• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ninnin, jättebra m il så fort det går, försök få till det så snart du bara kan. Braatt du tog dag 10. Idag ska jag få il också.

  • TWH
    Ninninn skrev 2012-12-23 12:08:40 följande:
    De v ing problem ja ska få il idag :) skönt! Men FBC vet ja inte! Vill dom inte ta de på VC på torsdag så skiter ja i de orke inte spring runt å tjata på ointresserade läkare.

    Bra jobbat! grattis! Fbc borde kunna lösa sig, det viktiga är il-en😃
  • TWH
    Regna1 skrev 2012-12-25 18:06:04 följande:
    Ja, God Jul Alla Tappra Kämpar! Jag skriver heller inte så ofta men läser ofta och hänger med i upp och nedgångar.Vi fick uppleva ett riktigt julmirakel i år. Plussade den 23 dec med mitt allra sista embryo från frysen Vi är chockade men jätteglada! Nu hoppas jag "hen" därinne har en chans att klara sig pga av dr D och hans behandling.   Men nu är jag lite orolig eftersom jag snart har slut på Pred. Är det någon som har något över jag kan få köpa, eller ska någon ner till Aten snart och skulle kunna köpa med hem? Inboxa mig snarast isåfall!     

    Regna, fy vad roligt!!otroligt! Grattis😄
  • TWH
    estrella02 skrev 2012-12-26 11:08:07 följande:
    Hejsan, jag har följt den här tråden men aldrig skrivit förrän nu.
    Jag började misstänka immunologiska problem och hittade några trådar i familjeliv som jag fick så mycket information av att jag blev mer och mer övertygad att det bästa vore kontakta immunläkarna utomlands bland annat dr D i Grekland. Det visade sig att jag hade förhöjda värden på många av proverna och har behandlats med Humira, LIT, Intralipider, Clexane, Prednisolon, Trombyl. 
    Jag får för närvarande intralipid infusionerna av den klinik som många går till men då jag behöver infusionerna så ofta som varannan vecka och jag snart är totalt utblottad ekonomiskt så har jag kämpat hela hösten med att försöka få någon vårdcentral eller annan att hjälpa mig genom landstinget. Det har varit bland det svåraste jag har försökt mig på. Det har blivit blankt nej överallt trots ordination. Det har gått så långt så att ärendet nu ligger hos Primärvårdschefen. Jag känner mig helt utpumpad gällande detta i nuläget.
    I min desperation tänkte jag höra om någon av er kanske har något tips och ville hjälpa mig om ni vet om det kan finnas någon välvillig vårdcentral eller annat ställe i Stockholm eller annanstans som kan hjälpa till med detta, jag skriver in mig på den ev vårdcentral om det bara finns någon som vill hjälpa mig. Om det känns okej att lämna ut dessa uppgifter så kanske det skulle gå bra att meddela via min inbox? Förlåt för att jag frågar om detta men jag vet varken ut eller in snart och vill bara ha hjälp, hela energin går åt till detta och till slut finns knappt ork längre till något annat. Jag hoppas det inte gör något att jag frågar, Jag har blivit så imponerad av alla här i tråden som hjälper varandra så mycket. Aldrig sett något liknande faktiskt, stor heder åt er.

    Estrella, stackars dig, förstår hur du kämpar. Får jag fråga vad du betalar för en infusion? Köper du il från dr D? Är det en fertilitetsklinik du går hos? Om du inte vill lämna ut uppgifter så maila mig gärna, vet inte om jag kan hjälpa men kan försöka.
  • TWH

    Siolina, det är många som inte har fått diagnosen immunproblematik som har varit hos dr D. Däremot så har ju de flesta som söker sig dit genomgått mängder av utredningar o undersökningar innan de söker sig till dr D, utan att ha kunnat få hjälp i Sverige. Själv gick jag igenom två missfallsutredningar på två stora sjukhus i Sthlm. Dock så kollas inte många immunologiska orsaker av den svenska vården. Läs boken "is your body babyfriendly" och se om du känner igen dig i något/några symptom, då kan det ju vara lämpligt att kontakta någon klinik i USA, UK eller Aten (det finns säkert många fler). När det gäller akupunktur så önskar jag att du hade rätt, men då skulle vi ju kunna bota autoimmuna sjukdomar med det och det vore ju fantastiskt, tyvärr verkar det lite mer komplext.

  • TWH
    enäggs81 skrev 2012-12-26 20:54:52 följande:
    Har någon av er provat ÄD eller spermadonation? Kan inte MF även bero på genetiska problem? Och att då kroppen stöter ut fostret?

    Jo absolut, men får man mf efter mf och uppvisar "immunologiska reaktioner" när man blir gravid så kan man börja fundera på andra orsaker. Det vanligaste är att man inte blir gravid om äggkvaliteten är dålig. I Alan Beers bok, som nämnts ovan, så uppvisar han statistik på att många mf oftast inte beror på kromosomfel utan har andra orsaker, många mf hos en o samma person alltså. Sen kan man ju ha otur och få ett kromosomfel mitt i allt. Problemet är att i Sverige gör man inte kromosomanalyser av missfall standardiserat vilket man gör i andra länder, därför säger svenska läkare att missfall oftast beror på kromosomfel, utan att veta den riktiga orsaken i varje specifikt fall.
  • TWH
    Ninninn skrev 2012-12-26 21:35:13 följande:
    En fråga till er alla: är ni stenhårda med att inte äta Gluten? Tänker mest på er som e gravida? Fasen de är ju gluten i massa grejer! Hur ska ja klara mig utan grill chips :(

    Nej, jag äter som vanligt men undviker kaffe, lightprodukter och för mkt te.
  • TWH

    Enäggs och Siolina, jag rekomenderar er att läsa Zinfandels hemsida där hon har sammanställt massor av info, mkt läsvärd - där får ni säkert svar på många frågor! Fertilitetsguiden.com Zin, jag skulle precis gå in på den och kommer inte in😳

  • TWH
    Zinfandel skrev 2012-12-26 23:42:07 följande:
    www.fertilitetsguiden.com

    Nej, den står bara och tuggar, kommer ni andra in? Stumpan, när fick du din il denna gång? Visst fick du det lite sent? Dr D tycker att jag har fått min första il lite sent denna gång, på bim -3. Jag hade ändå tagit il 3,5 v innan äl då också. Jag är såklart orolig att det var för sent, då bortstötningen av embryot sker omedelbart vid implantation i mitt fall. Stumpan, vad hade du för avvikande värden i utredningen?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!