• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    RobSab skrev 2014-08-10 09:51:14 följande:

    En fundering.
    Jag känner att det är dags att ta till det tunga artilleriet vid vårt nästa FET.

    Vad vet ni om assissted hatching? Är det värt att föreslå för Dr D?


    Det kallar inte jag det tunga artilleriet utan ett litet självklart inslag Flört
  • Zinfandel
    Ingrid1989 skrev 2014-08-09 23:37:29 följande:

    Hej alla!!

    Måste fråga er som kan det mesta... Kommer få göra titthålsop av livmodern snart. När "bör" man göra ivf efter det?


    Du bör låta det gå en cykel emellan.
  • Zinfandel
    RobSab skrev 2014-08-10 10:45:04 följande:

    Hahaha okej Zin. Då lär jag be om det ;)
    Men vad är då det tunga artilleriet?
    Vad bör jag göra? Igår kom våra sista gemensamma vänner som inte har barn och berättade att de ska ha barn.
    Jag (som alla andra här såklart) orkar inte fler sånna här gånger och känner att jag verkligen vill göra allt den här gången.

    Jag vill inte misslyckas och tänka "undra om det hade funkat om vi hade gjort såhär istället" en gång till.
    Om vi bortser från kost och no stress.
    Vad mer ska man göra?
    Mediciner, vitaminer, allt.
    Vad ska man göra och ta?


    Släpp vännerna, det är ingen tävling och du blir inte mer gravid för det? ja, jag vet att det säkert är svårt men jag önskar verkligen att fler kunde släppa "alla andra"...

    Ett tyngre artilleri torde väl vara Ivig, LIT, Neupogen osv.

    Har du gjort hysteroskopi?

    När tog du en massa infektions-, blod-, urin- &  vaginalprover senast?

    Går du på akupunktur?
  • Zinfandel
    Kattflickan skrev 2014-08-11 08:32:15 följande:

    Tack till er som svarat på mina frågor. Det blir FET på fredag! Känner mig så taggad!


    Härligt! Lycka till {#emotions_dlg.flower}
    MoM11 skrev 2014-08-10 19:32:42 följande:

    Varför gör man hysteroskopi?


    För att kolla den fullständiga (nåja) statusen därnere Flört
  • Zinfandel
    Ingrid1989 skrev 2014-08-11 16:54:13 följande:

    Mitt amh är tydligen 0,78

    Vad säger det? Jag gråer och känner mig helt paj. Det lät i mina öron värdelöst.

    Snälla, svar på den???


    Äsch, det säger inget om kvaliteten och just därför kollar man det knappt ens på utländsk kliniker, där letar man hellre efter toppägget Kyss Hör med en KOMPETENT klinik först innan du ödslar fler tårar!! Hjärta
    LinneaSvea skrev 2014-08-11 11:47:44 följande:

    Lycka till Kattflickan!!

    En fråga, om man ska försöka få till en undersökning, vilken ska man välja hysteroskopi eller lapraskopi eller vad det heter . Vad är det för skillnad?? är det någon som vet!?

    Tack för svar!!


    LAP=titthålsop, Hystero: vaginal kameraundersökning
  • Zinfandel
    LinneaSvea skrev 2014-08-11 21:08:17 följande:

    Tack snälla Zinfandel! vilken tycker du man ska göra om man lyckas få till en undersökning!?!


    Svårt. Hystero är betydligt lättare att få till än ett kirurgiskt ingrepp. Det kan vara bra att börja med. Å andra sidan är LAP enda sättet att diagnosticera endo och det har oerhört många utan att misstänka det, dvs helt symptomfria. Man kollar efter lita olika grejor och har olika möjligheter att åtgärda under ingreppen så det är alltså två helt olika ingrepp. Jag skulle nog börja med en hystero i Riga och misstänker de större grejor så är det att få till en remiss till Lap.
  • Zinfandel
    Solkattan skrev 2014-08-13 08:30:05 följande:

    Blir förvirrad här ... Vet inte riktigt hur jag ska göra !

    Det är det där med hysto igen. Jag ringde ju i somras till en privat läkarklinik i grannkommunen o talade in på deras telesvarare om mitt ärende ( alltså vilja göra en hysto ). Nu så har de ringt tillbaks. De gör hysto utan remiss. Men först måste man komma på ett samtal o undersökning. De gjorde inte nåt i fertilitetssyfte talade de om för mig. Sen så hade de avtal med mitt landsting. Tjejen jag pratade med tyckte jag skulle försöka få en remiss från mitt landsting så skulle jag typ slippa undan att betala privat ?

    Det är nu som jag får beslutsångest . Ska jag försöka få igenom en remiss o "spara" ett gäng sköna tusenlappar ..? Eller ska jag boka resan till Riga för hysto där ..?

    Hur skulle ni andra kloka kvinnor gjort ??


    Vad är vitsen att göra hsytero i grannkommunen om de inte gör något ur fertilitetssyfte?? Då går de alltså enbart in och kikar??
  • Zinfandel

    Linnea: jamen om det inte ser bra ut då?? Om något behöver åtgärdas..? Då är det tyvärr inte alla i Sverige som gör det samtidigt. Och åtgärdar man så är det ur fetilitetssyfte.

    Solkattan: det är viktigt att jämföra kostnad mot resultat. Jag har tyvärr slängt ut pengar och tid på hystero i Sverige och DK till absolut ingen nytta, totalt meningslöst. Men visst var det någon här som skrev för ett tag sedan om någon som verkade göra en ordentlig hystero i Sverige, var det i Falun..?

  • Zinfandel

    Precis, vad är vitsen om man ändå inte åtgärdar utan bara konstaterar? Naturligtvis beror det delvis på vad man anser är lönt att åtgärda, i Sverige tycker man ju inte att så mycket påverkar och därför åtgärdar man inte? Eller så säger de att det blir värre av av pilla på och därför undviker man det Förvånad Det kan vara sant i vissa fall men i våra när man försökt länge och med allt.

    Det enklaste sättet att få till remiss är att hävda smärta, smärta och återigen smärta. Har man ont så brukar man få remiss ganska snabbt. Smärtan kan vara vid mens, sex osv och behöver alltså inte vara konstant. Har man ont kan de knappast neka en att kolla upp saker & ting men nämn helst inte fertilitet, då är risken stor att man istället får rådet TLC Tungan ute

  • Zinfandel

    Pink Lilly: håller helt med om beskrivningen väst-/österländsk medicin, väster är alldeles för kasst på att ta reda på orsaken till problemet och det är ju kärnan som måste behandlas.

    Däremot så gjorde jag alla de förändringar du nämner för länge sedan och det hjälpte inte särskilt mycket? Men förhoppningsvis för andra Drömmer

    Så Zwillinge, jag skulle rekommendera dig att fördjupa dig i endokrinologi och undersöka din hormonbalans, såsom du själv nämner. Blödningarna kommer från vi-vet-var men problemet behöver därmed inte ligga just där, det kan likväl vara hormonellt. Du kan börja med ganska enkla hormonanalyser för hemmabruk eller hos en homeopat. Hårmineralanalys lär också vara givande, har inte själv provat.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!