• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Angla

    Torsd. Tycker alla symtom avtar ...


    Snart lycklig skrev 2012-07-10 23:14:20 följande:
    Angla, när ska du ta nästa HCG-test?

    Angla - mamma till slut
  • myran6801

    Hej alla!
    Kom på ett tips till att ta upp med Dr D. Alla som är hans betalande patienter borde få ett patientnr. Det tillsammans med en speciell emailadress skulle nog underlätta.

    När jag har kontakt med ÄD kliniken har jag fått ett patientnr som jag alltid skriver i ämnesraden för att underlätta för dem att veta vem jag är.

    Kram

  • HollyGolightly

    Något säger mig att en annan skillnad mellan grekiska och svenska kvinnor är att de grekiska inte försöker styra upp och effektivisera patienthanteringen ...Flört

    Men jag hoppas verkligen att han nappar på några av era förbättringsförslag (han snodde ju trots allt Zins excelmall) för det behövs!

  • criss00
    Angla skrev 2012-07-11 07:51:11 följande:
    Torsd. Tycker alla symtom avtar ...
    Ge inte upp Angla. Känn inte av för mycket om det går.
    Vi håller så klart tummen för att värdet har gått upp imorgon.
  • TWH

    God morgon, jag överlevde natten o febern är borta😉 Jag tar upp följande m dr D; - speciell emailadress för betalande patienter under behandling? - patientnr el ska vi skriva ngt speciellt i ämnesraden som underlättar? - han vill att vi ska hålla oss till en plan, om någon som varit där inte känner att de har en plan kan han då skriva ned den för att lätta på mailtrycket - utöver testresultat, vad anser han är information som är relevant att fråga om

  • Cathy

    Hej!

    Ser att ni diskuterat vad Dr D sagt om att ta prednisolon innan försök. Jag har precis besökt honom och han sa samma sak till mig, att man inte ska ta prednisolon långt innan ET/FET för det förlorar sin kraft. Han tycker man ska sätta in pred precis innan ET/FET. Själv har jag tagit pred några månader innan senaste försöket (som gav mig bästa äggen någonsin) men han trodde inte det var prednisolonet.

    Och så 'lovade' jag honom att hälsa alla här att han inte vill ta emot fler panikslagna mail om att man inte hittar en läkare som vill ta proven eller någon som kan ge IL (eller att man inte får tag på IL) eller nåt liknande för han kan inte göra nåt åt det. Så snälla, han har väldigt många patienter (min egen bedömning) och för att hans tid ska räcka åt oss alla - samla era frågor i ett mail istället för att skicka flera mail till honom.  

    För övrigt så sa han att han gillar svenska patienter som vet vad de vill och har kunskap inom området Flört

    myran; patientnr är ju en jättebra idé!  

        

  • TWH
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-11 08:42:50 följande:
    Förresten, har Dr D semester hela augusti?

    Jag frågar om det också
  • Snart lycklig

    DR D berättade för mig att han såg ett scenario att antingen avtar utvecklingen och inplantationen runt embryonas levnadsdag 5, 6 eller 10. (Eller naturligtvis inte avtar alls för lyckliga själar.)

    Jag har verkligen känt dragningar i livmoder av och till, framförallt frekvent dag 5 och 6, när inplantationen verkligen påbörjades.

    Jag är idag på dag 11 och tycker att alla symptom försvunnit, så det är väl bara inse att jag inte får något barn.

    Känner mig ledsen idag. Jättenervös för svaret på blodprovet som jag ska ta på fredag. Sedan börjar min riktiga semester. Tänk vilken skillnad det gör om svaret är positivt eller negativt.

    Det är så jobbigt att veta att man hamnar i den "svarta världen" och måste ta sig upp därifrån igen. Jag har verkligen inte många chanser kvar, även om jag är välkommen för ytterligare behandling.

    Vi har fryst spermier från min man (4 rör), så han ska inte behöva stressa med jobb och åka till Athen om vi väljer att göra ytterligare försök. Enligt Dr D ska det funka lika bra med frysta. Vi gör ICSI, så de väljer ut de bästa. 4 rör ska räcka till 4 behandlingar, men så många kommer det definitivt inte bli.

    Angla, hoppas allt går bra imorgon. När man äntligen blivit gravid, brukar ju många säga att symptomen kommer och går.

    Kramar till alla kämpande!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!