mycket!
  • che71
    Solen76 skrev 2014-02-23 16:17:00 följande:
    Här har ni en som är troligtvis på väg till Aten i slutet på mars efter att ha läst här, men dr D har inte svarat på mitt mail. Det var en vecka sedan jag mailade, man tappar lite förtroende då. Men många här verkar nöjda. Ni som har varit där och kan detta, hur långt innan kan man göra utredningen? Om man ska göra en äggdonation i maj. Hinner värdena (om man har dåliga värden) att rätta till sig på 2 månader. Måste jag hitta en läkare i Sverige som är villig att hjälpa mig eller klarar jag det med bara dr D? Hur mycker journaler från Sverige skickade ni ner? Eller berättade ni bara hur det har gått till i Sverige? Frågorna är många och vill inget annat än få göra denna utredning snarast. Tacksam för svar.
    Du behöver någon som kan sätta IL dropp på dig (många gånger)...o det kan vara svårt att hitta en VC som vill hjälpa dig. Det är det som brukar vara knivigast att få till här. Om du inte bor nära Stockholm, för där finns ställen där man kan betala dyrt för att få dropp satt.
    Dessutom är det ju billigare om du kan få Fragmin på svenskt recept, för det behövs mååånga sprutor.
    Prednisolon köper du massor billigt i Aten när du är där. IL dropp kan du köpa av Dr D o skicka efter fler efter hand, om du inte kan få en läkare här att skriva recept.
    Från det att du väl tar USA proverna tar det några veckor innan svaren kommer.
    Lycka till!
  • che71
    Solen76 skrev 2014-02-23 16:49:35 följande:
    Tack snäll för snabbt svar Che71. Läste lite efter mitt inlägg, då kanske man ska höra av sig till penny i stället, Puhh vad jobbigt detta är och vad jag har förstått så blir det jobbigare. Tar man USA testerna i Sverige och skickar eller i Aten?
    De tar man i Aten o så skickar Dr D de till Chicago.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!