• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tack, finingar! Tack Holly, vad fint sagt Hjärta

    Irap är en form av LIT-behandling, alltså mer immunterapi.

    Nej, Dr D har inte velat sätta in Humira än, TNF har inte varit tillräckligt högt.

        

  • Zinfandel

    Jam: att du svarar bra på alla prover är utmärkt (=lugnt)! Däremot innebär det inte att ditt immunförsvar inte angriper embryot (=irriterat). Eftersom det antagligen/uppenbarligen gör det (du skriver tex längre ner att du har höga sköldkörtelantikroppar) så vill Dr D förhindra en immunattack eftersom det troligtvis har varitanldningen till misslyckandena tidigare, därfår får du immunterapi. Det är en vanlig missuppfattning att Clexane - en lågmolekylär heparin - bara används vid koagulationsproblem. Medicinen används i vårt fall för att förebygga proppbildning i livmodern vilket är vanligt vid immunologiska besvär. Det bildas ofta mikroskopiska bloproppar i slemhinnan vid implantering därför syns det inte på koagulaionstester.Dessa små, små blodproppar stoppar näringen till embryot och leder därför ofta till MF. Men sätter därför in hepariner för att öka blodgenomströmningen i slemhinnan. Har man däremot koagulationsproblem eller tex V Leiden så krävs betydligt högra doser än de ni tar. Som du även förstod på din ordination så är inte IL bara en immunerapi utan har även andra fördelar, för äggstockarna tex. Om du inte ännu har läst Is your Body Babyfriendly så förslår jag att du gör det så kommer du att förstå hur det hänger ihop! 

  • Zinfandel

    Angla: det har alltså sjunkit..?! Gråter

    TWH: ja jösses vilken berg-o-dal-bana. Ja visst är det märkligt..! Men det växer ju snyggt Drömmer. Fortsättning följer..!

  • Zinfandel

    Beklagar verkligen Angla Gråter Ett evigt kämpande verkligen. Hoppas du finner hopp snart igen. Stor kram Hjärta

  • Zinfandel

    criss: mitt tips är att inte nämna fertilitet, det verkar ge alla kalla kårar. Däremot ska du trycka på immunologi, att du har varit hos en läkare utomlands, vilket du kan bevisa, och tagit blodprover vid RFU, det väger tungt. Jag har tillbringat oändliga dagar i telefonen men att finna rätt läkare men jag lovar att när du väl finner rätt så löser sig allt. Det finns alltid en läkare som vill hjälpa, som begriper sig på grejen och som är beredd att se utanför boxen. Det krävs att du är beredd att ta några fighter, att du har laddat med argument och står upp för din sak. Du fixar det, you go girl!!

  • Zinfandel
    criss00 skrev 2012-07-16 22:53:40 följande:
    Jag fick två typ "remisser" från Dr D, en för blodproverna och en för IL. Men på dokumenten står det just att han är specialist i fertilitet "assisted reproduction". Det är ju ganska tydligt. Jag är verkligen inte bra på att dölja sanning och undrar hur jag bara ska kunna yrka på immunologi. Rynkar på näsan Får ont i magen bara av att tänka på det. Vad betyder "RFU"? Kan man på något sätt nämna immunologi utan att de kommer att kräva svar vad det är för immunlogiska problem jag har?
    Har han börjat skriva ut "remisserna" igen, ja men då så!! Han var kinkig med det i början av sommaren. Då är det ju bara att köra, ta med dem och visa upp. Jag bad dig inte ljuga om nåt, vad jag sa var att trycka på immunologin och det är det ju..?! RFU är det världskända lab dit ditt blod skickats. Varför vill du inte berätta vilka immunologiska problem du har? Jag hade tagit med alla labsvar. Att man går någon annanstans i världen är inget konstigt, Sverige är liksom inte bäst på allt... FlörtDrömmer
  • Zinfandel
    criss00 skrev 2012-07-17 10:23:22 följande:
    Tack för peppning! Glad Tänkte bara att de undrar varför jag vill behandla immunsystemet, dvs på vilka grunder och vad det ska leda till. Men när jag har fått resultatet av blodproverna tillsammans med remisserna så kanske det är ok. Hoppas på det iaf.
    Det jag framförallt är så skeptiskt emot är allt motstånd mot mig att bli gravid för att jag är "för gammal" för att få hjälp. Det har inte varit helt lätt bara att få hjälp de gånger jag varit gravid och fått mf. Läkare kan tyvärr vara ganska nedlåtande och så att säga "skyll dig själv att du är ute så sent".
    För det första måste man inte säga allt men det är väldigt svenskt. Det är inte din plikt eller ens skyldighet att redovisa allt bara för en man i vit rock frågar. (ja, så är det!!)

    Sen ska jag berätta lite kort om min jakt i våras, jag vet inte om du var med då. Jag bestämde mig i samråd med Dr D för att operera bort mina äggledare eftersom vi misstänkte att de var blockerade, ev av endo och/eller vätska. Så jag började boka tider hos olika gyn och ringa runt till kirurgiska enheter. Det stod snart klart för mig att man för inte fertilitetsåtgärder på kvinnor över 39. Det var alltså inte fråga om när, var & hur utan att jag var för gammal för ett sådant ingrepp. Dock gick det alldeles utmärkt om jag hänvisade till smärta. Så jag fick en remiss men för långt fram i tiden, enligt mig.

    Så jag satte mitt hopp till en kirurg jag fått rekommenderad längs vägen. Jag ringde upp honom och sa i ren desperation i ett enda andetag utan paus "Hej, jag är 40 och försöker bli gravid men lyckas sådär och därför vill jag ta bort mina äggledare men jag vet att jag inte får säga att jag vill göra det för att jag vill bli gravid så nu säger jag att det är för jag har heeemskt ont, snälla kan du hjälpa mig...?!?" Mannen dröjde en stund, sen sa han "klart jag ska hjälpa dig...." Glad Någon vecka senare opererades jag. Kan tillägga för er som inte vet att vid operationen upptäcktes att båda äggledarna var blockerade, vätska samt endometrios. Vilken tur att jag fick det gjort och Dr D fick rätt, som vanligt.

    You go girl Glad
  • Zinfandel

    Holly: härligt att höra!! Bra jobbat  Glad Precis, man ska inte underskatta sina vårdcentraler eller allänläkare. Men jag har full förståelse för alla som frågat 10 läkare, man tröttnar snabbt och blir nedslagen. Misstänker att du lite yngre än oss också och då är det ju fritt fram att säga att det är för att man vill bli gravid!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!