• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Katt12 skrev 2015-01-29 09:32:49 följande:

    Vad roligt SL!!! Om ett halvår är du mamma:):):)!!!


    Oj, om ett halvår, ja det stämmer.

    Hur går det för dig vännen?
  • Snart lycklig
    LinneaSvea skrev 2015-01-29 09:36:28 följande:

    Stort Grattis SL, vad härligt!!! Nu kan du börja njuta på allvar. Och att gå upp när man är gravid är väl bara helt lagligt tycker jag, då får man unna sig det mesta .

    Men vad duktigt att gå ner så mycket utan att motionera, grymt!

    Men dr D sa inget om att du gick på "bantning" när du gjorde ÄP? Då kan det kanske inte vara några problem för mig att äta lite mindre och börja träna mer regelbundet, fast man kan ju ta det lite lugnare mellan ÄL och mens.

    Che, usch vad jobbigt, jag trodde det blivit bättre, hoppas du får riktigt bra hjälp! Hur mår din lilla docka nu då?

    Vad tycker ni här inne, jag har ju självmedicinerat med pred 10 mg och trombyl och nu sist 75 IE menopur. Ska jag ta en "vit" månad och lugna kroppen lite eller hur länge vågar man hålla på och stimulera i sträck. Har varvat mellan Pergo och menopur och någon gång kört båda. Finns det något annat man kan göra i stället?? Är på CD 1 dag.....


    Tack. Ja, nu har jag ätit min andra frukost. ;) Nej, D sa inget om det, utan kommenterade bara att jag såg ut att må så bra när jag kom på besök smalare och smalare (el mindre tjock). Hårdbantar man inte, så tror jag inte det är ngn fara. Mår du bra och det känns bra i kroppen, finns det nog inga hinder.

    Svårt att säga om dina stimuleringar. Kan ju vara bra att låta kroppen vila ibland också. Tyvärr har jag inga råd.
  • Snart lycklig
    LinneaSvea skrev 2015-01-29 09:56:54 följande:

    Tack snälla SL, hade du pauser i dina medicineringar och stimuleringar eller åt du pred och tromyl konstant under långa perioder?

    Hur gör ni andra?


    Jag stimulerade ju månad efter månad med låg dos, på slutet oftast bara 75 IE, men ibland ville D att jag skulle bli en månad. Åt inte Prednisolon och Trombyl då under mina stimuleringar, eftersom jag inte skulle återföra embryon förrän senare.
  • Snart lycklig
    LinneaSvea skrev 2015-01-29 10:08:45 följande:

    Tack SL, när du lät bli, vet du om du hade "egna" ägglossningar ändå då? av dig själv eller kollade du aldrig de månaderna?


    Hade egna ÄL varje månad. Kollade och gjorde hemmaförsök. Det sista som överger en är hoppet...... ;) Tror faktiskt att jag fick ett svagt streck på ett hemmaförsök när jag var 47,5 år.
  • Snart lycklig

    [quote=74765792][quote-nick]Solkattan skrev 2015-01-29 10:17:18 följande:[/quote-nick]

    SL : åh va roligt att allt såg bra ut ! Nu är du uppe på marchhöjd med "flygplanet". Bara njuta o flyga vidare ! Långt kvar till landning ... :).

    Om en knapp timme ska jag bege mig hemmåt. Ska vara ett tv-team som väntar hemma då. Spännande o skrämmande på samma gång ! Hoppas jag kan få fram mitt budskap på ett bra sätt under de 2-3 minutrarna ...

    [/

    Tack! Jag flyger vidare..... ;)

    Så nyfiken på hur det kommer att gå för dig. Du måste omedelbart uppdatera efteråt. All lycka till och hoppas allt går bra.

  • Snart lycklig
    Kattflickan skrev 2015-01-29 10:19:00 följande:

    Stort grattis SL! Jag ska också göra KUB idag. Är jättenervös och orolig. Har sovit dåligt i natt och är dålig i magen av oro. Har så dåliga erfarenheter av KUB vilket jag tror påverkar mig.


    Oh, förstår dig så väl. Tänk ändå på att du gjort PDG, el heter det PGD.

    Ska du också göra på KS fostermedicin, liksom jag? Jag hade en manlig läkare, Connert tror jag. Jättelugn och bra. Alla som jag hittills träffat där har varit fantastiska. Har redan varit där tre ggr.

    All lycka till nu! Tänker på dig.
  • Snart lycklig
    Kattflickan skrev 2015-01-29 13:00:17 följande:

    KUB gick bra!!! Risken blev 1:700 trots tidigare graviditeter med Trisomi 21.

    Allt de kunde se såg bra ut. Pyret var 66 mm lång och en vilding!! Precis rätt längd. Imorgon går jag in i vecka 15

    Jag är så lättad!


    Oh grattis! Visst är det skönt att få andas ut lite? Kram.
  • Snart lycklig
    Solkattan skrev 2015-01-29 14:15:30 följande:

    Kattflickan: underbart !!

    Två fina kub idag i tråden .. Hurra hurra hurra !

    Filmstjärnan har haft sina minutrar i rampljuset. Var riktigt nervöst ibörjan. Känns som om jag hade så mycket att säga så tungan låste sig. Men de klipper väl ihop det. Hoppas nu i efterhand att jag fick med allt.

    Sem kunde jag inte låta bli att skicka med mitt lilla bråk med ferten i vår stad. Jag har efter otaliga mail/telefonsamtal fortfarande inte fått fram av VEM och VARFÖR man våren 2013 beslöt att bannlysa privatbetalande patienter ?

    Ska bli spännande o se om jag kan få ett svar via journalisters hjälp.. ?

    Det kommer sändas på fredag. Antar att den som tycker det är intressant kan se på SVT play ?.. :)


    Oh, vår egna lilla filmstjärna! ;) Bra att du tog tillfället i akt och flikade in lite om fert-problemen. Varför inte passa på om ngn lyssnar?!

    Meddela var jag kan hitta programmet. Jag vill se!
  • Snart lycklig
    che71 skrev 2015-01-29 14:47:48 följande:

    Jag gissar 4 Augusti (4 o 8 är tursiffror!)

    Ingen aning om äggdonation sätts igång tidigare. .varför i så fall? Snarare Mammans ålder o ev. Ivf som gör att de inte låter en gå över tiden. (1 vecka max..vid ålder över 40.. för det var jag nervös över. .att gå över tiden )


    Fattat det som att det är pga av risk för havandeskapsförgiftning, men har ingen aning.
  • Snart lycklig
    HRE skrev 2015-01-29 21:14:08 följande:

    Hej! Mig har ni inte hört ifrån på länge! Kul att se att många lyckats och kanske speciellt till dig, Snart Lycklig. Vi pratade ju i Aten för två år sedan om ÄD och nu är du gravid;.) Härligt!

    Här går det inte lika bra - tre ÄD under förra året, sista dagen innan nyårsafton. Min kropp vill alls inte bli gravid. Nu senast fick jag en rejäl immunreaktion, blev sjuk. Febrig, ont i ländryggen och armarna. Värdena sköt i höjden. Jag hade bokat IL på min vårdcentral tre dagar efter FET och det var väl ok. Men det som inte fick hända hände. Apoteket hade inte beställt hem IL eftersom just den storleken på påse var restnoterad och de hade inte kontaktat mig om detta. Så när jag var där på morgonen och skulle hämta så fanns ingen medicin. Och IL är ju inget som något apotek har på lager så min kropp kunde fortsätta med projekt stöta bort... Fick mail från Dr. D: I think you are pregnant - you must have an infusion today asap. Och jag kunde inte göra något. Så det blev ingen bebis.

    Nu har jag varit i Aten och gjort hysto och nästa insättning blir första veckan i mars. Dr. D. hittade inga andra fel på mig så det är "bara" mitt immunförsvar.


    Oh vad roligt att höra av dig. Tack för att du blir å glad för min skull! Ja tänk, var det två år sedan vi satt där i Aten. Så skönt det var att få "prata ut".

    Ärligt, tänkte på just dig för några dagar sedan och undrade hur det gått för dig. Lider med dig, sådant får inte hända! Vilka mediciner ordinerar D dig inför kommande återföring? Jag har ju i denna behandling och graviditet tagit mera mediciner än någonsin. Jag önskar dig all lycka till inför mars. Det är ju snart. Om du vill och orkar, skriv då och då. Jag/vi följer dig gärna. Vi finns här i med- och motvind. Kram.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!