• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    HollyGolightly skrev 2013-06-28 20:49:59 följande:
    Che: Mina leukocyter och neutrofila låg också alltid högt. Den enda gången de låg inom referens var i vecka 35+4, dvs allra sista FBC jag tog. Då hade det gått en månad nästan sedan sista IL.
    FineS skrev 2013-06-28 19:33:08 följande:
    Jag har också leukocyter över referensvärdet och neutrofila ligger i övre gränsen efter IL, men inte fått något svar på varför. Räknar med att allting är som det ska.

    Så då är det ok att ha höga leukocyter o höga neutrofila eller ?
    Konstigt att han inte svarar. Då vet man ju inte om han har koll eller alls har läst mailet o tittat på FBC!!
    Varför ska man då ta alla dessa blodprover om han inte behagar kommentera dem?!!
    Vi reser bort 1 vecka på tisdag så jag har bara måndag om han vill att jag ska ta dropp eller prover, det har jag också skrivit. Denna väntan på svar är stress jag inte behöver.

  • che71
    Ninninn skrev 2013-06-29 07:49:35 följande:
    En fråga bara hoppas att någon kan svara! Kan de vara så att om mannen har dåliga spermier kan jag då ändå bli gravid gång på gång men få mf för att spermierna inte är förenat med liv?? Jag hörde en historia om ett par som fått flera mf sen visade det sig att spermierna va dåliga... Jag tycker ändå det verkar konstigt för om dom är dåliga borde man verkligen bli gravid då??
    Tycker också att det verkar konstigt..att man skulle bli gravid hela tiden men få missfall pga spermierna..
    För han fick väl också lämna ett blodpov i er missfallsutredning?

    Det enda de testat min sambo var för 2 år sen så kollade de spermierna 2 ggr (tror att de bara blev räknade ?!)
    inför att jag skulle ta Pergotime o då var allt bra.
    Sen vid missfallsutredningen fick han  ta 1 blodprov också - kromosomprov .
    De skyller allt på ägget tycker jag.
    (Till o med Dr D sa "very good sperm" till min sambos förtjusning!Flört)

  • che71
    TWH skrev 2013-06-29 08:28:35 följande:
    Che, när han inte svarar så är blodproverna ok - lite frustrerande men så är det. Ninnin, det finns upprepade missfall orsakade av sperma"fel". informahealthcare.com/doi/abs/10.1080/0148501... Hur går det m ditt immunförsvar? Väntar du till efter operationen?
    Men man vet ju inte ens om han läser mailen då!!??
    Sen måste jag ju veta hur jag ska göra OM jag skulle vara gravid, så att jag hinner ordna med dropp o så innan resan....o det har jag skrivit...jag vill ju vara ute i god tid o kunna förbereda o fixa...
    känns än en gång som att jag lika gärna kunde sköta detta själv nu o ta dropp varje vecka i början av graviditeten...för förra gången höll han bara med o sa ok till varje förslag jag gav angående när jag skulle ta dropp. FBC känns ju lite onödigt då om han inte svarar liksom.
    Jag har ju betalt allt inkl. follow up o den gäller väl trots att det blev ofostrig graviditet/missfall sist?
  • che71
    TWH skrev 2013-06-29 12:03:45 följande:
    Ja, jag tror det är bra att skilja på support under ivf, dvs vägen till att bli gravid mot supporten till att bli spontant gravid. Supporten jag har betalat för gäller under graviditet, inte tiden innan men vi kanske har olika upplägg. Har du en plan Che hur du ska göra varje månad? Jag lovar dig att han svarar när du blir gravid. Det är ändå bra att uppdatera fbc varje gång efter il för när du blir gravid finns det en bra historik att utgå från.
    Jag har en plan så till vida att jag ska börja med prezolon dag 10 o IL dropp dag 18 o Fragmin o babyaspirin dag 21 (om det är en Pergotimecykel med ÄL ca dag 16)
    Dr D vill ju ha både FBC samma dag som IL droppet o så 4-7 dagar senare
    (o eftersom jag själv fixar droppet (med hjälp att få nål satt)  blir det 2 stick dropp dagen (i på lab o 1 innan dropp) o sen igen efter några dagar, så armarna är rätt blå ibland)
    Sen är jag orolig att VC läkaren inte ska vilja bistå med fler FBC remisser när de jag fick tar slut (har 7 kvar) o om nu inte Dr D bryr sig om att kommentera mina provsvar varje månad så kanske jag ska spara de till graviditet?!
    Dessutom trodde jag att han på det FBC som tas ca 1 vecka efter ÄL skulle kunna "se" om jag verkar ha blivit gravid beroende på hur immunförsvaret reagerar, dvs vilka värden jag har på FBC, men så kanske det inte är?!
    Tänk om jag blir gravid när Life Clinic är stängt o när jag som mest behöver hans hjälp så är det inte möjligt!
    Denna gång var ju värdena högre än förut o bara det borde väl föranleda ett svar på vad jag ska göra?!

  • che71
    södertjej skrev 2013-07-02 07:51:03 följande:
    En fråga.

    Tar man clexane på samma sätt som hormonsprutorna? 



    I magen, nyp till en bit hud o håll kvar o stick in, jag brukar ta en isbit före o efter som bedövning.
  • che71

    [quote=70391732][quote-nick]lillebob skrev 2013-07-04 17:16:42 följande:[/quote-nick]Hej alla kämpade!

    Tar clexane varje morgon och även när jag fått ut luftbubblorna så är magen helt fylld m blåmärken... Ngn som har ngt tips på hur man ska sätta dem, börjar bli ont om plats!![/quote

    bara isbit som bedövning men det blir ändå blåmärken tyvärr

    bim+1 idag 16 dagar sen ÄL o inget plus men ingen mens ?

    Pergotime denna gång.

    är så besviken men vågar heller inte sluta med mediciner eller dricka vin, för kanske ändå?!

    men känns som, kört för så här långt efter ÄL borde det synas på gravtest.

  • che71

    Är det någon här som tagit Pergotime o inte fått mens efter det?

    Jag är på dag 19 efter ÄL stickans utslag, så ca ÄL+18 idag (senaste mens 4 Juni)
    o ingen mens men eller inget plus?!!!
    Är så besviken.
    Men vad ska jag göra nu?
    Fortsätta med Fragmin o prednisolon?

    Vi kom hem från Stockholmsresan igår kväll o jag har hela tiden trott att jag var gravid så inte vågat dricka vin eller äta vissa saker.

    Mensen har aldrig hoppat över för mig.

  • che71

    Jag är på dag 19 efter ÄL o fortfarande ingen mens o inget plus.Obestämd

    Dr D svarade på mail idag att det förmodligen är en cysta som gör att mensen dröjer o att han vill att jag gör ett ultraljud för att kolla, men hur ska jag få till det? RMC lär inte vilja göra det i alla fall o det är inget akut så jag får nog snällt bara vänta på att mensen kommer en dagObestämd så nu dröjer det ännu längre innan vi kan försöka...o jag vet inte hur jag ska göra med dropp o mediciner denna månad eftersom jag ju inte vet hur det blir med ÄL , när o OM?

    Har någon här haft det så här, att en cysta fördröjer mensen?

    Hoppas bara den inte blir kvar i flera månader....tänk om Pergotime orsakade detta?!
    Jag har aldrig "hoppat över" mensen förr o har ju alltid en cysta vid höger äggstock.
    Känns konstigt att inte kunna räkna dagarna till möjlig ÄL o tänka ut passande dag för dropp o tajma med blodprover o de andra medicinerna.

  • che71
    TWH skrev 2013-07-08 20:40:45 följande:
    Che, nu kanske jag är ute och cyklar men när jag provade Serpafar (på ordinering av D) så blev min mens uppskjuten för första gången. Serpafr och Pergotime är likvärdiga preparat - tror jag! Men är du säker på när du hade äl? Min äl blev nämligen också sen av serpafar.



    jo Pergotime förskjuter äl ca 4-5 dagar för mig o jag vet ju bara att äl testet gav utslag för 20 dagar sen men det betyder ju bara att äl kanske blev inte att det faktiskt blev äl

    men jag har ju blivit gravid 4 ggr med Pergotime ( samt 2 ggr utan)

    och då har jag sett plus på ca äl+13
  • che71
    Snart lycklig skrev 2013-07-08 23:53:59 följande:
    Che, jag har haft en cysta som "bråkade" efter vår första IVF. Det var första mensen efter den mens som kom efter misslyckandet. Jag fick till slut sticka hål på den och sedan fick jag en spruta och sedan kom mensen efter ett tag. Vid ett annat tillfälle, i samma läge efter en IVF, fick jag ta Provera för att få allt att fungera. Kan du inte gå någonstans och säga att du har ont och vill kolla då att din cysta inte blivit större eller så. Förklara på plats att du försöker skaffa barn och att tiden är dyrbar och klämma fram några tårar?
    Har svårt att ljuga o i så fall är det ju bara KK akut o dit vill jag inte, har varit där i det hemska väntrummet tillräckligt många gånger med alla missfall.

    En gång efter förra sommaren hade jag jätteont till höger o kunde knappt gå men sen några dagar senare skulle jag ändå på missfallsutredning o de kollade med VUL o då hade förmodligen en gulkroppscysta spruckit för det var vätska utanför äggstocken sa läkaren.

    Hur gör de om de ska sticka hål på en cysta?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!