• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag tog fragmin till dagen innan kejsarsnittet, på svenska läkares inrådan (jag gar inte koagulationsproblem men dock förhöjda nk och därmed ökad risk för propp). Efter snittet får man också fragmin för att inte få propp i såret, det tror jag de flesta får som gör ks. Trombylen fick jag dock sluta med tre dgr innan snittet. Det är för ryggmärgsbedövningens skull man inte ska ta dessa medel, annars blir det sövning, om man får ks för nära på fragmin o trombyl.

  • TWH

    Kuben, svar ja på dina frågor. Det är bra om du tar immunprovernanär du är gravid för då ser du hur immunförsvaret faktiskt är aktiverat, om det är det. Jag tog mina Atenprover när jag var gravid. Jag är också rh negativ men det ska inte ha med tidiga missfall att göra, det kan påverka först längre fram i graviditeten. Fast jag tycker det är lite konstigt att var o varannan person i tråden är rh negativ, det är ju bara 15 procent av befolkningen som är det, vi är definitivt överrepresenterade här😳

  • TWH

    D sa faktiskt till mig att jag tillhörde en blodgrupp som har uppmärksammat har svårare att få barn, så han är ju inne på banan. Ni som är i kontakt - fråga gärna honom vad han vet😃

  • TWH

    Läs längst ned i artikeln!!! Där står att kvinnor m ngn sällsynt blodgrupp kan drabbas av upprepade mf. Detta måste undersökas!!

  • TWH

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24046920 jag läste vidare o sökte på lilla p blodgruppen och hittade denna studie från i år. Det är ingen fertilitetsstudie men den nämner att kvinnor med denna blodgrupp kan få upprepade mf. Hm. Kanske ngt att kolla upp!

  • TWH

    Kuben, de flesta har tagit proverna där nere - men det går härifrån också. Efter provtagning behöver du inte åka dit utan får behandling på distans.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!