• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Det är superbra för oss med immunologiska problem att äta gurkmeja och annat antiinflammatoriskt Solig Det har en hög inflammationsdämpande faktor som är viktig för oss. Det finns de som påstår att bananer är aborterande… Någonstans får man finna sin egen må-bra-väg annars finns det snart inget kvar att äta om vi ska vara glutenfria och mejerifria och sojafria och nu också gurkmeja, banan och papayafria…. Förvånad Det är såklart aldrig bra med mängder av något. Om man går efter österländsk rekommendation så gäller en sak, IFD-kost en annan och fertilitetskost en tredje, banne mig inte lätt att veta!! 


    lovelinnie skrev 2014-05-28 22:45:06 följande:
    Tack Zinfandel för snabbt svar. Funderar mycket över detta. Men varför skulle inte ett 10-poängs vara just ett 10-poängs? Känner som så att får jag bästa möjliga embryon insatta och inte kan behålla dem trots immunsupport borde det då inte vara något annat än immunförsvaret som felas? Har ju bekanta med ex RA, Chrons, Sjögrens, glutenintolerans, psoriasis etc som enkelt blivit gravida och fått flera barn utan immunsupport och IVF etc…
    Hur många dagars var embryona? Jag personligen litar inte riktigt på de där graderingarna. Det är ju så mycket annat som kan påverka, allt från infektioner till endometrios, virus, vätska, polyper, myom, cystor, dåliga spermier, kromosomfel, blodproppar i slemhinnan. Javisst blir folk över hela världen gravida trots diverse sjukdomar, krig, våldtäkter, misshandel, svält, missbruk så visst är det orättvist kanske ur vår synvinkel men vi ska nog inte jämföra oss med dem.
    Frk Röd skrev 2014-05-29 15:13:23 följande:
    Så här står det på bipacksedeln för Albyl Minor. "Intag av Albyl minor ska undvikas av kvinnor som planerar graviditet eller är gravida". Är det nån som vet varför det kan stå så? Det verkar ju som de allra flesta tar Albyl Minor eller Trombyl innan och några veckor in i graviditeten.
    Det står det på flera av medicinerna vi tar FlörtTyst De tar det säkra för det osäkra.


  • Zinfandel

    Håller med, vad det än är är bra, bara det är äkta vara! Det finns så mycket annat som är betydligt värre, t ex miljögifter, föroreningar, E-nummer och tillsatser, transfetter osv!

  • Zinfandel
    Cathy skrev 2014-05-29 19:48:44 följande:
    Det är klart att det inte är bra att äta mängder av något men nu råkar gurkmeja och papaya vara sådana livsmedel att man inte behöver leva på endast dem för att påverka sin fertilitet. Här en studie på gurkmeja och dess påverkan på fertilitet ajpls.com/admin/issues/pissue127.pdf Vi är så inriktade på att tänka antiinflammatoriskt i den här tråden att det lätt blir för många alternativa preparat som varken gör till eller från eller gör mer skada än nytta. Och i längden så är det trots allt våra immunmediciner som spelar mest roll (förutom en normal vettig kost).
    Vad tråkigt att höra Foten i munnen jag har flera studier som visar motsatsen! Ja, visst är vi "inriktade" på antiinflammatoriskt eftersom inflammationer i kroppen påverkar äggen negativt och ett ägg tar ca 3 månader att byggas och under den tiden medicinerar vi kanske oftast inte men med bra bränsle (=kost och äkta varor istället för alternativa preparat) kan vi påverka en del. Det finns flera studier på gurkmeja och förbättrad äggkvalité! Det är dessutom mumma mot endometrios, artrit, kolesterol och annat så för mig personligen är det en god idé Glad (men visst är det alltid ett gissel vilket ben man ska stå på Flört)! 
  • Zinfandel
    pink lily skrev 2014-05-29 21:20:44 följande:
    Om jag ska bidra med ännu en diet i djungeln så blir det - varm mat och varmt vatten. Har oxå testat allsköns dieter, till sist tog jag fasta på rådet från kinesisk visdom att hela tiden tänka "energivinst". Att äta kall mat och dricka kallt betyder att kroppen måste förbruka energi på att värma upp det innan den kan bearbeta och smälta det. Att äta lättsmält, och laga mat så att den blir mer lättsmält t ex genom rejäla långkok istället för stekning, gör också att kroppen förbrukar mindre energi på matsmältningen och mer på att resten av kroppens funktioner fungerar. Jag dricker numera bara varmt vatten, ibland med ett par droppar citron eftersom det hjälper till med matsmältningen. Citron stimulerar utsöndring av galla. Låter fattigt med vatten, men nu kan jag faktiskt känna ett sug efter en kopp varmt vatten. Så gott, mmmm! Numera blir jag också bara mätt om jag äter varm mat. Ångkokar allt, äter inget rått. Känns ofullständigt att äta kallt liksom. Ja, det är bara ett råd som jag fått, var och en får bilda sig en egen uppfattning.
    Helt överens Solig Fast just nu slinker det ner en liten glass då och då Tungan uteSkrattandeSolig Fy mig {#emotions_dlg.djavulsk}{#emotions_dlg.flower}
  • Zinfandel
    RobSab skrev 2014-05-30 05:02:07 följande:
    Jag vaknade precis med oerhörda menssmärtor och såklart. Mens.
    Har inte td förrän 6/6 men för mig är det ganska uppenbart att det inte blev någonting den här gången heller.
    Idag ska vi iväg och provsmaka bröllopstårtor eftersom vi ska gifta oss i augusti så jag ska bryta ihop och sen trycka i mig socker för att imorgon plocka upp mig själv och gå vidare i livet.
    Efter det är jag redo för ett nytt försök. Har mailat Dr D och frågat när han tycker att vi kan sätta igång med ett nytt försök. Får se vad han säger.

    Nu ska jag försöka somna om bredvid min blivande man och världens gosigaste katter ð
    Beklagar så finaste Rob Gråter Det är så ledsamt när man kämpar så. Hoppas ni får en bra provsmakning Tungan ute du har fint att glädjas åt mitt i allt Hjärta
  • Zinfandel
    Solen76 skrev 2014-05-31 17:07:13 följande:
    Zinfandel: och alla ni andra förståss: min slemhinna ökade inte så jag fick ta dubbla doser av östrogenplåster. Dag 2 av embryot på förmiddagen var jag och kollade för 4:e gången om slemhinnan växt. Det hade den så det blev insättning på eftermiddagen. Vi satte in ett 2 dagars embryo fast Dr D vill att man sätter in ett 5 dagars. Vi hade inget val. Detta är äggdonation och vi fick 6 ägg och ett blev bara befruktat. Man önskar ju att detta ägg är det guldägg som vi väntat på. Om inte är det utomlands som gäller och det gör så ont när jag tänker på de. Detta är vårt 6:e äggdonationförsök då jag aldrig har haft egna ägg, bara de är en sorg. Hur mycket pengar ska man lägga och hur mycket ork har man egentligen. Om inte detta försök funkar har vi funderingar på att åka till Valencia. Kram alla kämpar där ute.
    Klart det är guldägget!!! Vi håller tummar & tår Solig
    Snart lycklig skrev 2014-05-31 21:26:06 följande:
    Imorgon bitti åker jag till Aten. Nervös....ja, lite.......Tungan ute
    Puh, ja du vet att du har mig med varje sekund… HjärtaDrömmer
  • Zinfandel
    mumwannaB skrev 2014-06-07 00:01:18 följande:
    Hej tjejer!
    Ännu en liten Atenbebis har kommit till världen. Den 1 juni kom en gudomlig liten pojke till oss. Det var en lång förlossning med en del hotbilder på vägen. Men med mycket vilja så kom han tillslut. Jag fick opereras efteråt pga att inte moderkakan kom ut hel o jag förlorade en del blod. Sambon blev därmed ensam med lillkillen flera timmar efter förlossningen. Jag var så utpumpad att jag hade svårt att vakna efter sövningen. Inte riktigt den starten vi hade tänkt oss för vår lilla familj. Men vår pojke mådde iaf bra hela tiden.
    Åh vad härligt, grattis!!
    Snart lycklig skrev 2014-06-07 07:03:25 följande:
    Ego; NERVÖS! Nu är den här, återföringsdagen! Så länge som jag kämpat, rest och samlat. D har gissat på 2-3 blastisar från mina 16 1-dagars, så får verkligen hoppas att det finns några fina bebisstartklara embryon som bara väntar på att jag ska komma och omfamna dem idag. MEN jag har ju ingen aning om vad som väntar mig idag. Kram tjejer!
    Puh, tänk va!! Vännen vad du har kämpat Solig Stooort enormt lycka till nu!!! Mega-hålla-tummarna-tills-de-är-blå KyssHjärta
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!