• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zin, det finns de som fortfarande arbetar för att få ut budskapet/skapa debatt😍 jag har hört av mig till Kalla Fakta, skrivit till Dn, Mama, diverse läkare och nu senast till Vi Föräldrar. Har fått ganska ljummen respons men försöker hitta vinklingar som är intressanta. Jag ger inte upp ska ni veta. Jag berättar för vänner o alla vi känner om vår jistoria och hur det till slut kan lyckas. Ca 15 par har hört av sig för mer info (bara i bekantskapskretsen!) och fler av dem är nu gravida eller inne på immunspåret så jag tror att immunspåret snart måste bli så känt att det inte längre går att ignorera. 😊

  • TWH

    Zwillinge, det är faktiskt flera i början (el kanske mitten) av tråden som inte har haft immunproblem.

  • TWH

    Jag tror också det var några inne i tråden som åkte ned men hittade inget immunologiskt och sedan hoppade hon/de ur tråden. Jag vet inte. Oavsett vad så skadar ju inte behandlingen, dr Braverman sätter in immunmedicin på alla ivf patienter om jag har förstått honom rätt.

  • TWH

    Solkattan, immune support betyder att du får support fram till du har enviabel graviditet!

  • TWH

    Cathy, var har du fått reda på att pred kan orsaka ruptur? Jag fasade ju ut pred helt till v30. Snart därefter så stack mitt blodtryck enormt mkt (trots 5 trandate om dagen) och D är säker på att det var en immunreaktion. Är det inte det ena så är det det andra😁

  • TWH
    NinaCamilla skrev 2014-02-10 08:24:03 följande:
    TWH: jag äter oxå trandate och måste fortsätta ev graviditet. Hur fick du fortsätta med prednisolon? Vem skrev receptet?

    Jag fasade ut pred helt till v30, blodtrycket stack efter det så jag började inte med pred igen utan de höjde min trandate dos, på slutet 500 mg/dag.
  • TWH

    Kuben, grattis till lyckat vul! Tjata dig till fragmin, det är lika viktigt i slutet av graviditeten som i början, i slutet så är det högre risk för kalkning o proppar i moderkakan.

  • TWH

    Jag fick fragminet utskrivet av svensk läkare pga upprepade missfall men D ordinerar ju fragmin för immunpatienter (och andra liknande läkare gör detsamma). Detta pga att viss immunproblematik ger högre propprisk i moderkakan både i början och under graviditeten samt i slutet (då dessutom moderkakan är gammal). Att fråga en läkare om fragmin utan att ha en orsak till varför ni vill ha det kan nog bli tufft. I Sverige iaf. Att man får fragmin efter kejsarsnitt i några veckor är för att förhindra blodpropp, det får man vid andra operationer likväl. Trombyl/aspirin ser till att det blir svårt för proppar att bildas och skapar genomblödning medan fragminet löser upp eventuella proppar som bildats, så fick jag lära mig av min läkare.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!