• Jam08

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!

    Jag kastar mig in i denna tråd! "Känner" Tjorevn och Zinfandel från andra trådar på FL, är gammal i gamet och nu har nu börjat glänta på portarna för en immunologisk utredning i Aten... detta känns stort, kostsamt och skrämmande, är ganska utpumpad och för tillfället känns livet ganska tungt efter 7 fulla IVF ICSI och två FET. Sista misslyckades i veckan..

    Har inte några "andra problem" enl läkarna än långsamma spermier.. har två IVF kvar ett som vi måste göra nu innan sommaren och ett i höst. Funderar nu starkt på att åka till Aten, och har fått massa supervärdefull info av Zinfandel som är en riktig klippa!! Vad jag nu gruvar mig för är hur jag ska få läkare här hemma eller sköterskor att ge mig droppet, IL.. har INGA bra kontakter.. bor i Malmöområdet..  Jag håller på att läsa in mig på tråden och imponeras över alla kämpare. Hoppas få lite råd och tips här.. 

  • Jam08
    L Maria skrev 2012-04-22 14:53:16 följande:
    "Keps på sig" haha, härligt!! Grattis till ruvningen nu!!

    Jam08 - bor också i Malmö-området, men har tyvärr ännu inte hittat någon gyn jag fått någon hjälp av (har i och för sig inte testat så många heller...) Platsar egentligen inte heller i den här tråden, då jag har upprepade mf som mitt problem, men har fått massa matnyttig information rörande Aten - vilket blir nästa steg, om inte TLC i Hbg fungerar för oss.
    Tråkigt med upprepade mf, har du fått någon utredning? TLC, hänger inte med riktigt .. ? 
  • Jam08

    Hej på er tjejer, har läst in mig på tråden och några av era presentationer och det är spännande läsning. En ny värld för mig..  Jag har ju gjort 7 fulla IVF er utan grav, så nu är det dags att ta tag i detta på riktigt. Vi har manlig faktor, "inga" problem med mig enligt läkarna. Har varit i kontakt med Dr D i Aten och vill nu bara boka resa dit! Jag har fyllt i formulären och skickat, men svaren dröjer.. vill inte ligga på för mycket, men måste verkligen boka flygbiljetter då vi ska kombinera det med semester. 

    Jag känner mig lite mer hoppfull nu när det finns mer att ta reda på,något måste ju vara fel. Sen är jag rädd att hoppas för mkt på att detta ska funka, det finns ju verkligen inga garantier i denna värld, men jag hoppas åtminstone att jag får SVAR på varför det inte fungerad med 7 ggr och fina embryon och många ägg.

    Varit i kontakt med Penny också på Serum som rekommenderade att min man skulle kolla sina spermier i en sk "karaotype" någon som vet något om detta? Där skulle det kosta 300 € . Vad jag förstår är det en slags kromosomanalys. Hon rek också hysteroskopi, men det känns lite konstigt att göra en sådan när jag inte haft några problem, cystor eller spottings eller oregelbundna blödningar mm. Känns dumt att jaga runt och göra ingrepp som kanske är onödiga bara för saks skull.. eller hur tänker ni? En hysto på Serum kostar nästan 200 €!! det är ju vld kostsamt om man dessutom ska gå t Dr D. Fortfarande novis på detta område, så jag behöver lite råd. 

    I juni blir det förhoppningsvis utredning och start a behandling i Aten. Tänker också "tänk om han inte hittar något fel" behandlas ALLA med intralipider eller? Många tankar, många frågor. 

    Han skrev att svaren skickas iväg mån och tis , betyder det att man borde boka besök någon av de dagarna?

    Nästa steg nu, skicka ner blodprover till Serum för att kolla dold klamydia och lite annat. Sen Aten i juni. Nästa IVF i augusti. 

  • Jam08

    Nu har jag äntligen pratat med Dr D, ett långt samtal, mest frågor från honom om alla mina behandlingar. Han misstänkte att mina äggledare inte riktigt fungerade som de skulle och också något med äggkvalitén. Detta trodde han hade immunologiska förklaringar. Han rådde mig inte att göra några ingrepp som hysto eller lapro utan ta blodprov och skicka ner och börja med Fertile XX och Omega 3. 

    Jag tänkte höra om ni har tips på var jag kan få tag i Fertile XX? Någon som har tips?

    Känns skönt att "vara på väg någonstans" och att det äntligen händer något som kan ge lite svar, framförallt skönt med en läkare som går till botten med ens problem.

    Han ville att jag skulle besöka Aten så nära min behandling här som möjligt. De stänger hela augusti, så det får blir slutet på juli då. Beräknar behandling i slutet av aug.

     

  • Jam08

    Zin, hoppas hoppas det går bra!!! För en oinsatt, vad är FBC värde? 

    Hade också första samtalet med Dr D igår och han pratade om liknande svårigheter för mig, problem med äggstocksfunktionen som i sin tur gav dålig embryokvalité. Jag tror verkligen på det hans säger, men detta är ganska nytt för mig så jag måste säga att jag är lite kritisk också, man har slutat tro på "dunderkurer" efter fyra år i IVF världen, mirakel finns inte i min värld.. Vill inte vara negativ, bara få höra hur ni tänker om detta. Är immunolgi prob svaret på alla "oförklarlig infertilitet"? Om det är det borde det ju vara totalt revolutionerande och hela världen borde strömma till GB, USA o Grekland? Eller är immunologin så stor och komplicerad organsim att det faktiskt hänger ihop starkt med fertilitet? Varför är inte fler läkare inne på detta spår? Varför är det så outforskat och främmande här tex? 

    Har någon kontaktat honom där han sagt att problem inte är kopplade till immunproblem? 

    Jag vet att jag saknar kunskap om detta och är inne i en vld tuff period rent psykiskt där jag känner mig oerhört frustrerad och vilse. Jag vill ge detta en chans innan vi väljer annan väg, men i mina svaga stunder är jag skeptisk att jag kan få hjälp där. 

    Jag fick bra förtroende för honom när vi pratade och ni här i tråden är ju levande bevis på att det funkar! Men jag vill nog bara höra lite åsikter om detta, det är farligt att bara se en sida..

    Angla, hur gammal är du om man får fråga :) ? Varför rek han 6 mån hemmaförsök innan nästa IVF? 

    Jag hade absolut väntat med beh hos Dr D innan nästa försök, dvs om han tror att han kan hjälpa dig och att du tror att han kan det.

    En fråga till Er när jag ändå är igång!


    anti cardiolipin (ACA) antibodies or anti phospholipid antibodies (APLA). Thyroid tests (TSH, FT4, anti TPO, anti TG)
    Dessa prover undrar jag om jag kan få på GYN eller Ivf klinik eller måste en allmänläkare ta dessa?  
  • Jam08

    Zin, vad menade du med att din FBC inte var bra? Vad ger den indikation på vill väga..?  hur ofta kollar du den? Görs det på vårdcentralen?

  • Jam08

    Snälla ni, en kort fråga bara!!

    Ni som beställde Fertile XX från Vitalfoodstore vad fick ni betala?? Beställer tre flaskor ( får den tredje på köpet) vilket blir 69 dollar, sen frakt över 300 kr! alltså typ tusen kronor.. är det rimligt??

     

  • Jam08

    måndagar också har jag för mig han sa till mig! Lufthansa bokade vi med, men var mer flexibla gällande datum iofs.. 

    Vi har också bokat resa nu! Besöker Dr D i slutet av juni. Nu ska jag försöka hitta ngn som kan ta all blodprover på mig.

    De "dyra proverna" som skickas till USA vad är det egentligen man kollar där? Hoppas verkligen detta kan ge oss något svar nu!!

    Även beställt Fertie XX och Omega 3  

  • Jam08

    alla hormonprover (amh, fsh mm) sköldkörtelprover, fick en hel lista! 

    Får nog kolla vilken dag som proverna egentligen skickas så det inte blir fel..  

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!