• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Solkattan skrev 2014-06-20 10:04:51 följande:

    Så då åker man upp till Stockholm för dropp kl 6 på lördag morgon ... Vem behöver sova? :)..

    Skönt att M tar emot oss tjejer !


    Haha, gissar att du inte sovit så mkt inatt...... Det är helt fantastiskt att M är så flexibel! Du kan sova på tåget. Vad blir det som "vit lögn" till era besökare? ;)
  • Snart lycklig
    FineS skrev 2014-06-20 11:51:57 följande:

    Ja, dagens test var nog liiite starkare än gårdagens också, inbillar mig det iaf. Hade äggplock 2 juni, menar att dom blev befruktad samma kväll. Så embryot är på dag 18. (Inga till frys, men det vi fick tillbaka var av topp kvalitet.) Ert är också på dag 18, eller hur? hoppas ni kan njuta av midsommarsfirandet ikväll! Kram


    Oh, grattis vad roligt! Ja, exakt, våra embryon är exakt lika gamla, även om våra nu verkade vara lite tröga i starten. Försök att njuta ni med.
  • Snart lycklig
    Zwillinge86 skrev 2014-06-20 09:47:04 följande:

    Grattis alla ni som plussat samt ni som nu kommit en bit in i graviditeten, ingen nämnd ingen glömd.

    För mig går det åt motsatt håll med sämre och sämre cykler och då kommer otåligheten som ett brev på posten. Funderar därför på eventuell ännu en IVF i höst. Läst just CFCs nyhetsbrev där de beskrev den japanska metoden som något för unga kvinnor med normala FSH och LH värden. Någon som testat denna metod?

    Jag förstod det som att man kombinerar en pergo-kur med låg dos Puregon (eller liknande). Men det står inget om ägglossningshämmande preparat, ingår inte oralgutran eller nässpray under sprutperioden i denna metod?



    Tack fina du!

    Tyvärr vet jag inget om den japanksa modellen, men har du kontaktat D för en rådgivning? Kanske berhöver du en hysteroskopi? Jag tycker du ska kontakta D efter helgen. Lycka till!
  • Snart lycklig
    mammasusan skrev 2014-06-20 12:22:04 följande:

    Vad roligt att så många plussar ungefär samtidigt! Grattis till er alla igen!! Glad midsommar allihopa!



    Hoppas bara det håller i sig.......
  • Snart lycklig
    Frk Röd skrev 2014-06-21 09:46:18 följande:

    Har ni börjat med Clexanne/fragmin några dagar innan ET/FET eller börjat direkt efter transfer? Jag reser till Aten imorgon för ET på måndag och min klinik tycker att det räcker att jag börjar med Clexanne efter transfer. Nu funderar jag på att jag kanske ska ta en spruta ett par dagar innan så att blodgenomströmningen i livmodern redan är perfekt när blastona anländer. Har ni några råd kring detta ni kunniga och fantastiskt kämpande kvinnor?

    Hur mycket progesteron kan man ta som max per dag? Kan tillägga att jag gör ÄD.


    Jag gjorde transfer med blastocyster på dag 5, en lördag. Jag började med progesteron på måndagen innan och med Clexane 6000 (UI el IU) på torsdagen innan. Tror jag även började med baby aspirin (100 mg från Grekland) samma dag, alltså på torsdagen. (Trombyl går lika bra.)

    Lycka till nu!
  • Snart lycklig
    Solkattan skrev 2014-06-21 10:06:19 följande:

    Frk röd : kors i taket så tyckte min svenska läkare att jag skulle ta fragminet samtidigt som jag började med stimuleringen inför ET och FET. Har apc resistens ( som jag på eget bevåg tagit reda på ) och därför tyckte de att det var säkrare att ta blodförtunnande då östrogenet påverkar risken för blodpropp. Dr d hade skrivit i min plan att börja med clexane/fragmin först efter transfer. Så jag mailade o frågade honom. Och fick till svar att det var ok att börja tidigare.


    Konstigt att D sa till dig att börja efter transfer, till mig sa han att det egentligen räcker att börja dagen innan (embryonas dag 4), vilket stämmer med start vid tidigare IVF hos honom, men där jag återförde 3-dagars och började dagen efter transfer, eller om det till och med var två dagar senare, alltså på embryonas dag 5. D säger att det börjar fungera direkt. Men hur som helst, ville han nu för säkerhets skull börja två dagar innan transfer, embryonas dag 3. Rörigt inlägg blev det! Är du lika sjukligt nervös som jag är för måndag! Vågar känna lite glädje när jag känner av saker, men annars vågar jag inte annat än att vara lite neutral. Nojjat just nu för att det bara är medicinerna som ger mig en del känningar. Jag har ju aldrig varit med om detta tidigare, så jag vet ju inte heller hur det ska kännas....... Kram och ha det så mysigt hos gulliga M.
  • Snart lycklig

    Hej och välkommen Nin! Till att börja med så tycker jag nog inte att ditt resultat var dåligt på ngt sätt och du vet ännu inte om det faktiskt har lyckats eller ej. Hoppas! :) Dock tycker jag du är rätt på det, när du inte vill spilla onödig tid. Det har jag hela tiden ångrat, har känt att jag hela tiden är steget efter. Hade önskat jag känt till D och tagit steget till honom direkt, men det fanns ju inte alls i min kännedom och i tankarna hade det då varit helt oöverstigligt. Med facit i hand och efter otaliga misslyckade försök i Sverige och Danmark, men även två tidigare i Aten, så skulle jag nog agerat annorlunda, kanske inte direkt, men efter ett par försök. Nu vill jag också påpeka att du är ung! (Fortsätter senare i nytt inlägg om det jag upplevt som skillnad.)

  • Snart lycklig
    FineS skrev 2014-06-21 17:13:54 följande:

    Tack för alla fina grattis! Känns dock som att det inte kommer funka hela vägen. All molvärk är borta, och brösten känns plötsligt "slappare". Vet inte om jag kan lita på testen från testlagret, testen är onekligen positiva, men tycker kontrollstrecket är så olika från test till test. Det gör det så svårt att se skilnad från dag till dag, t.ex i morse var teststrecket svagare än gårdagens test, men strecket var lika starkt som kontrollstrecket på dagens test, om ni fattar.. Så Nojjig!!! Måste ta dropp på tors eller fre, får kolla med M om hon har någon tid. Åh, känner mig så NEG just nu...


    Oh, usch, jag är också sååååå nervös. Från i onsdags em särskilt på kvällarna, har jag känt molvärk, hugg, pirr, stick av och till, kommit och gått. Idag har jag inte alls känt av det på samma sätt. Men det är väl så att det är helt naturligt att det kommer i vågor och inte ens varje dag, eller? Jag vet precis vad du hör igenom i tankarna och känslorna....... Jag har inte tagit några hemmatest efter onsdagens resultat, har helt enkelt inte vågat. Gör mitt bästa för att tänka positivt. Har du inget annat test än testlagrets? Ett Clearblue digital t ex? Dropp blir nog inga problem, M verkar vara fantastiskt flexibel. Vi får fortsätta hålla tummarna för varandra, vi har fått en chans och det jan faktiskt gå bra! Nu tror vi på det! Stor kram. (Får nog svar på de nya blodproverna innan eller strax efter 13:00 på måndag.)
  • Snart lycklig
    FineS skrev 2014-06-21 17:53:47 följande:

    Ändå skönt att få dela denna nervösa väntan med någon:) Har bara testlagrets hemma, tyvärr. Men tog ju ett CB digital i måndags som visade +, borde lita på det. Funderar på att tjata till mig ett blodprov på måndag jag också... Kommer logga mig på här direkt efter lunch på måndag, så spännande!! :) förresten, ngn annan av er som håller på att googla ihjäl sig?!;) Kram kram


    Ja, kan inte ljuga, jag har googlat massor. ;) Inte så mkt idag dock. Du måste försöka få till blodprover, det säger ju så mkt mera. Jag har gått ner drygt 2 kg sedan har åkte till Aten. Jag äter, men är det vanligt? Jag äter nu till och med bröd och flingor, glutenfria dock. Ätit potatis några ggr också. Allt det är sådana saker jag aldrig äter annars. Har inte varit så här smal på 9-10 år. Bra, om det inte är ngt negativt i övrigt. Jag är 175 cm lång och tänk i mitten av november vägde jag typ 83 kg (varit omöjligt att gå ned i vikt på många år, men plötsligt släppte det, mina hormonbehandlingar har nog spelat stor roll, men jag höll faktiskt på dem också när jag gick upp i vikt) och imorse vägde jag 68,9 kg. Jag gick ner till ca 72 kg till i slutet av februari och sedan gick det trögare. Tror dock att kortisonet hjälper mig. Tro inte att jag bantar nu, för det gör jag inte! Kram kram.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!