• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Solkattan skrev 2014-06-12 20:25:34 följande:
    Vilaa: usch va trist med sånt bemötande! Känner tyvärr själv igen det. Undrar om det går lättare att hämta ut recept i nåt riktigt invandrartät område.. ? Där kanske pappersskrivna recept är vanligare.. ? Bara fundera lite... Eller så är jag kanske fördomsfull.. 
    Det har flera här testat och ja, det brukar vara ett framgångsrecept Skrattande
  • Zinfandel
    Vilaa skrev 2014-06-17 12:16:52 följande:
    Hehe, i min jakt på läkemedelverkets riktlinjer för eu-recept som jag ska stoppa in under näsan på apoteken jag ska försöka igen på (TWH går inte att ringa direkt till kista? Och fanns flera apotek där, vilket var bra?) så hittade jag en tråd på kända Flashback, förut fanns det tydligen någon polsk doktorstjänst på internet där man betalade och typ bad om vilken medicin man ville, sen fick man receptet skickat hem. Tyvärr var det inte så lagligt så det försvann väll sen, men tänk vad skönt det hade varit om det hade funkat så. Pink lily liksom, levaxin! Att det ska vara något att krångla om, en sån vanlig medicin!! Suck.
    Vad är problemet…? Vilken info saknas? Var hänger det upp sig…? Be att få prata med apotekschefen direkt om apotekarna inte vet vad som gäller. Eller be att Dr D skickar med DHL. 
  • Zinfandel
    Vilaa skrev 2014-06-17 15:59:11 följande:

    Det var olika på olika apotek, det ena så var det styrkan som inte fanns. På den andra var det att läkemedlet inte hette samma sak i Sverige som i grekland, sen var det att receptet inte såg giltigt ut bla bla.. Den värsta var den som tyckte det var dumt av mig att inte köpa medicinen i grekland. Men idag, thank god for lloyds ;)
    Vad bra att det ordnat sig! Glad
    leah2012 skrev 2014-06-17 18:43:26 följande:
    Åh lider med alla er som fått dåliga resultat. Det har jag med. Blev visst gravid, vilket jag är mycket tacksam över, men det har redan avslutats. Har kämpat så hårt. Redan över...Gråter Snart lycklig när får du veta? Förstår att det är jättejobbigt. Stor kram du har verkligen kämpat!! Förresten vem är det som stänger? Dr D?
    Vaddå, plussade du…? Har Hcg sjunkit eller vad…?
    Snart lycklig skrev 2014-06-17 16:21:23 följande:
    Jag vet att jag sprider så mkt negativitet nu i denna tråden, men jag mår då j..a dåligt! Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det enda jag tänker på att jag har NOLL barn och min tvillingsyster sitter där med FYRA! Dessutom svider det så mkt att hon lyckades i hög ålder med den minsta, bara genom ett "misstag". Jag som kämpat så och aldrig belönats. Varför? Tårarna tar aldrig slut! Förlåt för att jag förpestar tråden...…
    Åh kära vän Hjärta Inte för att jag vet om det är någon tröst för dig just nu men för det första så har du inte haft TD än (gillar dina humörsvängningar Cool), för det andra har du 2 till i frysen (hur många i din ålder får så många blastisar och även till frysen?!? men visst, vad hjälper det…) och sist men inte minst så återstår fortfarande en hel drös alternativ, hela världen är full av unga pigga ägg Kyss Så misströsta inte (du har syskon och syskonbarn, det har inte jag Gråter), It ain´t over!!! Hjärta
  • Zinfandel
    Katt12 skrev 2014-06-17 15:52:28 följande:
    Råkade trycka iväg för tidigt, nytt försök:

    Jag har försökt få kontakt med Dr D, men efter ett mailsvar där han föreslog en telefonkonsultation har han inte varit nåbar för tidsbokning. Sitter och tittar på mina provsvar från i höstas och vet inte om jag de facto har några immunologiska problem eller om det "bara" (illa nog) är endometrios och ålder som ställer till det. Skulle vara otroligt tacksam om Zin eller annan kunnig kan ge ett utlåtande om mina värden från i höstas:

    NK Cell Inhibition Panel:

    50:1                                         13,0              Ref range 10-40
    25:1                                         10,4                              5-30
    12 5:1                                        7,9                              3-20
    IVIG 12,5 mg/ml, 50:1               9,8%
    IVIG 12,5 mg/ml, 25:1             11,4%
    Intralipid 1,5 mg/ml, 50:1         15,3%
    Intralipid 1,5 mg/ml, 25:1         16,8%
    CD3                                          75,8                              60-85
    CD19                                        17,1                                2-12
    CD56                                         9,1                                2-12
    CD19+cells, CD5+                     1,6                                5-10

    TH1/TH2 Intracellular Cytokine Ratios

    Tnf-a: IL10 (CD3+CD4+)             28,3                           13,2-30,6
    IFN-g: IL 10 (CD3+CD4+)           17,3                              5,8-20,5 

    Två värden out of range, CD19 och CD19+cells, CD5+  men det är ju också en fråga om hur de olika resultaten är i förhållande till varandra..? Vad säger ni vana bedömare av dessa tester? TackSolig
    Du har en massa som är bra och där ska man börja, som att kroppen motar bort NK celler bra Glad men faktum är att du svarar bättre på Ivig än IL, killing power blir lägre med Ivig. Ditt TNF är bra men IFN är förhållandevis högt men påverkar säkerligen inte nämnvärt och det avhjälps inte med Humira eftersom Humira bara biter på TNF och inte på IFN. Det är inte konstigt att ditt CD 19 är högt, det är det ofta om man har svåra problem att bli gravid. Men det är inte av största vikt eftersom det är förhållandet mellan CD3, CD19 & CD56 som egentligen är det som är mest intressant i den delen av panelen och summan av dem är bara aningen, men dock, högt.

    Så här säger Braverman om lågt CD19+cells, CD5+ : There is no data on low CD19/5 they are typically a dormant cell line from embryonic life, certainly treatments of an anti inflammatory nature can lower them, but there is no data on the effect of very low Cd19/5 I see this quite often again mostly in the treated group of patients.

    Har du tagit vaginalprover hos Peny på sistone?
  • Zinfandel
    leah2012 skrev 2014-06-17 20:00:01 följande:
    Ja Zin exakt så.
    Beklagar verkligen Gråter
    Katt12 skrev 2014-06-17 20:07:10 följande:
    Zin, tack - du kan så mkt att jag knappt förstår dina förklaringar:) Högt CD19 är alltså vanligt när man har svårt att bli gravid? Vad säger egentligen högt CD19, dvs vad beror det på/vad innebär det?

    Och det låga värdet CD19/5, vad menar Braverman med att detta ofta ses hos "behandlade" kvinnor..?

    Trist att ivig hade varit mer effektivt, känns övermäktigt att ordna m den typen av infusioner i Sverige... Tänkte i alla fall ta IL ganska tidigt i nästa menscykel o hoppas att det kan göra ngn slags nytta, tror att jag kanske tagit det för sent tidigare, dvs för nära ÄL.

    Jag har aldrig skickat mensblod t Peny, bara tagit vaginalprover för mycoplasma o ureaplasma och jag tror även clamydia hos Eva E i Sthlm. De var negativa.

    Om jag inte får ngn respons fr dr D funderar jag på att vända mig t serum i st f att jaga honom. Vad tror du/ni?
    Ja det är inga enkla grejor det här! Det är jättevanligt att CD19 är förhöjt på oss "långkämpare" Flört men varför vet man inte exakt men troligen pga antikroppar och/eller antiinflammatoriska åkommor. Ja, han syftar på sina patienter.

    Av dina värden att döma så är det kanske ingen dum idé att skicka ner lite mensblod (I Sverige testar man inte hidden chlamydia) till Penny! Jag tror dessutom att det är en ännu bättre idé att låta henne behandla dig helt, en seriös och organiserad klinik där kunden står i fokus, man får bl a svar på sina mail (!) och det oftast inom några timmar Kyss Penny menar att om miljön i livmodern inte är gynnsam så spelar det ingen roll hur mycket man försöker lura immunförsvaret. En härlig kvinna som alltså har lite bredare utbud!

    IL kan du ta ganska regelbundet, så är du alltid tankad Tungan ute
  • Zinfandel
    Snart lycklig skrev 2014-06-18 18:21:05 följande:

    Redan47, hur mkt progesteron tar du och vad exakt? Jag har ju bara tagit 3 st Utrogestan 200 mg per dag oralt och på eget bevåg lagt till progesteronkräm som jag smörjer på tunn hud. Prolaktin och östrogen hade gått upp, vilket är bra, men progesteronet var väldigt lågt, gått ned. Jag tog direkt och kompletterade med en Progesteron MIC vaginalt mitt på dagen idag (400 mg). D skrev bara att jag skulle höja Neupogen och fortsätta som tidigare med alla andra mediciner. Jag vill gärna få upp progesteronet, men vill ju inte chansa hejvilt. Jag vill inte heller tjata på D.


    Jag hade tagit både oralt & vaginalt om jag varit du för att få prog både i blodet och lokalt för bästa förutsättningar och för att inte pilla för mycket därenere Solig Du kan ta 800 mg/dag! Kyss
  • Zinfandel
    Katt12 skrev 2014-06-18 19:32:14 följande:

    Skogsbruden, vad kul att du tittar in! Du har alltså Endo och har lyckats m immunbehandling? Wow, den första i tråden mig veterligen! Om du kan smita en stund till fr din man:) så får du gärna sammanfatta ditt framgångsrecept, dvs vad för behandling var det du fick när ni till slut lyckades? Har själv Endo och immunrelaterade problem och tar tacksamt emot lite inspiration:)! Grattis!


    Letrozole (Femar) & Neupogen är ganska vanligt framgångsrecept nuförtiden! Provat?
  • Zinfandel
    Redan47 skrev 2014-06-19 11:27:11 följande:

    Ang östrogen plåster, zin; ser på guiden att 100mg plåster 2st =200mg . Hur ofta bytas? Behöver veta hur mkt som ska skrivas recept på. Måste EU recepten vara orginal? Får de vara utskrivna pdf ?

    Tacksam för svar !


    Plåstrena är ritkigt bra, eller åtminstone biter re rejält bra på mig! Man brukar byta varannan och ibland var tredje dag. 

    Ännu räknas inte email/pdf som original men fax gör.... Glad Men om du skriver ut i färg så brukar det funka ändå och ibland har jag öven klippt till receptet om det inte är A4 så de blir extra snygga och det funkar väl Skrattande
  • Zinfandel
    Zwillinge86 skrev 2014-06-20 09:47:04 följande:

     Läst just CFCs nyhetsbrev där de beskrev den japanska metoden som något för unga kvinnor med normala FSH och LH värden. Någon som testat denna metod?

    Jag förstod det som att man kombinerar en pergo-kur med låg dos Puregon (eller liknande). Men det står inget om ägglossningshämmande preparat, ingår inte oralgutran eller nässpray under sprutperioden i denna metod?


    Javisst, jag har ju provat allt FlörtTungan uteTyst

    Jag tror betydligt mer på lågdosstimulering, hellre färre kvalitativa än en massa ägg som knappt klarar sig ovan vattenytan? I Sverige dundrar man hellre på för att ha många att välja mellan, som att få vatten att bubbla utan att koka Förvånad

    Jag gjorde en Japaner senast i vintras med Tamoxifen och 150 Menopur. Vi la till en Orgalutran mot slutet eftersom äggen var lite ojämna så att jag inte skulkle lossa de största. Kan även rekommendera Pregnyl istället för Ovitrelle, en del som gjort många försök svarar bättre på Pregnyl.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!