• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    pink lily skrev 2015-01-22 21:23:01 följande:

    Tack för era svar om tsh! Ok, nu är jag definitivt övertygad om att tsh måste ner! Då kanske t o m Dr D skulle kunna skriva recept på Levaxin om söker hjälp där ...? Ska även puffa på klinik i Tjeckien som vi nog kommer att göra ED vid.

    Så glad för din skull SL, fortsätter hålla tummarna!


    Du kan säkert få ett recept av Dr D om du söker hjälp hos honom. Jag har plockat ut en del mediciner utan problem med hans recept, dock ingår de ej under högkostnadsskyddet då, men Levaxin är ju billigt.

    Kan också tillägga att jag fått ner mina TPO-ak till låga 15. För några år sedan låg jag åtminstone runt 200. Vet ej vad det beror på, men gissar en kombination av Levaxin, kortison, IL och kanske även Neupogenet, men vet inte exakt. Gissar mera på IL/Neupogenet i mitt fall, för det tog många år innan det gick ner, med början nu i våras. Efter våren då det låg på runt 100-140, har det alltså gått ner till nu låga 15 och helt inom referensvärdet. Levaxin har jag ju ätit länge.

    Tack för att du är glad för min skull och att du fortsätter hålla tummarna för mig. :)
  • Snart lycklig
    pink lily skrev 2015-01-22 22:02:31 följande:

    Tack för svar Cathy! Ja du har rätt om effekten av ägglossning, jag förstår. Undrar mest om östrogenpåslaget kan bli för stort då man vid förklimakterium först får sänkt progesteron, och mycket senare får sänkt östrogen. Jag fyller 46 i år. Fick diagnosen förklimakterium vid 39 år. Ja, jag tror jag dragits med rejäl hormonobalans istället, men börjar väl gå mot klimakterium nu. Jag tar inte pergotime (igen)! Jag har inte fått pravidel, bara fått provera (progesteron) vilket eg bara stoppa blödningar. Så tar saken i egna händer. Åt redan lite magnesium för muskler o leder men då någon här nämnde att läkare gett tipset att det sänker prolaktin så äter jag nu mer magnesium, B6 och zink. Har läst på att det ska ge effekt på prolaktinet. Men viktigt att det blir rätt doser!,!! För mkt B6 är skadligt, och man ska inte ta mkt B6 om gravid. Antar får övergå till pravidel då. Återstår att se om detta hjälper, nu andra cykeln, dag 28 och varken fått spottings eller mens ännu. Bra eller dåligt får jag se .... Kommit dag 21 tidigare. Pinniga jag har även gått upp lite i vikt, vilket jag behöver inför ivf! Fortsättning följer ... Hade lågt amh för ett par år sedan, och antog att det som gav ett fsh på ca 9. Kanske Dr D:s prover kan visa på om jag har fsh-antikroppar? Nu planerar vi för ED. Tack igen!


    Varför är inte B6 bra vid graviditet? Jag tar ca 200 mg per dag efter en annan tjejs rekommendationer från Tjeckien (ÄD). Har också stämt av det med D. Tar också Inositol och B12 och ibland ett b-50-komplex. På hälsokost har de även läst att upp till 200 mg är helt ok vid graviditet.
  • Snart lycklig
    MoM11 skrev 2015-01-22 23:18:12 följande:

    Aha så man ska helst ha så lågt tsh som 1... jag har 1,6, trodde det var bra. Då kan det vara för högt alltså?


    1,6 är ok. Jag hade igår 1,3 (men då gravid 10+6) och det var D jättenöjd med.
  • Snart lycklig
    Katt12 skrev 2015-01-23 07:38:13 följande:

    Tänkte skicka mensblod till serum för analys innan vi går över till ÄD. Köper man provrör på apoteket? Ngn som har tips på en sort som funkat? Vad säger ni som gjort detta, antar att man bör ta den kompletta analysen för 270 E el räcker det m ngn av de andra?


    Köpte på Apoteket, inga problem. När du ändå skickar, ta rubbet. Mejlar du till Serum får du en exakt beskrivning på allt du behöver och hur du gör. Jag skickade med vanlig post. Jag hade turen och allt var negativt. Ingen medicineringen för varken mig eller min sambo.
  • Snart lycklig
    KattaAten skrev 2015-01-23 04:42:59 följande:

    Mom

    TSH ska ligga strax under 1 eller vid 1 vid implantation enligt fertilitetsläkare, endokrinologer samt husläkare.

    Antikropparna sänks endast när man tar Levaxin enligt dem


    Absolut, vid implantationen är det bra átt ligga så lågt em möjligt.
  • Snart lycklig
    Katt12 skrev 2015-01-23 09:30:44 följande:

    Tack Solkattan o SL för info om blodtester! Ja usch jag kanske oxå borde testat tidigare... Har oxå konstiga smärtor fr livmoder trakten mellan ÄL o mens samt e ET vid IVF. Har alltid trott att det är min Endo men vem vet... Och får ofta kliande efter mens som du beskriver Solkattan... Har gjort "topsprov" hos Eva E som var ok men tydligen visar blodanalys djupare liggande bakterier... När ni säger vanlig post menar ni att nu köpte vadderat kuvert och inte packade in i en låda?

    Hoppas du blir av med dina besvär nu, Solkattan!


    Vadderat kuvert, med lite extra omslagspapper runt röret.
  • Snart lycklig
    Katt12 skrev 2015-01-23 13:28:28 följande:

    Ja verkligen, Solkattan, spännande! O dr D har ju peppat dig att försöka m egna ägg ett tag till, så då blir det ju mer motiverande efter behandlingen.

    Har inte linser... Fattade jag rätt från hemsidan att kokt kallt vatten funkar? Eller finns det ngn billig vätska att köpa på apoteket att blanda i?


    Jag köpte en lösning på Apoteket, Natriumklorid 9 mg/ml, flaska på 250 ml.
  • Snart lycklig

    Heja heja dig Solkattan! Det är bra att sådana som du finns. Det är ju för en god sak och vad gör man inte för sina barn (antar jag).

    Passa på att promota fertilitetsämnet också. ;)

    Lycka till!

  • Snart lycklig
    MoM11 skrev 2015-01-28 09:53:50 följande:

    Hej!

    Jag ska till USA och funderar på vad som kan vara bra att passa på att inhandla där. Melatonin är receptfritt så det ska jag köpa. Någon som vet om prednisolon är receptfritt? Är kosttillskott såsom Q10, Omega3 mm billigare?

    Någon som vet om det är bra att kombinera q10 och melatonin?

    Och en fråga till, Var i Göteborg eller Stockholm kan man köpa högdos Q10 i den aktiva formen? (jag hittar bara 30mg i hälsokosten)


    Q10, Ubiquinol, 200 mg, Swanzon, finns att köpa hos Knåd och hälsa på Hantverkargatan på Kungsholmen i Sthlm. De har ett stort sortiment av kosttillskott och annat. Ring dem flrst flr st kolla om de fortfarande har dem.
  • Snart lycklig
    Zwillinge86 skrev 2015-01-28 06:02:14 följande:

    Har inatt vid mina otaliga toalettbesök vaknat med ordentlig ledvärk på diverse ställen i kroppen, något jag aldrig upplevt förut. Tog dropp igår och har fbc bokat om en vecka. Vad kan detta betyda, bör jag vara observant på detra symtom och vad innebär det i fråga om lugnt/aggressivt immunförsvar?

    Har också haft en ihållande molvärk de senaste två dagarna, framför allt på kvällen och natten. Den har inte riktigt kännts som tidigare så nu oroar jag mig såklart för att kroppen förbereder sig för att stöta ut fostret. V.10+5 idag och det känns som en evighet till ultraljudet den 10/2.

    Athen: jag tror att jag hade ganska lika provsvar som dig. När jag tar fbc via privat vc får jag nu betala 200kr, på den förra 400kr. När jag behöver kompletera med diverse hormonprover blir det snabbt mycket dyrare. Werlab är också ganska dyra, men smidiga. Där har du också 10% om du uppger "fertilitetsguiden" som rabattkod.


    Det är säkert ingen fara. Kanske är det så att du är mera mottaglig när du tar immunstödsmediciner. Kolla med Dimitri för säkerhets skull.

    Jag har också sedan en vecka tillbaka mera molvärk igen, men det ser jag som positivt. Imorgon går jag in i v13 och vi ska göra KUB/NUPP. Lite nervös igen, med andra ord.

    Förstår dig, väntan tills kommande kontroller är olidliga. Vi som kämpat så länge i motvind har nog också så svårt att ta in allt och att det faktiskt kan gå bra. Jag fattar fortfarande ingenting och då har 30% avverkats idag!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!