• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    En fråga till er som tar fragmin, efter att nu har använta fragmin i 10 veckor så har jag fått små klumpar under huden, i områden där jag har tagit sprutan. Det känns som fettklumpar under huden. jag försöker variera och inte sticka på samma  ställe varje dag men ändå så får jag dessa klumpar - är det någon annan som får så också?

  • TWH
    HollyGolightly skrev 2013-01-31 16:32:23 följande:
    TWH: hmm, små fettklumpar har jag nog inte känt? Däremot har jag fortfarande som en förhårdnad på vardera sidan magen där jag stuckit som mest som inte verkar försvinna, och jag tänker att det helt enkelt är levrat blod eftersom jag fick en likadan på benet under megablåmärket jag fick innan jul. Blåmärket är nästan borta men det är fortfarande hårt. Har aldrig fått så innan så jag antar att man bara blöder kraftigare av Fragminet.

    Ok, tack - ja det är som förhårdnader, jag liknade det bara vid hårt fett (äckligt😁), vad skönt att du också har så, var lite orolig att jag reagerat konstigt. Jag har det nästan i hela området där man ska ta sprutor så jag funderar på att ta på annat ställe. Visst tog du i rumpan Holly? Var på benen?
  • TWH
    singhatjejen skrev 2013-01-31 19:01:03 följande:
    Snart lycklig: jag är i Aten just nu och har äggplock imorgon. Tyvärr ser det inte så lovande ut... Verkar ha haft en dålig cykel och kroppen har inte svarat så bra på behandlingen. Det kan bli så att jag inte ens kommer till et :( han säger dock att han tycker jag är fertil och att jag borde svarat bättre så det kan bli så att vi kör din variant och samlar ägg i olika omgångar och sparar. Vi får se hur det slutar imorgon. Känns tungt...

    Hoppas så för dig morgon Singha✊
  • TWH

    hej, då fyller jag också på med lite tips. Jag har köpt il av dr D här hemma, han skickar paket med fyra påsar, det tar ca tre dagar innan de kommer fram så det är bra att veta. samma pris som där nere plus ca 100 sek i frakt. när det gäller åtgång beror det ju på hur din kropp reagerar på il-en. denna gången så fick jag il fyra ggr första månaden och nu har jag inte fått på ett tag - verkar bli ca 5 veckor mellan nu.jag håller med Holly i beräknad åtgång under en graviditet, sedan måste man ju tyvärr räkna med att misslyckas och vid en ivf så går det åt två påsar innan du vet om du är gravid. köp så många du kan av honom men det är tryggt att veta att han även levererar hem sedan.

  • TWH

    Det kan ju också vara bra att veta att från oktober i år måste svensk sjukvård ge efterbehandling till läkares ordineringar inom Schengen el om det var Eu, kommer inte ihåg😳 kolla först o främst om du behöver il, det är bra att ta med provresultaten från usa också om de vill titta samt dr Ds ordinering. Han skriver telenr om de vill ringa honom.

  • TWH
    HollyGolightly skrev 2013-02-01 16:33:16 följande:
    TWH: Haha, du hann före! Men bra, då mindes jag inte fel ang att han hade skickat till någon!

    😉
  • TWH

    Pink lily, stackars dig, vad jobbigt och oroligt. Nu får vi hoppas på ett positivt besked för dig. Jag har ingen erfarenhet men läste i en annan tråd att man inte ska äta kortison vid såna behandlingsr - läkarna vet ju det såklart. OM du skulle behöva en behandling kan du be om att frysa in ägg. En vän till mig, som då var 38, skulle genomgå en reumatisk behandling m stark medicin och hon fick då inte bli gravid men hon fick erbjudande om att frysa in ägg under tiden. Men, som sagt, vi hoppas på ett positivt svar, jag har haft cellförändringar men det var ingen fara.

  • TWH

    Hjärte och om någon annan har haft problem med näsblod; jag kommer ihåg att du blödde näsblod förut, jag gör det också nu, utan orsak. Det är ju tydligen vanligt när man är gravid men jag undrar om den blodförtunnande medicinen gör det värre. Gjorde du ngt åt det? Jag vaknade precis av att det bara rann ner i halsen på mig, obehagligt. Någon annan som vet?😨

  • TWH
    Zinfandel skrev 2013-02-03 00:26:07 följande:
    Ja, både Fragmin & Trombyl hjälper till. Dra ner på doserna under ett par dagar.

    Tack Zin! Pratade med sjukvårdsupplysningen och de vill att jag åker in och får blodet kollat.
  • TWH

    Hm, sjukvårdsupplysningen vill att jag åker in och kollar blodets koagulationsförmåga så de slussade mig till sös gynakut. På sös säger de att om läkaren inte har ordinerat mig regelbundna kontroller så har läkaren bedömt att det inte är någon fara... Dr D har ju inte bett oss kolla dett men jag läser på Bravermans hemsida att han regelbundet kollar blodet på sina patienter. Hm, jag gör som du säger Zin, jag tar ingen medicin idag så ringer jag den svenska läkaren imorgon. Effekten av sprutorna hänger väl ändå kvar några dagar?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!