• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig skrev 2014-07-03 19:38:35 följande:
    Fick svar från D och han tyckte jag kan ta det nu, skadar inte. Vet dock inte om han tror det påverkar något, eller om han bara låter mig ta det.
    Javisst men det är ju av andra anledningar Solig
  • Zinfandel
    Mikki skrev 2014-07-03 22:17:26 följande:

    D-vitamin är olika bra beroende på vilken världsdel man är ifrån har jag läst. Asiater fick sämre gravidresultat med D-vitamintillskott.


    Ja det beror på mycket på hudfärg och vilket klimat man lever i Solig.
  • Zinfandel
    Snart lycklig skrev 2014-07-03 23:24:30 följande:
    Zinfandel skrev 2014-07-03 22:31:11 följande:

    Ja det beror på mycket på hudfärg och vilket klimat man lever i .


    Kan jag som med vanligt svenskt utseende, få för mycket D-vitamin? Är det skadligt för infästningen och eventuell graviditet med för höga doser?
    Ja i fertilitetssammanhang kommer vi knappt upp till önskade nivåer ens under sommaren eller med rätt kost utan tillskott. D-vit håller på att klassas som ett hormon, ett prohormon eller  t o m ett steroidhormon istället för vitamin. Så det är jätteviktigt att tillsätta och läkare i andra länder tänker ofta inte på att ordinera oss det eftersom de inte tänker på hur vi nordbor lever Solig
  • Zinfandel
    RobSab skrev 2014-07-04 13:38:25 följande:

    Hej tjejer!

    Sen undrar jag om någon här har börjat med fragmin tidigare än efter äggplock?


    Ja, en vecka innan.
    pink lily skrev 2014-07-04 12:14:19 följande:

    Har någon testat en bra probiotika - utan soja, mjölk - som inte innehåller bifidus? ProBion? Rubicon ( yoghurtpulver dock)?


    Ja, läs gärna om läckande tarm. Jag har provat ProBion, dock utan större resultat eller så var jag inte tillräcklig ihärdig? 
  • Zinfandel

    NEJ NEJ NEJ det där med gomspalt är motbesvisat för länge sedan, det föreligger INGEN förhöjd risk för gomspalt (även om det förvisso är ganska lätt åtgärdat) som man trodde förut. Det enda som visat sig i de senaste svenska studierna är något lägre födelsevikt. Tacksam om ni sprider det vidare istället!

  • Zinfandel
    RobSab skrev 2014-07-08 11:49:26 följande:

    Åh vad bra att du skrev det Zin!
    Var nära att kissa på mig här hemma när jag läste om vilka biverkningar mina mediciner kan ge!

    Jag undrar en sak tjejer, är det nån här som har tagit högre dos än 20mg prednisolon under själva behandlingstiden?


    Upp till 40 Oskyldig
  • Zinfandel

    Redan: jag tror att som med det mesta annat är det individuellt hur man svarar på olika preparat, det finns inget bättre eller sämre som gäller för alla. Tidigare fick alla Innohep men nu har de flesta gått över till Clexane & Fragmin, om det beror på pris, förpackning, användarlätthet eller innehåll låter jag vara osagt, det finns lika många studier på alla. Men om du har provat en sort med icke tillfredsställande resultat så är det all idé att byta.

  • Zinfandel
    Redan47 skrev 2014-07-10 20:51:58 följande:

    Tack zin för ditt inlägg. Det innebär att inget av dem är specialiserat m immun, utan poängen är principen blodförtunnande. Ja, det är nog dags att byta sort. Verkar lite meningen när det korsat min väg på ett lättillgängligt sätt.

    Östrogen Plåster behandlingen gav inget, jag är helt stum ich jätte besviken.

    En annan fråga, vilket nedreglering preparat i fass är att rekommendera. Jag har tidigare en enda gång tagit en zoladex spruta. Finns motsv i Sverige? Vad ska serum bäst skriva i EU receptet? Läser om nässpray, två sorter ... Är något att föredra framför det andra? Jag kommer börja nedreglering nu på min dag 21, tror jag. Annars på dag 2.


    Helt överens!

    I USA använder de Innohep ganska frekvent fortfarande. I UK verkar det vara Clexane som leder.

    Hur starka var dina plåster?

    I Sverige är det Procren men du kan också be Penny skicka en Zoladex. Den har en galen spets Guld i mun men jag gillar ändå att ta precis det som de själva använder och helst ordinerar. Tror iofs inte att innehållet skiljer sig nämnvärt.
  • Zinfandel
    Redan47 skrev 2014-07-10 21:25:36 följande:

    Tänker en spruta depot verkar bättre än spray och ett mindre moment att komma ihåg flera ggr per dag.


    Det tror jag också!
  • Zinfandel

    Åh jag fattar inte varför kliniker fortsätter söva! Fler skulle ta lärdom av CFC som varken söver eller trycker i en massa morfin eller annan onödig skit utan bara lokalbedövar. Jag som alltid tidigare mått väldigt dåligt och haft fruktansvärt ont efter ÄP har aldrig efter något av mina ÄP på CFC känt någonting alls, inte ens när bedövningen släpper. Så det finns alternativ som är mer skonsamt för kroppen {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!