• criss00

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ljusgläntan: Samtidigt så borde läkaren göra det som du har en remiss för. Hon borde ju respektera att Dr.D är specialist. Eller kontakta honom om hon är osäker. Morr vad irriterande det är.
    Min VC skickade en remiss ihop med Dr D remiss och blodproverna till min gyn-läkare för 2,5 vecka sedan. Jag har ringt för att höra när jag får en tid och fick sitta 1 tim i tfnkö för att bara få det korta svaret att de inte kunde göra något innan läkaren sa till och de hade 1 mån på sig. Så det låter inte så hoppfullt att få ngn hjälp där heller.

  • criss00

    Tantform: Jag blir verkligen berörd när jag läser vad du har gått igenom. Att få så sena missfall måste ha varit fruktansvärt. Antar att du då fått genomgå en förlossning. :(
    Och fruktansvärt vilket misstag Danderyd gjorde som inte gjorde obduktion.
    Om jag vore dig skulle jag inte försöka igen utan att först utreda mer varför detta har skett. Dvs först vänta på svaren på det senaste och utifrån vad det säger ev ta beslut om att göra en immunologisk utredning. Jag är ännu äldre än dig och ångrar att jag inte tidigare försökte se varför jag fick så många MF även om de v10 eller tidigare. Jag trodde alltid att man kan ju inte få hur många mf som helst, nästa gång är det min tur. Nu är jag iaf tillfreds med mig själv att jag har gjort vad jag kunnat. Annars kanske jag skulle ha ångrat mig senare att jag inte fick veta/tig inte chansen. Åtminstone att du har telefonkonsultationen med Dr D och får höra hans tankar om er situation. Den tar han 100 Euro för.

    Mailadress: lifeclinic@googlemail.com

    Styrkekram till dig!

  • criss00

    Aaft: Även om det är tufft att hitta orken (..jag har varit med om det så många ggr och inte orkat någonting) så slösar man på sätt och vis bara dyrbar tid.
    Om det känns tufft att läsa boken så tror jag ändå att läsa hela tråden kan vara välinvesterad tid. Dr D skickar ett enkelt formulär som du fyller i ang dig själv. Jag har inte gjort några IVF så jag hade inga journaler att skicka honom. Har du det så skicka det du har. I mitt första mail till honom (innan han skickade formuläret) skickade jag ett mail till honom där jag beskrev vår situation. Jag skrev brevet på svenska, använde sedan Google översätt till Engelska. Det blir inte helt rätt alltid så man kan behöva ändra lite men ni kanske kan hjälpas åt bägge två. I brevet tog jag med följande rubriker: De olika missfallen, vilka mediciner/vitaminer jag äter, hur mensen är, vilka graviditetssympom jag haft (tyvärr har jag inte så många o mindes inte så bra), allergier, allmän info om mig.
    Vid telefonkonsultationen är det bäst om ni kan vara med bägge två så ni kan hjälpas åt med språket. Jag skrev ner mina frågor på engelska innan så jag hade ett manus som jag utgick från och inte missade något.
    Det är inte helt lätt att få hjälp efter utredningen med behandling av dropp och blodprover (om man inte har råd att betala dyrt) tyvärr kan jag själv konstatera men jag har inte gett upp än.

    Hoppas du hittar lite ork och får med dig din man på samma bana. Bara att se att så många har lyckats har iaf hjälp mig att övertyga min man och ge mig hopp.
    Kram

  • criss00

    Aaft: Ps Jag har också så svårt att prata med familj och vänner om detta. Endast två vänner vet om det och en i familjen (som jag kände mig "tvungen" att rådfråga som jobbar inom vården). Eg har jag känt att det borde vara enklare om jag skulle berätta för närmaste familjen men jag vill inte oroa dem och sedan få alla frågor. Jag tror det hade stressat mig mer. Ds.

  • criss00

    Tuvalina: Jag födde ett frisk barn på min första graviditet. Sedan har jag haft 6 MF. Det kan vara som en sjukdom som man får en gång (

  • criss00

    Oopps... Halva texten försvann. :( grrr på mobiler).

    Tuvalina: forts. Dvs första graviditeten går bra. Sedan blir kroppen immun mot nästa graviditet och stöter bort embryot.

  • criss00

    Curlyred: Lycka till med IVF-starten!

    TWH: Hur har det gått med dina gravidkänningar? Har du gjort ngt grav-test?

  • criss00

    TWH: Tråkigt att känslan försvunnit. Hoppas det kanske är lite för tidigt.
    När är det eg vettigt att ta ett grav-test? Blir tokig på att försöka känna efter när jag aldrig känt särskilt mkt. Dr D vill ju att jag helst ska känna på mig det kanske redan dag 8 efter ÄL för att kunna sätta in behandling. Men det blir ju helsnurrigt att börja behandling ngt dgr bara för jag har inbillat mig någon reaktion. Men sedan var det fel och så ska man kanske avbryta behandlingen. ???
    Det verkar vara vanligt att man får feber men det är inget jag alls har lagt märke till.
    Är rädd för att jag måste vänta tills ett positivt grav-test och att det då skulle vara försent.

  • criss00

    Singhatjejen: Jag åkte samma tid som du (på söndagen) men tillbaka på tisdagen. (Hade tid på kliniken på måndagen). Jag tyckte också att det var skönt att slippa stressa, hinna se lite av Aten, shoppa på Apoteken etc utan att vara nervös att missa planet hem).

  • criss00

    Ps: Jag fick inte heller dropp i Aten. Men det kan ju vara bra att ha lite tid till det oxå. Ds

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!