• trex2013

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    UndrandeSökare skrev 2015-04-27 21:26:36 följande:

    Ni som tar blodförtunnande medicin, bär ni med er ett kort i plånboken
    eller något hänge runt halsen eller något annat för att tala om att ni använder blodförtunnande? Ifall det skulle hända en olycka och ni behöver sjukhusvård och inte är vid medvetande menar jag.
    Om ni använder sådant, var kan man få tag på sådana kort eller hängen?
    Kostar det pengar eller är det gratis?
    Nyfiken på hur ni gjort.


    När jag åt waran så fick jag ett hänge att ha runt halsen. Där det stod att jag stod under blodförtunnande behandling. Det borde ju finnas någon liknande info för andra blodförtunnande läkemedel, kolla med vårdcentralen .Har svårt att tro att det kostar något.
  • trex2013
    HRE skrev 2015-04-28 08:42:45 följande:
    Jag är dålig på sånt här men varför behövs det?
    Blödningsrisken är ju förhöjd iom det blodförtunnande. Mkt viktigt info vid ex hårt fall eller annan olycka
  • trex2013
    che71 skrev 2015-04-28 10:43:44 följande:
    Det är inte samma starka blodförtunnande som Waran, dessutom avtar effekten snabbt. (därför viktigt att ta sprutan vid ca samma klockslag varje dygn, tex på kvällen)
    Vad jag vet finns inga "informationsmedaljonger" för Fragmin.
    Ja men det hela beror ju på hur stor dos man tar och hur länge. I mitt fall så tar jag uppåt 10000ie heparin per dygn.
  • trex2013
    Hjärtefröjd skrev 2015-04-28 13:36:04 följande:
    Det finns det. Jag har en sån här, minns dock inte var jag beställde den.
    Vad bra att det finns! ska genast fixa en sådan! :)
  • trex2013
    HRE skrev 2015-04-29 16:06:43 följande:

    Aylak, min erfarenhet är att Dr. D. svarar när det är akut. Annars kan man få vänta...

    Man kan ju inte precis göra mkt mer än att ta dropp! Och så många och täta dropp ska väl räcka. Man kan ju inte helt byta ut blodet mot IL-vätskan;.) Så kändes det iof för mig ett tag, haha! Tänkte att om jag börjar blöda så kommer det typ jordgubbsmilkshake!

    Var på UL idag och bebisarna såg fina ut. Är nu nästan 4 cm stora, följde kurvan exakt! Det är verkligen på riktigt!


    Roligt att höra! =)
  • trex2013

    Sitter och försöker få fram mer info på nätet så jag kan försöka övertala min gyn-läkare att mitt TSH behöver sänkas med medicin inför mina nya ivf försök i höst.  So far har jag mest läst i den här tråden om att värdet bör ligga kring 1. Själv har jag 2.99 just nu och läkarna anser att det är ett helt ok värde. Men jag har många symtom (dödstrött, tappar hår osv, osv...) och känner att jag borde försöka sänka värdet. Vad har era svenska/utländska klinker sagt? Har frågat Penny när jag låg kring 2 då sa hon att jag inte behövde oroa mig. Men nu knappt ett år senare ligger jag på 2.99. och det känns inte bra alls. :(

  • trex2013
    JZ79 skrev 2015-05-06 15:37:55 följande:
    Kunde inte hålla mig i morse (tur det för svaret på hcg blodprov har fortfarande inte kommit. Jag är gravid!!!!!! Ligger nu med IL dropp :) längtar hem til min man Grattis till er andra som plussat idag

    Grattis!! :)
  • trex2013
    Ananda Balaganapati skrev 2015-05-13 17:35:47 följande:

    Yes!!!!! Jag är gravid... Wow, kan inte fatta det. Känns helt overkligt efter alla dessa år. Trodde inte det var möjligt! Väldigt tidigt ännu, bara ruvardag 9 men likväl ett plus. Blev lite dramatiskt (i min värld), fick veta mina FBC-provsvar först och leukocyter och neutrofilia hade ökat. Svettades floder igårkväll. Så det blev taxifärd och dropp direkt utan konsultation med Dr D. Under taxifärden blir jag uppringd om det positiva provsvaret på hcg. Taxichauffören var road, gratulerade så mycket och bad om ursäkt för att han inte kunde köra fortare... Kände mig lite som en drama queen.  Kanske har jag överreagerat, men har inte så bra koll på vilka värden som är ok och inte. Väntar på svar från Dr D. Nu när det/de väl fäst vill jag ju inte äventyra något... Oj, många tankar. Förstår att det är början på en thriller och kamp mot immunförsvaret. Oavsett så är jag sååååå tacksam och helt överlycklig att jag plussat för första gången i mitt liv! Nu ska jag fira men en schysst film och lite god mat. Kram på er alla


    Stort Grattis! vad härligt! :)
  • trex2013
    Frk Röd skrev 2015-05-17 10:23:19 följande:

    Efter 4,5 års kämpande med massor av misslyckanden och minus på graviditetstest så har nu det hänt som jag nästan börjat tvivla på kunde hända. I morse fick jag ett STARKT PLUS på graviditetstestet. Jag är sååå tacksam för att jag äntligen får uppleva detta.


    Härligt!! :) Grattis!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!