• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Egen företagare Flört

  • Zinfandel
    Ljusgläntan skrev 2012-07-18 13:29:58 följande:
    Zin - vet du detta kanske? om våra immunförsvar reagerar på alla embryon? Vad jag menar är om vi skulle ta en donator, skulle min kropp ändå stöta bort det? Eller är det bara min mans spermier jag inte "tål"?
    Det är en jättesvår fråga. Å ena sidan är då 100% av embryot främmande. Å andra sidan verkar det som att kraften och livsdugligheten hos ett yngre ägg är starkare än ens immunförsvar. Våra överambitiösa immunsystem påverkar våra egna ägg negativt och därför vet vi inte riktigt hur dåliga våra ägg egentligen är, även om de verkar fina vid befruktning. Även vid ÄD sätter man in bortstötningshindrande mediciner som kortison osv. Är det så att man har antikroppar mot spermierna så kan det vara större sannolikhet att lyckas med ÄD men då behövs troligen även immunterapi för oss. Det är alltså lite av en chanstagning. Kompabilitetstester tas tex i London men Dr D anser att eftersom det inte är ett alternativ för de flesta att "byta ut den ena partnern", så försöker han istället dämpa immunförsvaret tillräckligt för att kvinnans kropp inte ska stöta bort det men i det långa loppet är det naturligtvis dags att överväga bättre byggmaterial, det kan ju trots allt vara äggen det är helt fel på.
  • Zinfandel

    Usch, vad sorgligt det blev här Gråter detta eviga kämpande. Ni är tappra tjejer, ge inte upp! Hjärta

  • Zinfandel

    Äsch, ditt immunförsvar är inte alls "extremt aggressivt", nästan perfekt i jämförlse med mitt Flört

  • Zinfandel

    TWH: beklagar verkligen Gråter men jag imponeras samtidigt över Dr D, han verkar alltid få rätt, på gott & på ont. 

  • Zinfandel
    criss00 skrev 2012-07-21 23:40:27 följande:

    Efter andra påminnelsen dök faktiskt blodtestsvaren faktiskt ner från Dr D igår kväll. Jag har varit hopplöst upptagen så jag har inte hunnit titta på dem förrän nu.
    Ser att jag ligger över på ett par ställen, men är det någon som kan hjälpa mig att tyda dem?
    Detta är US-blodproverna.

    TNF-a:IL-10 (CD3+CD4+) 28.9 (Ratio 13.2 - 30.6)
    IFN-g:IL-10 (CD3+CD4+) 20.2 (Ratio 5.8 - 20.5)

    NK Assay (% Killed) Panel
    50:1  14.0 % (Limits 10 - 40)
    25:1  9.6 % (Limits 5 - 30)
    12.5:1  6.4 % (Limits 3 - 20)
    IgG conc 12.5 50:1 **  8.8 %
    IgG conc 12.5 25:1 **  8.3 %
    IgG conc 6.25 50:1 **  9.1 %
    IgG conc 6.25 25:1 **  9.4 %
    % CD3  65.8 % (Limits 60 - 85)
    % CD19 *  19.5 % (Limits 2 - 12)
    % CD56 *  15.8 % (Limits 2 - 12)
    % of CD19+ cells,CD5+ *  16.4 % (Limits 5 - 10)

    NK assay w/ Intralipid
    50:1 w/ Intralipid 1.5 mg/ml  19.0 %
    25:1 w/ Intralipid 1.5 mg/ml  8.3 %


    Vet inte om du fått något svar på detta så jag skriver lite.

    TNF ligger bra men i övre kanten och IFN ligger lite högt. Din NK panel är ganska sjysst, du svarar bra både på Ivig & IL men lite bättre på Ivig. CD 19 är för högt som hos många kvinnor som har haft många MF eller är infertila pga immunologi och autoimmuna sjukdomar. Den dominerande markören är CD 56 och ett högt värde tyder på ett överaktivt immunförsvar och den vanligaste orsaken till misslyckade IVFer och/eller MF. Många patienter med kroniskt trötthetsyndrom har ett högt CD56. Tyvärr är det CD 56 som producerar TNF så det är anledningen till att det ligger i övre delen mot referenstaket. CD19/CD5 visar på antikroppar mot en del hormoner, du behöver tex tillsätta progesteron och kanske även östrogen. Hur är ditt tsh, hur mår sköldkörteln?

    Hoppas detta hjälpte dig något Solig
  • Zinfandel

    Criss: tja Skäms mycket läsande... Jag ville veta varför, alltså hur det funkar (eller inte funkar...) i kroppen. Och efter lite läsning inser man att det inte är kärnfysik och man fattar rätt snabbt hur allt egentligen hänger ihop. 

    TWH: om du tänker på DQ match så tar tex Dr G i London det. Om du menar antikroppar mot spermier så kan kanske dins svenska klinik testa det. 

  • Zinfandel

    Påskiljan:


    b-leukocyter Basofila b-lymfocyter (type-differentiation) Eosinofila b-erytrocyter hemoglobin b-trombocyter Mcv Mch Neutrofila Mchc  
  • Zinfandel

    TWH: idén är lysande! Men tyvärr så vet jag inte hur mycket som går att förändra. Jag har varit inne på samma linje och har därför pratat med de få fantastiska läkare/ssk som jag till slut lyckats finna. Det har visat sig att även de tänkt i samma banor eftersom de verkligen vet inifrån hur det funkar och inte kan arbeta såsom de önskar. En underbar dss som själv gjort IVFer och som såg hur dåligt det var undersökte möjligheterna. Men man kommer snabbt på att den svenska sjukvården inte går att förändra, även om man har en privatklinik så lever man fortfarande i den svenska boxen och det finns fortfarande inte utrymme för förändringar eller ens flexibilitet. Jag antar att det helt enkelt är därför det inte redan finns, möjligtvis bortsett från Sophiahemmet, Det är så tråkigt att det är så här. Läkare får inte ta fler prover eller göra fler undersökningar eller skriva ut fler piller för att man öppnar något eget privat ställe och det är så förbannat sorgligt. Systemet är uppbyggt så, bla Socialstyrelsen & Läkemedelsverket har byggt upp det så här. Så från den idén så kom alltså hemsidan till, som snart äntligen kommer att gå live, sen har samtalsgrupper också diskuterats för att åtminstone ge par information om vilka alternativ & möjligheter som faktiskt finns i världen. Jag har tom pratat med forskare i reproduktionsimmunologi vid Lunds Universitet som säger att de skulle kunna göra betydligt mycket mer men stoppas av det svenska systemet. Jag personligen skulle aldrig, aldrig göra ett försök till på någon av de svenska kliniker som finns idag pga den dåliga "vård" som ges, det är knappt så att jag vill uppsöka en svensk gyn ens. Slutligen så ska man naturligtvis inte utgå ifrån att "det inte går", det är ett förkastligt tänkande så jag stöttar er fullt ut på alla sätt som går om ni trots allt tänker försöka!

  • Zinfandel

    Hjärte: grattis, underbart! Twh: fortfarande imponerad över att dr d ser det och inte nån av de svenska läkarna. Ang träning:efter allt detta kämpande så hade jag inte äventyrat något. En del säger att träning är ok men alla säger nej till hårdträning men var går gränsen? Alltså hade jag helt övergått till lättare promenader, för säkerhets skull. Inte stillasittande och inte hårdträning, men något mittemellan. Ang Dr D så fick jag mail senast igår o vi har telemöte på måndag så lite jobbar han trots semester :)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!