• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Solkattan skrev 2014-04-17 06:43:05 följande:
    Nu börjar det bli olidligt spännande. Knappt sovit nåt inatt. Uppe o letat blod... :( är på ruvardag 10. Sist kom blodet på den dagen. Igår kväll kände jag mig frysen o lite ont i kroppen. Blir så rädd att min kropp börjat nån kamp att göra sig av med ägget.. :(. Mailade dr d o frågade om jag borde ta ett dropp. OM jag inte hör något ifrån honom idag så funderar jag ändå på att boka tåg upp till Stockholm på långfredagen för dropp. ( bara syster m nu kan !). för man kan väl inte överdosera il.. ? Är två veckor sen förra droppet nu på lördag... Snartlycklig: ledsamt med det tråkiga resultatet... Hoppas du ändå kan få en relativt glad påsk... Och njuta lite av den förmodade ledigheten...
    ingen fara med 2 veckor emellan droppen, vissa här har ju tagit varje vecka o till o med ännu oftare
    lite extra fett o näring baraGlad
  • che71
    Fidelia skrev 2014-04-17 22:32:09 följande:
    Angel, tack för svar. Dock litar jag inte på "allmänna" läkares kunskap att bedöma den ökade risken för blodpropp i moderkakan under flygning och de risker som det skulle kunna innebära för fostret. För min egen del är jag inte det minsta bekymrad. Dock skulle jag gärna ha hjälp av expertisen här inne att bedöma om det finns en ökad risk att flyga trots Fragmin. Jag har även skickat frågan till DrD, men ni vet alla hur mycket han har att göra och jag tror inte att denna fråga är så prioriterad.
    Har du haft proppar tidigare?
    Annars tror jag inte att det är ett problem att flyga så kort sträcka som inom Europa.
    Jag flög till Nice i v 10 i höstas. Tog mina Fragminsprutor som vanligt på kvällen innan jag går o lägger mig.
    Man kan inte sluta leva som gravid...tro mig jag har provat allt o det har ändå blivit missfall, trots de allra bästa förutsättningarna...det räcker med allt man inte kan äta o dricka, o alla mediciner o prover o dropp...
    Jag har ju APC resistens, den "milda" sorten o har aldrig haft proppar o har rest mycket o långa flygningar i många år o ätit p-piller utan att veta detta....har väl haft tur...APC resistensen upptäcktes på den svenska missfallsutredningen.
    Nu ska jag snart ta sista Fragminsprutan, går in i vecka 38 (37+0) på måndag så då är det fullgånget...helt otroligt! (mina 1/3 barnalbyl slutade jag med för 2 veckor sen enligt Dr Ds ordination)
    Sen blir det ett extra flödesultraljud nästa vecka. Hoppas de inte låter mig gå över tiden....är så rädd att moderkakan ska sluta fungera.
  • che71
    Snart lycklig skrev 2014-04-21 08:53:27 följande:
    Ego; fick min mens igår på cd 40, BIM +2-3. Det var ju väntat dock och går inte att jämföra med en mens efter en ruvning, där själ och hjärta och icke att förglömma, en massa pengar lagts ner. Däremot blir man ändå så smärtsamt medveten om hur svårt det är och känslorna från alla månader med förhoppningar och förväntningar, som jag/vi hade under de år vi försökte själva, gör sig smärtsamt påminda. Tron på att lyckas vid återförande av våra frysisar stärks ju inte. Känner mig orolig och nervös inför det, ja, hittills det absolut viktigaste ögonblick i mitt liv!
    nej va jag hoppades för din skull....förstår att du är nervös inför Aten sen...men nu måste det bara gå bra med så många bra ägg o Dr Ds stöd...
    kram Hjärta
  • che71
    Solkattan skrev 2014-04-21 06:32:49 följande:
    Blod.. negativ test... Fan Fan Fan.:.. :(
    beklagar SolkattanObestämd
    stor kram
  • che71
    Vilaa skrev 2014-04-25 20:01:53 följande:
    Just nu känns det extra bra att ha grekland på g att hålla fast mig i.. Två vänner väntar bebis inom kommande månaden, sen är min syrra gravid igen, och nu på kvällen fick jag ett gulligt sms från en vän om att hon var tidigt gravid.. Jag är bara bitter tyvärr, önskar ju förståss grattis men fan vad ont det gör och egentligen så dumt av mig för deras lycka har ju inget med mina misslyckande att göra, men ändå..
    Känner igen mig lite, men jag var ändå glad för alla som var gravida (även om jag förstås sörjde inom mig för våra misslyckanden...värst var det att vara gravid samtidigt som någon o sen få missfall o sen se deras magar växa o föda när vi skulle ha haft också....om o om igen..tänk att det finns de som fått 2 barn under tiden vi försökt o fått alla missfall!!) 
    men jag följde graviditerna nyfiket o hoppades hela tiden på att det någon gång skulle bli vår tur också att bli föräldrar
    o du har ju dessutom redan barn att glädja dig åt....
    Vilaa skrev 2014-04-25 20:21:32 följande:
    Praktisk fråga: hur mycket pengar ska man ta med? Betalar man någonting på plats till Dr D? jag har bokat taxi via kontakten jag fick så det kostar ju och så hotellet som betalas på plats, och sen tänkte jag köpa lite extra prednisolon och kanske il om det går på plats? Fragmin tror jag löser sig hemma, än så länge har har jag iallafall det.
    bara 15 euro på plats, resten hemifrån Sverige
    på apoteken funkar kort
    tänk på att man måste ha extra Fragmin/Clexane till alla fösöksmånader innan man får plus, det går åt ca
    7 sprutor i "onödan" varje månad man inte lyckas...därför köpte jag på mig Clexane i Aten (även om jag får Fragmin på recept hemma, men svårt att förklara varför de hela tiden tar slut utan att ens vara gravid)
  • che71
    Snart lycklig skrev 2014-04-26 20:37:28 följande:
    Che, jag tänker på dig. Det är verkligen inte långt kvar nu! Så spännande! Kram.
    Hjärta
  • che71
    Fidelia skrev 2014-04-26 23:23:00 följande:
    Lelle, ska du verkligen trappa ner så tidigt som v12? Som jag har förstått det så kommer inte jag trappa ner förrän efter v20.
    undrar jag också
    började trappa ner i v 23 tror jag

    från 10 mg til 7,5 mg några dagar/1 vecka o sen 5 mg likadant o till slut 2,5 mg
  • che71
    Zinfandel skrev 2014-04-27 08:55:52 följande:
    När har du KS Che..?!



    Bf 12 Maj. .jag fick ju inte KS..trots Irmasamtal o läkarbesök o allt prat om min förlossningsrädsla. .min ålder...min Crohn..alla våra missfall..krävs tydligen mer.."mycket speciella omständigheter" som de uttryckte sig..

    Så kanske 2 veckor kvar. .men vill absolut inte gå över tiden. .är så rädd för det..att moderkakan ska sluta fungera. .så de kollade mig extra i veckan med flödesul. o ctg o gyn us..allt bra..livmodertappen verkade mogen..
  • che71
    Vilaa skrev 2014-04-27 14:41:42 följande:
    Men så, vem är denna Leif Matthiesen, vad bjuder han på? ;)



    I Helsingborg. ..Innohep som är ungefär som Fragmin. .upprepade missfall

    Jag mailade med honom för länge sen men kunde inte vara med pga apc resistens men mycket tack vare honom den läkaren jag träffade på missfallsutredningen skrev ut Fragmin.
  • che71
    Zwillinge86 skrev 2014-04-27 15:12:11 följande:
    Har tänkt på det här med upprepade missfall, är det först efter tre missfall som man får den "diagnosen"?

    Läste på fertilitetsguiden att man givetvis ska söka vård/förklaringar tidigare då även två missfall är ovanligt och ett tecken på att något inte fungerar son det ska. Håller helt med om detta men undrar, vart vänder man sig för att få en utredning innan man haft tre missfall? Är enda möjligheten att söka sig utomlands eller finns det kliniker i Sverige som inte kräver tre bekräftade missfall innan utredning blir aktuellt?



    Tror det blir svårt i Sverige. .jag frågade redan efter 2 pga min ålder men icke.

    3 dokumenterade missfall krävdes innan utredning.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!