• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Solkattan skrev 2014-02-02 20:49:57 följande:
    Che: då ska jag imorgon ut o shopa fler pred askar ! Som du säger så är det ju ingen jättekostnad.sprutorna är 4000 .. läste nånstans att 4000 skulle motsvara 5000 Fragmin ? Betalade 12.49 euro för 3 askar pred och två pack clexane. Hur länge bör man räkna med clexane/Fragmin..? Hoppas väskan inte fastnar i nån tull koll på hemvägen... :) Leeah2012: Nope.. inga recept.. :).
    Jag tror att Clexane 6000 är vad Dr Dr rekommenderar.
    Hemma är det Fragmin 5000.
    Jag ska ta Fragmin hela graviditeten (pga APC resistens)  Dr D skrev i o för sig att jag kunde sluta i v 36, men det vågar jag inte då RMC verkade tycka att man inte vågar sluta.
    så det är mååånga sprutor du behöver (minst 1 vecka Fragmin varje månads man försöker också) om du inte kan få recept på Fragmin här hemma.
  • che71

    Strumpan81
    Så långt du har kommit...snart är din bebis här!!Drömmer
    Hur mår du?
    När är BF?
    Varför tar du 2 Fragminsprutor per dag?

  • che71
    Strumpan81 skrev 2014-02-04 19:41:44 följande:
    Che, nu har vi kommit en bit på väg båda två! Jag mår i stort sätt bra. Vanliga graviditets krämpor bara. Är galet trött och orkar därför sällan vara aktiv här. Hur mår du? Jag är beräknad till slutet av Mars. När har du BF?

    Leah, jag vågar inte rekommendera en längre tids läkemedelsbehandling innan IVF. Jag har för lite kunskap om det. Men det var så dr D ordinerade till mig. Han tyckte inte mitt immunförsvar han lugna sig tillräckligt mellan ivf-försöken, så han tänkte att det kunde vara bra att sänka immunförsvaret under en längre tid. Redan innan han tog det beslutet har han rekommenderar mig att alltid ta ett IL dropp några dagar innan ÄL. Det kan du helt säkert göra med fördel för inmunförsvaret : )
    v 27 här o BF 12 Maj
    Jag mår bra, lite piggare än i höstas...orkar vara uppe lite längre på kvällarna...innan var det i säng före 9.
    Magen växer så det knakar, snart finns inte naveln kvar....o det rör sig nästan hela tiden därinne.Drömmer

  • che71
    leah2012 skrev 2014-02-04 19:25:06 följande:
    Solkattan och Isadora vad spännande! :)
    Och zwilinge: jag håller med de andra. Åk! Jag hade liknande tankar som du, vad håller jag på med? Men det är så skönt at ha hans support du kommer inte att ångra dig.

    Strumpan81: så det kan alltså vara bra att ta immunmedicinerna även en längre tid? i väntan på ivf tänker jag. Jag väntar på att göra nästa ivf. Kanske bra att ta ett extra IL eller så för att förbereda kroppen? Min kropp reagerar också starkt när jag får embryon insatta. Härligt med v. 33!!
    Jag tror att IL droppen förra våren gjorde att förutsättningarna för oss blev så mycket bättre, kanske de till o med påverkade ägget som gav upphov till denna graviditet på min 42 års dag?!

    Varje månad vid ÄL skulle jag ta dropp ifall du skulle bli gravid spontant!
  • che71
    Skogsbruden skrev 2014-02-05 16:54:58 följande:
    Tänkte bara säga att jag var hos Selbing för UL i dag och han undersökte mig på längden och tvären och såg inte några tecken på att vi skulle vara oroliga. Moderkakan var tom bättre än de brukar vara. Då kanske man inte har tagit alla sprutor i onödan då. Däremot tyckte han att den andra UL-läkaren borde ha reagerat på att bebisen hade tappat så mycket som 25% på sin kurva på 8 v. Är så glad att jag åkte dit. Honom har jag bestämt mig för att lita på.

    På tal om annat så har jag insett att det här med feber/feberkänsla verkar vara extremt vanligt vid implantation. Jag surfar runt lite ibland (ganska ofta) och har kommit in på ganska många IVF-bloggar. Ofta ser allt bra ut med perfekta embryon, men det går ändå inte och tjejerna får feber som kliniken inte bryr sig om. Vore nog väldigt bra om det här kom ut i media. Jättestarkt TWH att du kämpar med det. Synd att du får så ljummen respons. Hade det tex funnits så mycket info om endo när jag var yngre hade jag aldrig gått med det så länge. 
    Så skönt att allt var bra!
    Kram
  • che71
    Solkattan skrev 2014-02-06 11:03:27 följande:
    Fick räkningen idag från dr d. 2070 euro. Hmm makaroner o ketchup får det en månad nu. Räkningen var specad. Fick betala 140 euro för 4 påsar il dropp a 250 ml. Alltså drygt 300 kr st. Var en punkt som jag inte riktigt fattade. 650 euro för nåt med immunsystem support. Är det hjälpen att typ tolka alla provsvar och återkomma med en handlingsplan.. ? Hur snabbt betalade ni.. ? Känns som om jag först vill ha koll på om proverna kommit fram till USA och analyserats. Frågade förresten dr d om förkylning under tiden man ruvar. Fick till svar att " in generell its not Good" sen när jag frågade om man typ skulle öka medicinering eller vad så fick jag till svar att det inte gick att svara generellt på. Utan måste bedömmas från fall till fall..



    Tyvärr måste du betala oavsett om proverna kommer fram till USA..mina fastnade i snöstorm o då gäller ju inga försäkringar..fick själv fixa nya prover o betala FedEx frakt till USA.
  • che71

    ifrån Aftonbladet/Wendela/Familj 2002 !!!

    "Missfall - då kan du vara immun


    Mediciner som dämpar immunsystemet kan vara lösningen på barnlöshet för tusentals kvinnor.


    Forskare vid University of Chicago, USA, har upptäckt att kvinnor, vars ofruktsamhet inte kan förklaras och som drabbats av flera missfall efter provrörsbefruktningar, ofta har alldeles "för bra" immunsystem.


    I en studie visade det sig att 70 procent av försökspersonerna hade högre nivåer av ett kemiskt ämne i immunsystemet som kallas necrosis factor alpha.


    TNF-alpha är inblandat i framkallandet av inflammationer, och för höga nivåer av ämnet kan hittas hos personer med autoimmuna sjukdomar som multipel skleros och reumatism.


    Nu misstänker forskarna att för mycket TNF-alpha kan uppmuntra immunsystemet att attackera embryot.


    För att testa sin teori fick 100 kvinnor med fertilitetsproblem en medicin som dämpar halten av TNF-alpha.


    När kvinnorna gick igenom en ny provrörsbefruktning blev nästan 80 procent av kvinnorna under 35 år gravida. För kvinnorna över 42 år var resultatet 60 procent.


    Forskarna tror dessutom att metoden kan fungera även utan provrörsbefruktning.


    På vilket sätt fostret normalt sett är skyddat från att attackeras av immunsystemet vet inte forskarna så mycket om ännu."


  • che71
    Snart lycklig skrev 2014-02-06 22:46:52 följande:
    Che, intressant, men suck säger jag oxå. Många av oss hade kunnat vara gravida flera ggr om och sluppit våra oerhört jobbiga resor, där flera av oss fortfarande är barnlösa. Framgår det vilken tnf-hämmare som de gav?
    Nej detta var hela det som fanns att läsa!

    Ja o svenska läkare som fortfarande hävdar att det inte är immunproblem, att man inte ens får prova prednisolon trots upprepade missfall är ju sorgligt.
  • che71
    OneLife skrev 2014-02-11 08:14:49 följande:
    Hej tjejer!

    Läste för ett tag sen att Dr.D rekommenderar snitt innan v 40..stämmer det? Och varför isåfall?



    Intressant. ..men vet du att du ska få KS ? Dr D har inte skrivit något om KS.

    Jag är så rädd att de inte ska lyssna på min rädsla o bara prata bort det. Det borde ju vara nog med indikation att vara 42 år o ha haft 6 missfall. ..immunproblem o APC resistens?
  • che71
    Angel00 skrev 2014-02-11 09:16:07 följande:
    Jag förstår att du är orolig.

    Tyvärr sa de att APC resistens, min ålder och andra problem inte räckte för ett automatiskt snitt för mig. Men ge inte upp, och ge dig inte med bara ett snittkontrakt heller. Det betyder bara att du kan få ett snitt, men de kommer att försöka få dig att föda vaginalt när du väl står där. Bästa är ett bestämt datum då du ska få ett ks! Ge dig inte, gråt, böna, skrik om du måste. Ta med dig en klippa som kan spänna ögonen i läkaren och säga saker som, vi går inte här ifrån innan ett ks med datum är bestämt!

    Det är det enda som biter. Tyvärr



    Min BM bara säger att man "bara" behöver gå 1 vecka över tiden när man är över 40..men jag vill inte alls riskera något o inte gå över tiden överhuvudtaget.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!