• Angla

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Absolut TWH! Jag säger inte att jag tror läkaren eller att jag ens vet vad jag själv tycker - just nu är jag bara less på alla motgångar. Att det är starkt allergiframkallande kan jag dock köpa ... Snälla någon osm har tips på hur jag ska lyckas få det utskrivet denna gång?


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Antagligen men inget av det har jag - förutom stress nu då pga IL Eg så lägger jag inte så stor vikt vid vad läkaren sa ... utan hur jag skall få tag på IL i Sveirge typ nu - tips?


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Som jag har förstått det så är risken vid för mycket IL att man inte kan göra sig av med fettet och därmed får komplikationer. och där känns ju inte vi friska relativt unga so mden största riskzonen då vi får sällan och lite. Det stod att först efter en vecka med IL behöver man börja kontrollera detta.

    Alvedon är bland de farligaste LM vi har och skulle kanske inte ens bli gk idag om det var nytt på marknaden ...

    Jag vet att jag tjatar och kanske ska jag ta tystnaden som att ingen vet - men är det någon som kan tipsa om ett sätt att få IL utskrivet på? Nya läkaren på VC vägrar liksom gyn och IVF     


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Jag bor i Stockholm - gör IVF nr 13 och har slutat lyssna sedan länge, börjar sluta bråka också och bara flyter med - rycker uppgivet på axlarna.

    Nåväl jag har immunologiska problem med ngt höga TNF-alfa och NK-celler om jag minns rätt (Zin har bättre koll där än vad jag har), dessutom lågt AMH och endo. 


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Jag har ju recept på Lipoplus vilket är samma produkt enligt fass men de ngår inte på högkostnadsskyddet ...


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Jag har tagit Cytotec och var faktiskt lite harig innan men det gick hur bra som helst på två alvedon trotts att jag fick med mig starkare tabletter hem. Jag skulle alla gånger välja det framför att skrapas.


    Angla - mamma till slut
  • Angla
    che71 skrev 2013-04-19 09:12:29 följande:
    Men det är ju inte smärtan i sig jag är rädd för, mest att det ska bli ett långdraget förlopp o att inte allt kommer ut o sen ta nya tabletter o sen kanske behöva skrapas i alla fall.
    Jag har inte tid att slösa mer tid liksom.
    Det är tillräckligt jobbigt att hela tiden börja om o få alla förväntningar grusade!
    Frågan är hur många gånger till man orkar med detta?!
    Efter första tänkte vi nästa gång, o sen gick inte det o så sörja o börja om o så om o om o om igen.
    6 graviditer o inga barn.

    Hur långt efter din Cytotecbehandling fick du tillbaka mensen?

    Ok, då förstår jag ... jag fick tillbaks min mens som vanligt.Och förloppet var inte långdraget för mig. Så kanske hade jag tur. Det var som den gången jag blödde ut allt spontant. Du ska välja det som känns bäst för dig. Jag ville bara delge dig min ändock positiva upplevelse men om du vet redan innan att det inte är något för dig så ska du gå på den känslan!!!
    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Fast livsfarliga biverkningar står faktiskt med men inte i större utsträckning än på många andra läkemedel.


    Vilaa skrev 2013-04-19 20:34:18 följande:

    Men alltså varför skulle alla i sjukvården i sverige säga så om det nu är helt ofarligt? Det låter ju faktiskt helt befängt att nästan ingen vill befatta sig med det, man måste ju ändå utgå från att läkare i sverige också vill hjälpa en så då borde ha en andledning bakom att inte ge droppet ändå? Jag vill gärna testa droppet men ärligt talat tycker jag det låter väldigt skumt att så många läkare säger att det inte är bra, och patienter som vi är här i tråden säger att det är bra?

    Absolut Vilaa, svensk sjukvård är strängt styrda. Men att alla läkare man möter i Sverige säger samma sak är intressant. Det de säger att att de som förskrivare har ansvaret att administrera iom att det ges intravenöst. Det innebär att man skal lstå under uppsikt av sjukvård när det ges för att vid tex allergisk chock kunna få behandling eller för att kunna avbryta om man hamnar i koma osv Det alla läkare sagt till mig är att risken för proppar och lungemboli är mycket förhöjd när man får IL.

    Jag tog IL förra gången men kan erkänna att jag velar denna gång. Eftersom att jag nu denna gång träffat många läkare som sagt att det är vansinne att ta IL när risken för komplikationer ökar mer än vad chansen til latt lyckas gör enligt forskningen. Hade jag inte haft ett barn sedan innan hade jag gjort det utan att tveka men nu har jag ett barn som behöver mig och då tvekar jag ... Mest för att jag faktiskt litar mer på svenska läkare än på en utländsk läkare som tar mycket betalt och knappt svarar på mail. Jag vill inte vara den där oturskorpen som sitter med ett lungemboli ...  
    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Näpp, för jag orkar inte ens gå in i diskussion längre.


    TWH skrev 2013-04-19 22:09:18 följande:
    Angla, vet du vilken forskning läkarna hänvisar till gällande komplikationer från il?

    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Helt slut pga massor av orsaker och en IVF gör det ju inte bättre - nåväl - efter 12 IVF så frågar jag ändå, för jag orkar bara inte minnas Synarela EN gång i vardera???

    Hoppas ni alla finner lite livsglädje i att åter se solen! 


    Angla - mamma till slut
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!