• Jam08

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Lycklig, jag känner så med dig. Det är en pina man inte önskar någon annan. Jag håller tummarna för dig, det är inte över riktigt än. Stor kram och lycka till!!!

  • Jam08

    Vad tråkiga nyheter :( ledsen Vilaa, Stumpan och lycklig.. Vilaa tag kontakt m Dr D!! Stumpan, tog du ngn immunbeh denna gång? Förlåt om jag är dåligt uppdaterad.

    Jag väntar på att ngt embryo ska få flytta in. Börjat med progesteronet! Och känner massa "symptom" i äggstockarna :)

    Imorg start m trombyl och clex, fortfarande inte fått ngt besked om dosen på clex..

  • Jam08

    Återföring imorgon om de har överlevt fem dg! Vet ingenting .. Fick info dag 1. Vilken dos clexane har ni tagit? Jag får inget svar av dr d och ska börja m sprutorna idag!

  • Jam08

    Det gick åt pipan för oss idag, det osannolika hände där inget av de 13 befruktade äggen var en blasto idag. Dag tre i lör hade de delat sig fint och hade vi återfört då hade vi med största sannolikhet fått tillbaka två 8-celliga, MEN något hände och de avstannade så ingen var helt enkelt blasto idag. En hade potential att bli det imorgon, de skulle kolla det och ringa isåfall. Men hyser inga stora förhoppningar, inte delat sig i den takt den skulle isåfall ändå. 

    Hon menade att detta gav lite svar på varför det blivit som det blivit innan för oss, men så många behandlingar, många ägg, fina befruktningar men ingen grav. Troligen ngt kromosomfel i embryot. Så vänta t imorgon, sen nya tag.. lutar åt donation. I första hand spermiedonation. 

  • Jam08
    Snart lycklig skrev 2012-10-02 08:51:57 följande:
    Tack Zin. Idag har en värre mensvärk visat sig och även lite mera mens. Känns ändå bra i allt elände.

    Mentalt gick gårdagen hyfsat, men imorse, tidigt kl. 04.00 vaknade jag och sedan sov jag nog inte något. Jätteledsen, tårarna rann och hela hopplösheten kom över mig. Drömde en massa innan, bl a om min höggravida tvillingsyster. Det plågar mig mer än vad jag vill erkänna.

    Gråter
    Känner med dig, klart det plågar dig, fruktansvärt!!! så jävla orättvist. Hur länge har du försökt skaffa barn?

    Ingen höjdardag för mig heller. Vår blasto hade stannat i delning, så ingen återföring. Deppigt värre här i trådenGråter

    För oss innebär detta nog att acceptera att det är våra embryon det är fel på, det blir inget genetiskt gemensamt barn för vår del.  Frågan är bara HUR vi ska gå vidare. Mannen tycker det känns jobbigt med spermiedonation, jag kan tänka mig äggdonation men det är 10 ggr så dyrt. Med äggdonation hade vi båda varit mer delatkiga, MEn fortfarande vet vi inte "vem" det är fel på. De befruktas ju och delas vidare och hade vi haft återföring dag 3 hade allt sett tipptopp ut och vi hade nog gått hem med två perfekta 8-celliga i tron om de var toppkvalité! Men sen  händer ju något, dag fyra och fem avstannar delningen, det har vi verkligen fått bekräftat nu efter 7 fulla IVF och 2 FET. 

    Jag är rastlös och viljestark och tänker inte deppa ihop, jag vill ha barn! Frågan är vilken väg vi ska gå.

    Ev kan vi få byta vårt kvarvarande försök mot ett försök i UMEÅ där vi får testa att odla hälften av äggen med donerade spermier och hälften med egna. Då får vi ju svaret. Umeå är 120 mil bort för oss så resorna kostar ju.

     Funderar på det här med immunologin, kanske inte spelar så stor roll för oss...? inga av mina värden var ju jättetalande för immunproblematik. 

    Tar gärna emot era tankar och funderingar.

    Stor kram 
  • Jam08
    Ninninn skrev 2012-10-02 11:33:06 följande:
    Jam och snart lycklig: jag är så ledsen för er skull hoppas så att ni ska hitta nytt hopp
    Tack
     
  • Jam08

    Tack för era tankar. Zin du har så mkt kunskap!!

    Snart Lycklig, du måste ändå lita på vad de säger, du "dödar" inte embryot! de säger ju att det till 90 % beror på embryot själv som gör att det slutar utvecklas. Har ni funderat i donationsbanor som t ex embryoadoption?  det finns ju fler möjligheter! tänk stort!! just nu måste vi nog precis som ni landa lite, men jag vill inte landa i det hopplösa för länge.. Det är en kamp på alla fronter men förhoppningsvis vinner vi något fint i slutändan och står där mkt starkare och otroligt många erfarenheter rikare än alla andra som bara tagit livet för givet och kört på. 

    Under årens lopp har vi hunnit testa en del "kurer". Vi har kört örtmedicin, då fick han ngt bättre resultat men aldrig så bra att ICSI inte behövts. Han har glest med spermier och låg rörlighet, detta hör ihop tror jag. I somras körde vi båda en dunderkur antibiotika, träffade Peny tom och i med att vi får befruktingar och återföringar och de utvecklas normalt till en början så har varken Dr D, Peny eller läkarna här tyckt vi ska göra något mer för att undersöka det.

    Vad vi vet om mannen är att hans pappa och flera tillbaka är enda barnet och att hans föräldrar försökte ett tag innan de fick honom och hans syster. Spermieprovet visar annars inga defekter utan bara extremt lågt antal och oavsett vilka vitaminer eller tillskott eller antibiotika så har det varit sig likt. En kur larginin körde han också men fick obehag av det.  

    En konsultatiion med Svend är nog dags iafl. Vi får ta ställning om vi ska köra sista försöket i Umeå med donerade och mannens spermier och  se .. Känns som det är väldigt svårt att påverka hans kvalite då vi varje gång frågat och de varje gång sagt att det är som tidigare. 

    Menopur har jag kört båda gångerna på ÖK och fått ut färre ägg, men alltid fått två 8 celiiga tillbaka som tillsynes ser perfekta ut. Men visst håller med om att plocket görs när det passar dem och inte när det är optimalt.

    Snart lycklig, vad har din man tagit exakt?

    Jag funderar på det där med penetreringstestet, hur och var utförs det? Är det aktuellt då man måste göra icsi..? Spermierna befruktar ju ägget så det börjar delas fint. Sen avstannar.  

  • Jam08

    Har en god kär vän som försöker stötta oss i detta.. Hon kom med blommor igår och hämtmat. Satt sedan och googlade om detta och hittade artikeln från forskning och framsteg från 2007. Mailade forskaren och fick detta svar:

    "Det är nog som läkaren sa, att det är någonting i den tidiga embryoutvecklingen som inte fungerar som det ska, och att detta resulterar i tidiga missfall. Tidiga missfall beror oftast på att embryot inte är normalt som t.ex. att det inte delar sig som det ska.
    Det är troligt att felet är genetiskt d.v.s. sitter på någon kromosom, men det är svårt att säga vilken gen som är förändrad, och om den förändrade genen finns hos båda föräldrarna, men jag skulle gissa på det. Detta är bara vad jag tror och behöver inte alls stämma med verkligheten. Det finns 30 000 gener och det är svårt att veta vilken eller vilka av dessa som kan vara förändrad(e) i det här fallet och det gör att det inte är dagens läge är svårt att utreda och ännu svårare att behandla.
    Jag tror inte att barnlösheten i det här fallet har med livmoderslemhinnan att göra, det är lika viktigt att ha en normal embryoutveckling. Därför är det inte så meningsfullt att utreda livmoderslemhinnans funktion i det här fallet. Dessutom kan man i dagens läge inte göra så mycket för att förbättra livmoderslemhinnans funktion, vilket är orsak till att man inte utreder detta så ofta.
    Embryodonation är inte tillåtet i Sverige, annars hade detta kunnat vara ett alternativ till behandling. Man får donera ägg eller spermier, men det är inte säkert att det löser problemet i det här fallet. Jag är medveten om att barnlöshet är psykiskt påfrestande för de som drabbas, men det kan kanske vara värt att fundera på andra alternativ som t.ex. adoption."

    Känns lite tungt om det skulle vara båda som bär på genetisk defekt och störigt att man inte kan ta reda på det!!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!