• singhatjejen

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej allihopa. Just hemkommen från Aten och är lite omtumlad.
    Jag fick bara ut två ägg och jag kände att dr D var väldigt osäker på dem. Anledningen var hur min kropp reagerat under behandlingen. Jag har haft folliklar som backat i utvecklingen och till och med försvunnit. Den första växte sig "färdig" på bara åtta dagar och sedan fortsatte den att växa till 36 mm innan den började krympa och såg ut att skrumpna faktiskt. När jag väl kom ned till Aten hade alla i min högra äggstock försvunnit. Jag trodde faktiskt att det var min hemortsläkare som var lite av en klåpare på att hitta och mäta mina folliklar men tydligen inte.
    Blodprover under behandlingen visade också att "your body is resisting" som dr D uttryckte det. Detta slutade i och för sig med att han ordinerade en akut och sänkt dos av IL precis innan jag skulle åka och blodprover som togs i Aten visade att jag svarat mycket bra på den. Han nästan jublade över mina låga lymfocyter (bara 19) och sa att det är perfekt för att bli gravid. Mina trombocyter var också utmärkta (brukar ha högt där). Så om vi visste att äggen var bra så var tydligen min kropp i bra skick för att bli gravid.
    Han trodde att jag hade en dålig månad bara och att det var därför som folliklarna betedde sig märkligt. Han tycker att jag visst är fertil fortfarande - särskilt för min ålder - vilket ju var skönt att höra.
    Han rådde mig att spara äggen och göra om hela baletten - som ju Snart lycklig gör - och se hur kroppen fungerar nästa månad (och då också spara kostnad för återföring).
    Jag och min sambo valde att lita på honom. Vet inte om det var rätt eller fel. För äggen visade sig mogna och blev befruktade och ligger nu i frysen därnere. Känns jobbigt att börja om, men samtidigt om de där äggen är så osäkra då ska man i alla fall genom ruvningshelvetet och sedan kanske/förmodligen börja om. Suck. Vad är rätt?
    Samtidigt har jag ju känt mig konstig i kroppen. Ont i magen, hosta som varit otroligt långdragen och ja, skör helt enkelt... Är det Humiran och behandligen och slutligen kortisonet som gjort det eller? Som sagt mina blodprover därnere var han ju nöjd med.
    Jaja hur som helst ska jag nu vänta in mens och sedan tre veckor in på den börja spreja och sen spruta och allt vad det innebär. Hoppas verkligen kroppen inte håller på så med folliklarna då... Rynkar på näsan

    Samtidigt var det otroligt skönt att komma iväg till Aten - det var ju som vår där. Atenarna gick omkring i täckjackor, vinterstövlar och mössor och tyckte det var den kallaste vintern på länge medan jag gick i sandaler och sambon hade shorts (!) och satt på uteserveringar och fikade om dagarna, gick promenader, såg Akropolis och hade det toppen. En vitaminkick för kärleken, och det behövde vi. Sonen fick vara hemma med farmor som nu är invigd i vårt hemliga projekt. Hon hade redan starka misstankar så det var riktigt skönt att få prata ut faktiskt.

    Det var också skönt att prata närmare med dr D. Han tog sig verkligen tid att prata med mig och kändes öppen och ärlig och redo att svara på alla möjliga frågor. Riktigt uppfriskande att bli bemött med respekt och medmänsklighet av läkare. Förvånad
    Han var också så ivrig av att min kropp svarat så bra på sänkt dos av IL! Man kan ju tycka att "the more the merrier" men tydligen inte.
    Han berättade också att anestesiläkarna berättat att de hört om tester med IL på människor som är på väg att dö i "total organ failure", när alla organ bara ger upp och de sett fascinerande gensvar. Han trodde absolut att Intralipiderna har fler bra verkningsområden (skulle tillverkarna höra Skrattande) och med ett skratt sa han att han såg det som något av en ungdomskälla eftersom kroppen gärna angrips av sitt eget försvar när man blir äldre. Han funderade på att prova på sig själv - skojade han.
    Han tror också att jag kan ha fortlöpande problem med höga TNF - har inte riktigt tänkt på det förut men jag har ont i nedre delen av ryggen lite då och då vilket han kopplade till TNF. Det ville han hålla nere med IL.
    Ja så får det bli.

    Pink lily: Obehagligt med cellförändringar. Hoppas du är ok!

    Ninninn: Har du tagit om TNF? Du kanske ligger bättre till nu när du tagit IL regelbundet?

    Skogsbruden: Lycka till i Aten! Det var skönt vårväder där nu, vi njöt som sagt i shorts (varmblodade sambon visserligen) och jag sandaler, men på kvällarna och morgnarna var det kallt. Dessutom är det jätterea där nu 50-70 procent så har du pengar över så är det ju skoj att shoppa lite (det hade tyvärr inte vi). Akropolis var toppen att se i lagom vårvärme och inte stekande hetta! I kvarteren nedanför fanns massor av mysiga butiker och lite gamla stan-känsla. Rean var dock främst i city (Syntagmatorget).

    Mumwanna: Jag skulle ta hysto först och dr D sen. Men jag hoppas ruvningen lyckas och att du slipper allt!

    Tilda: Ja tyvärr tog det tid att få svar där i början - och ibland annars också. Så har det nog varit för alla här. Men skicka en liten försiktig påminnelse om du inte hör något i början av nästa vecka. Lycka till.

    TWH: Skönt att du verkar fått stopp på näsblödningen.

  • singhatjejen

    Tack Zin! Visst ska du också igång i feb/mars? Då blir det att hålla tummarna för oss båda Kyss Solig Hoppas vi sitter där som Hjärte och Holly om några månader Skrattande (måste tänka postivt!)
    Den positiva tankens påverkan har jag förresten hört från flera håll under hösten och vintern faktiskt, bland annat av dr D nu i Aten (!), min akupunktör, Marie Erixon (som jag fick tips av från Snart lycklig och kan rekommendera själv) och en väninna som börjar vända sitt liv till det bättre nu - bland annat med hjälp av positivt tänkande som hon ser det själv... och ja vad har man att förlora?

  • singhatjejen

    Tack för lyckönskningarna! Det värmer Glad Solig

    Snart lycklig: Jaså du hade också knepiga folliklar... Har aldrig hört om något sådant förut och dr D verkade också ställd först. Men då kanske det inte är jätteovanligt i alla fall. Lycka till du med, håller tummarna!

    Lully: Jag körde långa protokollet och till mig sade han att det ger bäst resultat.

    Lotus: Har du också högt TNF? Förlåt jag minns inte hur det var där med dig... Kul att du också är på gång i feb/mars, då kan vi utbyta erfarenheter - och hålla tummar och tår!

    TWH: Vilka siffror! Supergrattis! Och vad skönt att nästa milstolpe är passerad Solig (och jo jag ska tillbaka för äggplock när det är dags, borde bli i slutet av mars...)

  • singhatjejen

    Åh vad jag håller tummarna hårt hårt hårt för dig nu Snart lycklig! Hoppas guldägget finns där nu och att det blir bebis! {#emotions_dlg.flower}

    Det har varit hög aktivitet i tråden och det är roligt - samtidigt som det är beklämmande att vi är så många som behöver den här hjälpen och att den inte finns naturligt i Sverige... Välkomna allihop i alla fall!
    Och grattis Singoalla!!! Måtte du få gå hela vägen till bebis!

    För egen del gick luften liksom ur mig efter att jag väl landat i allt och det känns lite tungt. Min mamma valde att helt plötsligt kommentera att jag försöker bli gravid som hon anat, men inte vetat, länge. Och sättet hon valde att lägga fram det på var rätt sårande faktiskt. Hon tycker uppenbarligen att jag är för gammal. Tack, morsan, känns fint att ha ditt stöd... Skrikandes
    Hur som helst har jag läst men inte orkat kommentera något eller tipsa eller stötta, ledsen för det. Jag ska nog kravla mig upp ur det här hålet så småningom jag också.

  • singhatjejen
    Lägg till er på listan - ni som vill vara med, alltid kul att se fina resultat.
    Snart har vi Holly och Hjärte under rubriken födda också Solig
    Cice - visst var du gravid? Hur går det för dig? Hoppas det går bra!

    Födda:
    Lully Hill: Son född 120702 Poussin (34 år): Gravid på 5:e IVF försöket efter besök i Aten i januari. BF 19/11. Fött en son. Perry6: Fött en son. Lillih: Fått barn. Tjorven: Fått barn.

    Gravida på naturlig väg:


    Hjärtefröjd (33 år): Gravid. Försökt få barn i närmare sex år. I bagaget finns 6 IVF:er (3 ET + 3 FET med totalt 9 "perfekta" embryon), ett 20-tal inseminationer och 3 tidiga MF). BF 7 mars. TWH: 9 missfall, 2 på bim, 3 i v5, 3 i v8 efter hjärtslag samt ett sista i v9 med hjärtslag. Nästa försök 1a gången med intralipider från start. Gravid på naturlig väg efter misslyckat IVF.

    Gravida genom IVF/FET:


    HollyGolightly (35 år): Försökt få barn i 4,5 år. 2 ET, 4 FET. Plus på första ET, men MA. Besökte Aten i maj. FET 27/6 med 2 st 2-dagars. Gravid med tvillingar, BF 17 mars.

    Försöker på egen hand/alternativt i vänteläge:


    Curly: 5 års försök, 2IVF och 6 FET. Inga plus på 4,5 år. Efter immunobehandling 3 plus (första på FET och två naturligt) men tyvärr MF. Zinfandel (40 år): Aten i januari, immunterapi inför 6:e försöket, första + men MF Pechi (33 år): Försökt få barn i 5 år, 3 inseminationer,  5 IVF:er, 1 MF. Besökte Aten i maj. Påskliljan: (31år) 4,5 års försök, 5 IVF, 1 FET, ett plus som slutade i missfall och misstänkt utomkvedshavandeskap innan jag ens visste om att jag var gravid, besöker Aten i juli Jam08: 31 år, 7 IVF, 2 FET, manlig faktor, immunbehandling Aten, planerad IVF augusti 12. Myran6801: Criss00: Cathy: Cice: Påsklilja: Ljusgläntan : Finafina: Snart Lycklig (nyss fyllda 46): 4 IVF och 1 FET samt 1 insemination i Sverige, 2 IVF i Danmark, 1 pågående IVF i Grekland m immunbehandling, ruvar på 3 3-dagars embryon. Totalt 15 "perfekta" embryon. Aldrig sett ett plus. Första besök i Aten i maj -12. Hemliga damen (-66:a) Två misslyckade ÄD Tjeckien 2010, Aten 2011 trillingar missfall. 2012:På g till Serum v44.

    Pågående IVF/"ruvare":


    Singhatjejen: (42 år) Har ett barn genom IVF sedan tidigare. Syskonförsök 3 IVF, 3 FET utan att lyckas. Får bra med ägg, Dr D tror min son kom till för att jag fick en stor infektion i kroppen under den IVF:n och att embryot smet förbi mitt immunförsvar. Gör IVF hos dr D. Beräknad ÄP i mars.
  • singhatjejen

    Haha, Snart lycklig, så klart att de har blivit! De planerar för allt bus de ska ställa till med så småningom FlörtSolig

  • singhatjejen

    Snart lycklig: Precis som TWH tror jag faktiskt att det är alldeles ok med Suprefacten, några grader upp eller ner några timmar kan inte göra sån skillnad. Jag förstår absolut - och bara alltför väl - din förtvivlan och alla nojor, men efter allt du varit igenom är det din tur nu. Den här gången blir det bra! Stor varm kram till dig!

  • singhatjejen

    Skogsbruden: Jag gjorde en laparoskopi och hysteroskopi i Aten i somras och jag var själv - det gick hur bra som helst. Jag tog visserligen inte bort äggledarna men var ändå sövd och de brände bort endometrios och snittade i livmodern. Operationen gjordes på morgonen och jag fick vila under dagen på sjukhuset. Väldigt fräscht, fint och proffsigt. Mot kvällningen tog jag en taxi tillbaka till mitt hotell.
    Men det där är säkert olika från person till person och från tillfälle till tillfälle, eftersom jag läser att Zin reagerat annorlunda. Kanske inte går att jämföra operationerna riktigt heller vad vet jag.

    Zin: Tack! Hade för mig det där med dhea - så himla synd. Känns som jag borde försöka boosta äggkvaliteten men då triggar jag mitt immunförsvar istället... hur man än vänder sig har man rumpan bak...

  • singhatjejen

    Skogsbruden: Jag gjorde operationen genom Peny på Serum. Och när du nu snackade om fönster sa hon att man hade ett fönster på 6 månader efter operationen. Fast det handlade om snittet i livmodern i och för sig...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!